Restaurants in Thailand mogen waarschijnlijk deze week al hun openingstijden verlengen tot middernacht, nu is dat nog tot 21.00 uur. Dit is onderdeel van de versoepeling van de Covid-19 beperkingen, die bedrijven en ondernemers meer lucht moet geven.

Vice-premier en minister van Volksgezondheid, Anutin Charnvirakul, heeft dat vandaag laten weten en reageert daarmee op een oproep van de Thai Restaurant Association, die voor de verlenging van de openingstijden tot 23.00 uur heeft gepleit.

Het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) zal er vrijdag waarschijnlijk mee instemmen ​dat een reeks van Covid-19-beperkingen wordt versoepeld. Anutin benadrukt dat alcoholische dranken in restaurants nog steeds verboden zullen zijn.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 5 votes.
Please wait...

3 reacties op “‘Deze week versoepelingen van Covid-19 maatregelen in Thailand’”

 1. john zegt op

  er was nog veel meer mogelijk. Maar dat moet nog worden goedgekeurd. Scholen mogen open. De vier of vijf roodgekleurde provincies , chonbury, rayong, chantaburi, Trat worden weer toegankelijk.

 2. chris zegt op

  De meeste presidenten van Thaise universiteiten laten de beslissing om van online weer terug te gaan naar on site vanaf komende maandag over aan de dean van de betreffende faculteit. Deze kan dan zelfstandig beslissen op basis van lokatie, aantallen studenten in totaal en per klas, thuisadres van de student of on site weer mogelijk en verantwoord is.
  Ik moet toegeven dat ik weer snak naar on site lesgeven (de studenten ook trouwens) omdat de kwalitet van online lesgeven niet geborgd is, nog even afgezien van juridische zaken als studenten verplichten hun camera te openen (inbreuk op privacy) of online klassen integraal (geluid en beeld) op te nemen zonder hun toestemming. De Thaise onderwijs-autoriteiten maken zich daar overigens niet erg druk om.

 3. teun zegt op

  Toch een heel opvallende versoepeling van openingstijden restaurants. Eerst kon je elkaar daar kennelijk pas besmetten na 21.00 u en nu pas na 24.00 u.

  Op welke wetenschappelijke basis zou dit gebaseerd zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website