Gisteren schreven wij over een aantal groepen buitenlanders die per 4 augustus 2020 kunnen terugkeren naar Thailand, maar Bangkok Post was weer eens niet volledig. Vandaag daarom de volledige lijst die is uitgegeven door de Thaise overheid.

Volgens de laatste aankondiging van de CAAT, “Melding van voorwaarden voor toestemming van luchtvaartuigen om Thailand binnen te komen (nr. 3)”, zijn er 11 groepen die Thailand mogen binnenkomen. De effectieve periode is vanaf 4 augustus 2020. Deze groepen worden als volgt beschreven:

 1. Thaise staatsburgers.
 2. Personen met een vrijstelling of personen die worden uitgenodigd door de Thaise autoriteiten.
 3. Personen op diplomatieke of consulaire missies, of onder internationale organisaties, of vertegenwoordigers van buitenlandse regeringen, inclusief hun echtgenoot, ouders of kinderen.
 4. Vervoerders van noodzakelijke goederen die daarna weer terugkeren nar het land van herkomst.
 5. Bemanningsleden die voor een missie naar Thailand moeten reizen en een specifieke datum en tijd hebben om terug te keren.
 6. Niet-Thaise staatsburgers die een gehuwd zijn met Thaise staatsburger of die ouder zijn van een Thaise kind of kinderen.
 7. Niet-Thaise staatsburgers die in het bezit zijn van een permanente verblijfsvergunning of die toestemming hebben om in Thailand te gaan wonen, inclusief hun echtgenoot of kinderen.
 8. Niet-Thaise staatsburgers die een werkvergunning hebben of toestemming hebben gekregen van overheidsinstanties om in het Thailand te werken, inclusief hun echtgenoot of kinderen; of buitenlandse werknemers of degenen aan wie toestemming is verleend.
 9. Niet-Thaise staatsburgers die studeren aan een door Thaise autoriteiten erkende onderwijsinstelling, met inbegrip van de ouders of voogden van de studenten, behalve studenten van niet-formele onderwijsinstellingen.
 10. Niet-Thaise staatsburgers die voor een medische behandeling naar Thailand gaan, en hun begeleiders (medische behandeling voor Covid-19 niet inbegrepen).
 11. Niet-Thaise staatsburgers die het Koninkrijk mogen binnenkomen op basis van een speciale regeling met een ander land of die toestemming hebben gekregen van de Thaise overheid.

De CAAT heeft eerder aangekondigd dat houders van de Thailand Elite Card ook kunnen terugkeren naar Thailand.

Val je onder een van deze categorieën en wil je naar Thailand reizen dan is het raadzaam om daarvoor contact op te nemen met de Thaise ambassade in het land waar je woont.

Bron: PR Thai Government

No votes yet.
Please wait...

38 reacties op “Deze 11 groepen buitenlanders mogen naar Thailand vanaf 4 augustus”

 1. Sjaak S zegt op

  Die lijst is toch aanzienlijk… dus als je nog niet getrouwd bent, maar je vriendin woont nog in Thailand, deze naar Nederland halen, trouwen en je kunt Thailand weer binnen?

 2. Kees zegt op

  rest mij nog slechts 1 vraag, misschien overbodig, maar geldt voor allen die Thailand mogen binnenkomen, dat zij 14 dagen in betaalde quarantaine moeten?

  • RonnyLatYa zegt op

   Neen, maar daar zal je niet bij horen denk ik.
   Zijn zij die maar voor korte tijd , alvast minder dan 14 dagen, in Thailand verblijven om een specifieke reden zoals een vliegtuigcrew, met een beperkte opdracht van enkele dagen, etc… maar die hun bewegingsvrijheid zal dan ook beperkt zijn zijn tot een bepaald gebied.

 3. Sake zegt op

  Wat wordt bedoeld met een permanente verblijfsvergunning?

  • Rob V. zegt op

   Dat zijn mensen met Permanent Residency (PR) status, iemand die officieel immigrant is. Kost wel aardig wat centjes, zitten o.a. taaleisen aan en per jaar kunnen maximaal honderd mensen van een bepaalde nationaliteit PR status aanvragen. Het aantal Nederlanders en Belgen met PR status valt zo’n beetje op 1 hand te tellen.

 4. Bob zegt op

  Moet men dan nog steeds 14 dagen in Quarantaine ?

  • Cornelis zegt op

   Kort anwoord: ja.

 5. Tino Kuis zegt op

  Gelukkig, nummer 6. Ik kan mijn Thais/Nederlandse zoon bezoeken in Thailand. Dat speelt pas in december, misschien dat tegen die tijd alle beperkinhen zijn opgeheven.

