De ziekenhuisbedden in staatsziekenhuizen voor Covid patiënten in kritieke toestand zijn volledig bezet. De laatste twintig bedden in Bangkok worden gereserveerd voor noodgevallen.

Directeur-generaal Somsak Akksilp van het Department of Medical Services luidde gisteren de noodklok over de beschikbaarheid van bedden voor besmette patiënten in ziekenhuizen die over levensreddende uitrusting beschikken. Zo hebben steeds meer Covid-19-patiënten beademingsapparatuur nodig om in leven te blijven.

Het tekort aan ziekenhuisbedden is vooral zorgelijk omdat steeds meer patiënten bijkomen in de gele en rode groepen, zegt Somsak. Patiënten in de gele groep zijn degenen met matige symptomen, die het risico lopen zich te ontwikkelen tot een ernstige aandoening. Patiënten in de rode groep hebben al ernstige symptomen.

Maandag waren alle 409 ziekenhuisbedden voor patiënten met ernstige symptomen volledig bezet door Covid-19-patiënten in kritieke toestand. De laatste 20 bedden zijn gereserveerd voor patiënten die dringend een operatie of andere ernstige medische interventies nodig hebben. Er zijn nog slechts zo’n 300 ziekenhuisbedden beschikbaar voor patiënten in de gele groep, aangezien 3.937 andere bedden al bezet zijn.

Adjunct-deken Adune Ratanawichitrasin van de faculteit Medicijnen aan het Siriraj Hospital waarschuwt op Facebook dat de Covid-19 uitbraak in Bangkok een kritiek punt heeft bereikt. Ziekenhuizen worden overspoeld met grote aantallen Covid-19-patiënten waarbij de infectiebron niet duidelijk kan worden geïdentificeerd, wat een indicatie is dat het virus in veel gemeenschappen zijn intrede heeft gedaan.

Bron: Bangkok Post

 


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 4 votes.
Please wait...

3 reacties op “Dreigend tekort aan ziekenhuisbedden voor Covid patiënten in Bangkok”

 1. G.J. Krol zegt op

  Als er in andere landen nou ervaring was opgedaan met de behandeling en IC-opnames van mensen die met Covid besmet zijn, had de regering uiteraard al lang maatregelen genomen.
  Ik vraag me waf wat ze daar in hemelsnaam hebben gedaan.
  3000 Mensen oproepen voor een vaccinatie en maar 500 doses hebben.
  De laatste 20 bedden worden in Bangkok gereserveerd voor noodgevallen.
  En met de Indiase variant, die eraan komt zou het mij niet verbazen als we straks Indiase taferelen zien, mensen die op de gang moeten liggen en een tekort aan beademingsapparatuur.
  Het is om je dood te schamen.

  • Henkl zegt op

   Het is niet alleen om je dood te schamen (de Thaise autoriteit uiteraard), het is ook om helder te hebben er weg te blijven daar uit Thailand. Heb je geen eega en/of kroost aldaar, zoek je vakantie in Europa. De aantallen besmettingen zijn gemeten naar aantallen inwoners absoluut niet schrikbarend. In tegendeel. Thailand doet er inderdaad goed aan te leren van andere landen voor wat betreft het omgaan met Covid19 patiënten zowel als met vaccinatieprogramma’s. Maar men snapt aldaar niet dat een wiel rond is, dus gaan ze dat zelf uitvinden. Tegen schade en schande, maar dat zullen ze wel niet willen weten, dus verdoezelen.

 2. chris zegt op

  Ik heb sterk de indruk dat er helemaal geen beddentekort is maar dat het zogenaamde tekort terug te voeren is op het verzekeringsbeleid in Thailand.
  Mensen die onder de 30 Baht regeling vallen of onder SSO hebben een ziekenhuis toegewezen gekregen. Daar moet men in alle gevallen naar toe. Gaat men ergens anders heen (behalve in noodgevallen) dan moet men de rekening zelf betalen. Voor Covid geldt dat de regering in dit soort gevallen een maximum budget per geval betaalt. Het restant moet men zelf bijpassen en loopt, indien men naar een prive-ziekenhuis gaat, toch al gauw in de honderduizenden Bahts. Dat doet de arme en ook de gemiddelde Thaise burer dus niet. De Covid-bedden in de prive-ziekenhuizen (meteen een bijna monopilie-positie voor BDMS) worden in de praktijk alleen door de rijken bezet en staan voor een deel leeg. De meeste Covid gebvallen zijn op dit moment te vinden onder de arme en modale Thais: werknemers van bedrijven en fabrieken en daarnaast gevangenen.
  Als je eigen ziekenhuis geen bed op de IC meer over heeft en je wilt niet naar een ziekenhuis waar je de rekenig voor een belangrijk deel zelf moet betalen heet het ineens dat er niet genoeg bedden zijn. Maar die bedden zijn er wel maar zijn ‘te duur’.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website