Nu de internationale pers ook aandacht besteed aan ‘Death Island’ Koh Tao heeft de politie van Surat Thani een persconferentie belegd waarbij ze benadrukken dat zij degelijk onderzoek hebben gedaan naar de vele mysterieuze gevallen waarbij buitenlandse toeristen om het leven kwamen. Het onderzoeks- en forensisch werk voldeden aan de richtlijnen van de Amerikaanse FBI, zegt de politie. Op eiland zijn de afgelopen jaren zes toeristen overleden en een vrouw wordt nog vermist.

Na de dood van de Belgische Elise Dallemange, die door de politie als zelfmoord is beschouwd, heeft haar moeder de publiciteit gezocht. Dat leverde het populaire duik- en snorkeleiland de bijnaam ‘Dodeneiland’ op.

De politie gaf meer openheid van zaken en toonde aan de pers de boom waar de jonge Belgische vrouw zich opgehangen zou hebben. Gezien de locatie roept dit alleen maar meer vragen op. De politie blijft echter volhouden dat uit de lijkschouwing blijkt dat het om verstikking gaat. Politiecommandant Apichart herhaalde nog maar eens dat er geen aanwijzingen zijn dat ze vermoord is.

De commandant van het Office of Police Forensic Science zei dat de nek van Elise bloeduitstortingen had die wijzen op een lus rond haar nek.

Ook over de andere zaken van overleden toeristen benadrukt de politie dat alle onderzoeken naar de sterfgevallen voldeden aan het 12-stappen proces van de FBI.

Over berichten dat op Koh Tao een maffiafamilie de baas is, zei assistent-commissaris Thanet, tevens hoofd van Police Region 8, op de persconferentie: “Ik werk samen met de gouverneur, het leger en de politie om zo de orde te handhaven. Er is geen maffia op Koh Tao”.

De burgemeester van Koh Tao, Chaiyan Thurasakul, wil dat de website ‘Samui Times’ aangepakt wordt. Volgens hem is de reputatie van Koh Tao beschadigd doordat de website Koh Tao ‘Death Island’ heeft genoemd.

Het lokale districtshoofd Krikkrai Songtanee, liet weten dat dit soort berichten paniek onder toeristen had veroorzaakt er zijn inmiddels veel boekingen geannuleerd.

Op Koh Tao zijn vanaf 2013, vier buitenlandse toeristen onder mysterieuze omstandigheden gestorven. Ook zijn er twee Britse toeristen vermoord (daarvoor zijn twee Birmezen opgepakt), een jonge Russische vrouw wordt nog steeds vermist. Daarmee komt het aantal op zeven.

Bronnen: Bangkok Post en The Nation


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “‘Death Island’ Koh Tao: Politie zegt haar werk goed te doen”

 1. loe zegt op

  De autoriteiten hebben kennelijk niet in de gaten, dat als je in een vlek gaat wrijven, de vlek steeds groter wordt.

 2. Jacques zegt op

  De afhandeling “plaats delict” gebeurt op het niveau van 12 stappen proces FBI!!!????. Ik heb hier grote twijfels over. Telkens als ik op de Thaise tv gebeurtenissen onder ogen krijg m.b.t., afhandeling plaats delict zie ik veel mensen door elkaar lopen op het plaats delict. Dit is een van de voorwaarden wat natuurlijk niet dient te gebeuren. Daar moeten zo min mogelijk mensen lopen, alleen ter zake deskundige en dat zijn niet de bazen kan ik nu al stellen. Ook wordt de kleding niet afgeschermd hetgeen sporen vermenging in de hand werkt. (De zindelijk witte pakken) En zo kan ik nog wel even doorgaan. Zolang bazen nog steeds vinden dat ze overal vooraan moeten staan en uit nieuwsgierigheid en belangrijkheid dit ook ten toon spreiden neemt men het niet serieus. Ook is het zo dat de gemiddelde basis opleiding voor agent in Thailand korter duurt dan de module afhandeling plaats delict in Nederland en dat zegt dus wel wat. Verklaart natuurlijk wel waarom er zaken fout gaan die niet meer herstelbaar zijn. Wat de toneelstukjes van het “schouwen” extra te berden brengt is mij ook niet duidelijk. Is een leuke bezigheid die ook nog wel eens uit de hand loopt. Nee er is nog wel het nodige te leren op dit gebied maar men moet er wel voor open staan en dat is een van de grote manco’s in Thailand.

