Na een recente beleidsaankondiging van de regering over het verlagen van de brandstofprijzen, zijn de prijzen voor diesel gedaald naar 29,94 baht per liter.

Deze prijsverlaging volgt op een besluit van het kabinet op 13 september om de dieselprijzen met 2 baht per liter te verlagen. Dit om de kosten voor het levensonderhoud voor de bevolking te verminderen. Deze aanpassing, mogelijk gemaakt door belastingverlagingen en het beheer van brandstoffondsen, blijft geldig vanaf vandaag tot het einde van het jaar.

In tankstations in de provincie Yala is een opmerkelijke toename te zien van dieselvoertuigen die komen tanken. De lokale gemeenschap, die eerder gefrustreerd was over voortdurende prijsverhogingen, heeft opgelucht gereageerd op deze prijsverlaging.

Dit sentiment is ook opgepikt in de provincie Uthai Thani. Daar gaven veel inwoners aan blij te zijn met de reductie van 2 baht, maar ze uitten ook hun zorgen over mogelijke prijsstijgingen na deze periode van drie maanden. Ze hopen dat de overheid een manier vindt om de dieselprijzen blijvend onder de 30 Thaise baht per liter te houden.

Gebruikers van benzine en ethanol-gemengde brandstoffen hebben daarentegen hun ontevredenheid geuit. Zij stellen dat ook zij zouden moeten profiteren van prijsverlagingen omdat ook zij belasting betalen. Ze dringen er bij de overheid op aan om eerlijke aanpassingen van de brandstofprijzen door te voeren.

2 reacties op “Dieselprijzen duiken onder 30 baht na regeringsbesluit”

 1. Bert zegt op

  Steun voor (transport)bedrijven heb ik enigzins begrip voor, maar al die SUV die op dieselrijden zie ik niet bijdragen aan verlaging van de kosten van levensonderhoud voor de minima.
  Vermoedelijk rijden veel kamerleden op diesel.

  Dit geld overigens ook voor de verlaging van dr prijs voor electra.
  Hier profiteren wederom de grootverbruikers het meest.
  Oma met haar tl-lampje zal hier niet veel op besparen.

 2. Eddy zegt op

  Ja maar de benzine prijzen hadden ze ook met 2 baht moeten verlagen , want de gewone man/vrouw rijd met een motorbike of benzine auto en zeker de minst verdienende die het nu al zo erg hebben met de dure prijzen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website