 6. Jos Rieken zegt op

  Punt 10 voor medische behandeling kan je wel vergeten. Heb gelezen dat de voorwaarde is dat je een verklaring moet kunnen overleggen dat je een levensbedreigende ziekte hebt die niet in eigen land behandeld kan worden.

 7. Lomlalai zegt op

  Eindelijk, velen van ons (waaronder ikzelf) mogen Thailand weer in vanwege reden nr. 6. Er staat namelijk niet bij dat de Thaise staatsburger waarmee je gehuwd bent in Thailand woonachtig moet zijn. Dat was volgens mij hiervoor wel het geval.

  • Lomlalai zegt op

   Voor de duidelijkheid, ik ben met mijn Thaise vrouw woonachtig in Nederland. Nu alleen nog even afwachten wanneer de 14 dagen quarantaine niet meer verplicht zijn.

 8. Marjan zegt op

  Zou punt 6 ook voor mij kunnen gelden?
  Mijn zoon is getrouwd met een Thaise,mijn schoondochter dus.
  Ze verwachten eind januari hun eerste kind en ik wil er zo graag heen nog tijdens de zwangerschap.
  Mijn Eva air ticket van juni is om geboekt naar 1 oktober, maar Eva air vliegt in ieder geval in augustus nog niet
  Iemand een idee( behalve uiteraard de ambassade raadplegen)?

  • polle zegt op

   Marjan,

   gehuwd met Thai of een Thais kind. Dat lijkt mij bij jou niet van toepassing

   • Gino zegt op

    7)Niet-Thaise staatsburgers die in het bezit zijn van een permanente verblijfsvergunning of die toestemming hebben om in Thailand te gaan wonen, inclusief hun echtgenoot of kinderen.
    Of toestemming?
    Vallen daar ook diegene onder die een visa OA hebben en uitgeschreven zijn in bv Belgie en ingeschreven zijn op de Belgische Ambassade Bangkok.
    Weer een onklare uitleg zoals gewoonlijk.
    Groetjes.

    • john zegt op

     antwoord hierop is al vele malen gegeven in thailandblog. Dit is een heel speciale vergunning. Als je hiervan niet weet dan heb je die niet.
     De vergunning kun je bemachtigen als je een hele procedure doorloopt. Oa thaise taaltest.Zie elders op dit blog. Zijn al veel lezers die hiernaar vragen maar telkens krijgen ze hetzelfde antwoord!!! Visum dat je hebt is het niet !!
     Simpel gezegd: als je geen thais spreekt heb je het nooit kunnen aanvragen!!! Dus heb je het niet.

    • Guido zegt op

     Vraag ik me ook af maw als je je nu uitschrijft uit België en je verklaart je in te schrijven op de Belgische Ambassade in Bangkok mag je dan binnen + ook puntje 7 wat bedoelen ze juist met toestemming hebben om in Thailand te gaan wonen?

     • RonnyLatYa zegt op

      Permanent resident zijn. En dat ben je niet omdat je uitgeschreven bent in Belgie en ingeschreven in de ambassade.

      Diegene die toestemming hebben om in Thailand te wonen zoals o.a. diplomaten. Zij zijn geen Permanent Residents, maar hebben wel zoals Permanent Residents toelating om in Thailand te wonen.

 9. Henny Everts zegt op

  Ik krijg elk jaar een jaarvisum en woon zes maanden per jaar op een vaste plek met mijn Thaise partner in Thailand. Kan ik nu vanuit Nederland naar Thailand vliegen ?

  • Cornelis zegt op

   Gehuwd of niet? Zie punt 6.

  • willem zegt op

   zoals zo veel anderen. Deze categorie ziet er nog steeds niet bij.

   Ook niet alle anderen die volledig in Thailand wonen en door toeval nu buiten Thailand zijn. Ze kunnen niet meer naar hun eigen koop of huurhuis.

 10. Frans zegt op

  Weet iemand of onder punt 7 de Thailand Elite Visa cardholders ook behoren ?

  Alvast bedankt

  • Als je nu eerst eens goed leest, dan hoef je geen vragen te stellen die in de tekst staan. Na punt 11: De CAAT heeft eerder aangekondigd dat houders van de Thailand Elite Card ook kunnen terugkeren naar Thailand.

   • Frans zegt op

    Heb het idd zelf ook gelezen in bovenstaand bericht Peter . Kom op de site van https://www.caat.or.th/ of waar dan ook op internet niks tegen dat de Thailand Elite Visa kaarthouders Thailand mogen binnen komen . Mocht jij dit elders wel terug kunnen vinden buiten bovenstaand bericht mag je het mij laten weten !!

    Bij voorbaat dank Peter

    • Bel de Thaise ambassade op dan weet je het.

