Drie gewonden bij vier explosies in Bangkok

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
2 augustus 2019
BTS Skytrain station Chong Nonsi,

BTS Skytrain station Chong Nonsi,

Vanochtend hebben er vier explosies op drie locaties in Bangkok plaatsgevonden. Er zijn daarbij drie gewonden gevallen. De eerste explosie was om 07.05 uur in een tuin voor gebouw B van de Government Office Compound op Chaeng Wattana Rd. Een andere explosief ging af toen de politie arriveerde om de eerste explosie te onderzoeken.

Een tweede explosie vond plaats op een platform van BTS Skytrain station Chong Nonsi, waarbij een paneel van veiligheidsglas werd beschadigd. Uitgang 2 en 4 van het station zijn gesloten. De derde explosie was op een afgelegen plek op Soi Rama IX 57/1.

Drie schoonmakers van het stadhuis raakten licht gewond door de explosie.

Donderdagavond werd voor het hoofdkwartier van de nationale politie al een explosief werd ontdekt.

Premier Gen. Prayuth Chan-ocha heeft opdracht gegeven tot een onderzoek naar de bomaanslagen. Prawit Wongsuwan zei tegen de pers in het Government House om 10 uur dat twee verdachten zijn aangehouden en dat hij politieke motivaties vermoedde achter de bomaanslagen.

Bron: Khaosod English

8 reacties op “Drie gewonden bij vier explosies in Bangkok”

 1. tom bang zegt op

  Gelukkig maar 3 gewonden ( beterschap gewenst ) maar het zal wel weer een slechte invloed hebben op het toerisme en dus voor de hele sector van straatverkoper tot hotelbezitter.
  Als de Baht nog een beetje sterker word gaat er straks niemand meer naar Thailand maar dat interesseert de bommenleggers niet die hebben het waarschijnlijk al slecht en dan kan dat er ook nog wel bij.

 2. Rob zegt op

  Ja ja ze hebben nu al weer 2 verdachten aangehouden, daar zijn ze altijd zo snel mee, nou naar mijn idee is dat alleen maar om te laten zien hoe “goed” het politie apparaat functioneert, en de gewone bevolking de mond te snoeren van dat er echt niets aan de hand is.

  De 2 verdachten zullen ongetwijfeld zo wel op de televisie verschijnen met een heel peloton hoge politiefunctionarissen achter hen, het is en blijft wat dat betreft een achterlijk land.

 3. RuudB zegt op

  NRC vanmorgen meldde dat er in totaal 6 bommen zijn ontploft, waarbij helaas 4 gewonden. https://www.nrc.nl/nieuws/2019/08/02/vier-gewonden-bij-bomexplosies-in-bangkok-a3968944

 4. Rob V. zegt op

  Ik las op social media al berichten Thaksin en de roodhemden hier achter zitten (claimt generaal Apirat). En volgens andere Future Forward, want als je een lijn trekt tussen de 3 plekken krijg je een driehoek, net zoals het logo van Anakot Mai…. Gevoel voor humor hebben de Thais wel…

 5. KhunKarel zegt op

  Ja ik had het vanochtend vroeg al op de radio gehoort, Geweldig dat Thailand blog zo snel en accuraat reageert.ik dank hen voor het vele werk en (bijna) altijd standbij staan om de lezers op de hoogte te houden.

  Mijn eerste gedachte was dit moeten de Chinese moslim Oeigoeren weer zijn of het is een covert regerings aktie onder false flag. Dit soort trucjes worden al lange tijd uitgehaald.
  Dat houd in je steekt je eigen huis in fik of laat wat bommetjes ontploffen en zegt dan: kijk! zie je wel? er moet meer controle komen, meer politie, meer leger, hogere straffen, een nachtklok, meer TM30, etc. dus koste ten koste een politieke agenda doordrukken.
  .
  En dit is dan (als het zo is) een nog redelijke onschuldige variant, maar het is ook al vaak gebruikt om oorlogen te ontketenen of landen binnen te vallen, als men zich er in verdiept dan valt uw mond open wat er allemaal word en reeds is bekokstooft.
  De Duitsers gebruikten bivoorbeeld een false flag aktie als exuus om Polen binnen te vallen, maar de lijst met landen die zich hier van bedienen is lang, het is natuurlijk zo crimineel als het maar kan, maar wie arresteert de sherrif die een revolver draagt?

  Dus mensen we hoeven niet meer te klagen over TM30 formulieren of vingerafdrukken, hier is het bewijs dat het nodig is, allemaal voor uw eigen veiligheid 🙂 (wink wink notch notch)
  N.B. het zullen zeer waarschijnlijk de Chinese Moslim Oeigoeren zijn, maar er valt vandaag de dag niets meer uit te sluiten.
  Ik wou dat ik mijn rose bril weer op kon doen die ik vroeger in Thailand droeg, maar tijden veranderen en helaas niet ten goede.

  Groetjes KhunKarel

 6. Luc Van Win zegt op

  Ze beginnen weer hoor, de redshirts de oh zo trouwe Taksin volgelingen.

  • GeertP zegt op

   Je bent erg goed op de hoogte Luc,zou het niet beter zijn om even af te wachten
   tot er bekend is wie er achter zit?

 7. janbeute zegt op

  Dat er weer verdachten snel zijn opgepakt verbaasd me niks.
  Thailand heeft tenslotte het best functionerende politie apparaat in de wereld is het niet.
  Ik geloof daar niks van op de vage video beelden kon je de of een van de bommenleggers niet eens herkennen.
  En zo zie je maar weer dat ook met de TM 30 perikkelen de bommen ook wel zullen blijven afgaan.

  Jan Beute


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website