Dierenbeschermers beweren het al geruime tijd: Er is van alle mis met de tijgertempel. Een vondst in een vrieskist van 40 dode tijgerwelpen zal dat beeld alleen maar bevestigen. Ze lijken onlangs gedood te zijn. 

De Thaise overheid is bezig om deze week 137 tijgers te verhuizen van de Wat Pa Luangta Maha Bua in Kanchanaburi, zoals de naam van de omstreden tempel luidt. De tempel wordt verdacht van illegale wildhandel en dierenmisbruik.

Het is onduidelijk waarom de Tijgertempel de dode welpjes bewaarde. Inmiddels zijn er ook overblijfselen gevonden van een leeuw, zes neushoornvogels, het karkas van een Binturong (bear cat), een eekhoorn, vijf geweien, en dierenorganen in potten. De DNP was door een tempelmedewerker getipt over de vrieskist. Van de dode welpen is DNA afgenomen om na te gaan of ze nakomelingen zijn van de tijgers die in  de tempel werden gehopuden.

De tempel gaat vervolgd worden wegens het illegaal bezit van wilde dieren en dierlijke karkassen. Volgens een overeenkomst tussen de Thaise politie en de tempel dienen nieuw geboren tijgers en overleden dieren te worden gemeld, maar dit is niet gebeurd, zegt de directeur van het Wildlife Conservation Office van de DNP.

Dierenbeschermingsorganisaties vermoeden dat de Tijgertempel handelde in organen van tijgers. Daar is veel geld mee te verdienen omdat deze zeldzaam zijn en worden verwerkt in Chinese medicijnen en kruiden.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “40 dode tijgerwelpen gevonden in tijgertempel”

 1. Jeanine zegt op

  In een woord verschrikkelijk. Mensen horen niet met tijgers te wandelen. Ben er jaren geleden eens geweest, maar gelukkig mocht ik er niet in omdat ik een oranje jurk droeg.

  • Henk zegt op

   Moeilijk om een reactie te geven zonder dat het op chatten lijkt maar ik snap je verhaal niet goed.
   Je gaat naar Kanchanaburi de tijgertempel bezoeken en dan ben je blij dat je er niet in mag omdat je een oranje jurk droeg ??
   Ik kan het niet helemaal snappen en snap je commentaar ook niet want je bent niet eens binnen geweest .

 2. Martien zegt op

  Tijgers horen niet in een dierentuin, maar in de wildernis waar ze zelf kunnen jagen.
  Mocht het bovenstaande allemaal waar zijn, dan heb ik hier maar één woord voor:
  Hetzelfde geldt ook voor: dat is Viagra…….met 14 letters.

  W E E R Z I N W E K K E N D !

  Gr. Martien

  • Gerard zegt op

   Het idee is schattig om de dieren terug te zetten in de natuur, maar waar is er natuur waar er geen mensen leven? kortom met het terugplaatsen in de natuur breng je mensen die hier niets mee van doen hebben in gevaar. Zodra die tijgers in een reservaat uitgezet worden zullen er stropers zijn want China heeft altijd wel wat met delen van tijgers en andere soorten dieren die ze in middeltjes gebruiken. kortom de dieren komen van de regen in de drup.
   Nee, het grote probleem is dat de mens zich buiten de voedselketen heeft weten te plaatsen waardoor er gewoon teveel van lopen op deze wereld. Nu doen de mensen hun uiterte best om mekaar naar het leven te staan, maar dat is onvoldoende om de groei tegen te gaan.
   Het is dan ook niet verwonderlijk dat er diersoorten uitsterven vanwege de ruimte en de grondstoffen die de mensen denken nodig te hebben. Wat we wel kunnen voorkomen is deze dieren zelf te doden of misbruiken voor eigen gewin. Maar zolang de mens zelf niet uitsterft zullen de andere diersoorten vroeg of laat verdwijnen.

 3. Christiaan H zegt op

  Het is een zeer goede zaak, dat aan de praktijken van deze tempel een eind wordt gemaakt. Ik ben er ooit geweest en had toen al een vermoeden van ongeoorloofde praktijken. Het blijkt nu nog erger te zijn, dan ik had vermoed.

 4. joop zegt op

  ik ben blij dat er nu wat aan gedaan woord ik ben daar 20 jaar geleden geweest met vrienden
  en toen was het nog gewoon de monnik liep zelf met de tijgers mee naar de kuil
  toen vond ik het al vreemd dat de dieren tam waren je kon er naarst gaan zitten en zo een foto maken
  dat kosten niets er werd een gift ge geven naar wens
  de tweede keer dat ik daar was in 2010 schrok ik dit is niet het behouden van de tijger maar big business
  daar liepen Amerikanen die daar het voor zeggen hadden je moest voor alles betalen je bloes was niet goed je moest een anderen kleur kopen en als je foto wil maken kost 1000 bhat de fles geven aan de jonge tijgers 1000 bhat voor het behoudt van de tijgers
  ik hoop dat het opgedoekt woord het zijn een oplichters benden
  Lang leven die prachtig dieren die horen in het wild

 5. joy zegt op

  De mens is en blijft het gevaarlijkste dier op deze planeet en het dunne laagje beschaving is slechts schijn.
  Mensen zijn tot alles in staat. Dat Thaise monnikken zich misdragen en er uitwassen zijn, zoals nu met die tijgertempel is een slechte zaak voor het ( Thaise ) Boedhisme en zij dienen dan ook allemaal uit de orde gegooid te worden.

  Groet Joy

 6. Wim Wuite zegt op

  Gelukkig word aan dit dierenleed een eind gemaakt met dank aan Adward Wiek.
  Hopelijk worden de mensen die deze tempel beheren ook vervolgd voor deze misdaad.
  Maar het belangrijkste is dat de mensen deze attracties gewoon niet meer bezoeken,wat
  is er nou zo leuk aan om met een tijger op de foto te gaan.
  Hier in Chiangmai/Maerim is Tiger Kingdom ,hier kun je ook met de tijger op de foto en ik vraag me wel eens af gebeurd daar niet het zelfde.
  Iets verder richting Samoeng kun je aapjes gaan kijken ,als je weet hoe deze dieren behandeld worden
  ga je er nooit meer na toe( pure dierenmishandeling).
  Maar zoals gezegd de tourist moet deze dingen links laten liggen er is zoveel ander moois te zien.
  Gr Wim


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website