     • Frans zegt op

      Das inderdaad een goei plan , bedankt voor de tip

      • RonnyLatYa zegt op

       Ik dacht dat het nog steeds in onderhandeling was over de voorwaarden, maar als je een Thailand Elite Card houder bent dan kan de organisatie daar toch alle info over geven. Stel hun de vraag.

       • RonnyLatYa zegt op

        Can I Enter Thailand with an Elite Visa During COVID-19?
        While it is officially confirmed that Elite Visa holders is now allowed to enter Thailand, how, when and what requirements will be imposed on elite members has yet to be announced.

        It literally means that the elite visa holders are unable to enter Thailand yet.

        We don’t know when that will be at the moment. More details should be released soon.

        https://www.expatden.com/thailand/thailand-elite-visa-review

        Ik zou de vraag dus bij Thai Elite visa zelf stellen hoe de situatie nu is.

 11. Christiaan zegt op

  Ik zie mensen al weer plannen maken op basis van de mogelijkheden, die er nu per 4 augustus zijn ingegaan. Ik ben zeer benieuwd., wat de ervaringen zijn van senioren om aan alle papieren en voorschriften te voldoen tot aan de werkelijke terugkeer in eigen huis en gezin.
  Veel succes gewenst.

 12. Paul van Heerde zegt op

  Dus niet een NL kind van 4,vergezeld door Thaise moeder die wel het land in mag?

  • RonnyLatYa zegt op

   Neen, normaal is dat niet voorzien, maar als het haar kind is kan het toch de Thaise nationaliteit bekomen.

   Andersom zou wel gaan. Een Nederlandse moeder met een Thais kind.

 13. RonnyLatYa zegt op

  Misschien is dit duidelijker.

  Ministry of Foreign Affairs on Wednesday said there is currently no plan to expand the list of foreigners allowed to enter the country, including retirees with homes and families in Thailand.
  …..

  Many had hoped the list would be expanded to cover retiree visa holders and unmarried couples.

  https://www.khaosodenglish.com/news/crimecourtscalamity/2020/08/05/no-immediate-plan-to-permit-more-foreigners-into-thailand/

 14. Eric zegt op

  Nergens tot op heden iets gelezen voor retirement visa holders en houders van gele huisboek

  • RonnyLatYa zegt op

   Dat is omdat die ook (nog) niet in aanmerking komen….
   Ik ben zelfs de tel kwijt hoe dikwijls dat al gevraagd en ook beantwoord is.

 15. Reginald zegt op

  Ik heb een Thaise stiefzoon op mijn naam wettelijk geregistreerd in Thailand is dit voldoende om terug naar THAILAND te reizen heb ook een jaar visum..al 20 jaar.

  • RonnyLatYa zegt op

   Als je een stiefzoon hebt en die staat officieel op je naam zou je normaal in aanmerking moeten komen.
   Kan ook weer zijn dat wanneer hij ouder is dan 20 jaar en dus als volwassen wordt aanzien dat dit dan weer een verschil kan maken. Moet je bekijken met de ambassade. Die beslissen in alle gevallen.

   Of je nu 1 jaar, dan wel 20 jaar een visum hebt maakt geen enkel verschil.

   • fred zegt op

    We zijn gehuwd sinds 7 jaar. Ik ben begin maart alleen naar België gekomen. Mijn vrouw zou me vervoegen een maand later maar steeds werden haar vluchten gecanceld.Normaal verblijven we ieder jaar samen bijna 9 maanden in Thailand en een drietal maanden samen in België.

    We zijn nu bijna 6 maanden later en het gemis wordt nu wel heel zwaar. Liefst zou ik terugkeren naar Thailand ……Liever dan mijn vrouw naar België te laten komen …..( ze komt normaal ieder jaar een maand of drie maar langer niet omwille van de kinderen

    Kom ik in aanmerking ?

    • TheoB zegt op

     Beste fred,

     Tenzij jouw vrouw geen Thaise staatsburger is begrijp ik niet waarom je deze vraag stelt.
     Je bent kennelijk in staat om een goed leesbare zin te schrijven, dus neem ik aan dat je ook begrijpend kunt lezen (want voor de meeste mensen geldt dat zij leren lezen vóór zij leren schrijven).
     Lees nog eens aandachtig het artikel en dan met name punt 6.
     Succes en sterkte.

    • RonnyLatYa zegt op

     Normaal wel.
     1.1 Non-Thai nationals who are a spouse, parents, or children of a Thai national. (zie link ambassade hieronder)
     Al valt die beslissing via de ambassade.

     Voor de verandering eens de website van de ambassade in Brussel. (Die van Den Haag zal ondertussen nu al wel gekend zijn denk ik)

     Application for Certificate of Entry (for non-Thai nationals)

     https://www.thaiembassy.be/2020/07/09/application-for-certificate-of-entry-for-non-thai-nationals/?lang=en


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website