De Mass Rapid Transit Authority of Thailand (MRTA) heeft aangegeven dat reizen in Bangkok makkelijker zal worden voor forensen, aangezien er dit jaar nog twee elektrische spoorlijnen volledig operationeel zullen worden.

De MRTA laat weten dat er in 2023 nog twee spoorlijnen volledig in gebruik zijn. Zo zal de Yellow Line, pendelaars tussen Lat Phrao in Bangkok en Samrong in Samut Prakan vervoeren via 23 stations. De Gele lijn zal naar verwachting binnen het derde kwartaal van 2023 volledig operationeel zijn.

De Pink Line zal Khae Rai (Nonthaburi) met het district Min Buri via Ram Intra Road en 30 stations, verbinden. De MRTA meldde eerder dat de Pink Line reeds voor 94% afgerond is en ook in het derde kwartaal van dit jaar gereed zal zijn.

Volgens regeringswoordvoerder Tipanan Sirichana maken beide lijnen deel uit van het Mass Rapid Transit Master Plan in Bangkok Metropolitan Region: M-MAP, dat het vervoer in het noordelijke deel van Bangkok faciliteert.

Deze projecten zullen pendelaars meer opties bieden, de tijd die op de weg doorgebracht wordt minimaliseren en de verkeersverstoppingen in de hoofdstad helpen verlichten. Het spoor zal ook mogelijkheden bieden voor degenen die langs de route wonen en tegelijkertijd de luchtvervuiling in het gebied verminderen.

Bron: NNT- National News Bureau of Thailand

2 reacties op “Dit jaar twee extra spoorlijnen voor forenzen in Bangkok”

  1. UbonRome zegt op

    Goed nieuws! Zal mij een Durukke en volle soms overvklle BTS schelen Al’s de gele in working wordt gesteld.
    Nu nog de Thai overtuigen (wat mij nog steeds niet lukt dat t echt handiger is 20 min met train of metro te gaan I.p.v.een uur in de auto te zitten en valt still te staan…
    Erik

  2. Stan zegt op

    De oostelijke helft van de Orange Line vanaf Thailand Cultural Center is ook al bijna klaar. Deze wordt misschien aan het eind van dit jaar geopend, volgens de oorspronkelijke planning dan. Daarna zal deze lijn ondergronds naar het westen verlengd worden, met o.a. stations onder Phetchaburi Road, Ratchathewi, Democracy Monument en Sanam Luang. Als dit klaar is kun je met de metro naar Khao San Road. Dat kun je je nu toch nog niet voorstellen?!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website