 3. teun zegt op

  Volgens statistieken komen er per jaar ca 80 toeristen om het leven in Thailand. Dat zijn er dus bijna 7 per maand. Specifikatie per doodsoorzaak ontbreekt. Er zitten dus zowel moorden, ongelukken en zelfmoorden in.
  Zo bezien is het natuurlijk ook logisch, dat deze slachtoffers vooral in toeristische gebieden vallen. En dus vallen die ook in Koh Tao. Met 2-3 slachtoffers per jaar valt Koh Tao vooralsnog niet erg uit de toon.

  Wel kan worden vastgesteld, dat veel slachtoffers vallen als gevolg van drank (en daarna overmoedig/onverantwoord gedrag) en in het verkeer door gebruik van “brommers” die hier eigenlijk motoren zijn. En dus een rijbewijs zouden moeten vereisen.

  Nog een laatste constatering ivm drank: ballustrades op balkons zijn hier vaak (veel) lager dan in Nederland/Europa.

  • Fransamsterdam zegt op

   Er komen per jaar ruim 30 miljoen toeristen naar Thailand, die gemiddeld bijna 10 dagen blijven.
   Op een willekeurig moment zijn er dus gemiddeld bijna een miljoen toeristen in Thailand.
   In Nederland ligt het aantal zelfmoorden op ongeveer 11 per 100.000, dus als de gemiddelde toerist in Thailand net zo zelfmoordlustig is als de doorsnee Nederlander zou dat al 110 dode toeristen per jaar opleveren.
   Het aantal verkeersdoden in Thailand is ongeveer 40 per 100.000, als de gemiddelde toerist 2x zo voorzichtig is zijn dat er 20 per 100.000, dus 200 per miljoen per jaar.
   Dan zit ik al aan de 310 dode toeristen per jaar, zonder dat er ook maar één een hartaanval heeft gekregen.
   Die statistieken die u noemt mogen wel eens opgepoetst worden.

   • Tino Kuis zegt op

    Die ruim 30 miljoen toeristen naar Nederland blijven gemiddeld maar een kleine 3 dagen. Dat komt omdat al die miljoenen dagjesmensen uit de omringende landen ook worden meegeteld. Dat staat in deze factsheet van de Nederlandse ambassade:

    Thailand mostly attracts short haul visitors from neighboring countries, for whom the country is a popular weekend break destination. Therefore, the average length of stay in Thailand is relatively low with only 2.8 nights

    https://www.netherlandsworldwide.nl/documents/publications/2017/06/05/tourism-in-thailand

    Dat betekent dat er gemiddeld een 300.000 toeristen in Thailand zijn en niet 1 miljoen. Die groep is geen normale afspiegeling van de algemene bevolking en alle vergelijkingen daarmee gaan dus niet op.

    Doe je dat wel dan moeten er in totaal per jaar ongeveer 2.000 doden vallen onder de toeristen waarvan ongeveer 30 zelfmoorden.

    Het is onmogelijk om iets te zeggen en te vergelijken over het aantal (zelf)moorden en doden in Thailand onder toeristen.

    • Fransamsterdam zegt op

     Interessant altijd, cijfers.
     71 miljard usd levert het toerisme op, waarvan 2/3e door buitenlandse toeristen. Dus 40 miljard euro. Ze geven 5100 Baht per dag uit, zeg 125 euro.
     40 miljard gedeeld door 30 miljoen is 1333 euro per persoon.
     Daar doe je dan 10,6 dagen over.
     Volgens deze site is het gemiddelde 9,19 dagen
     .
     http://www.nationsencyclopedia.com/WorldStats/UNCTAD-average-length-stay-visitors.html
     .
     En volgens deze 9,5 dagen.
     .
     http://www.thaiwebsites.com/tourism-income-Thailand.asp
     .
     Het ‘fact-sheet’ van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken / de Nederlandse Ambassade in Bangkok bevat volgens mij dus innerlijk tegenstrijdige cijfers.
     Kan ons belastinggeld trouwens niet beter besteed worden dan aan het analyseren van het toerisme in Thailand?

     • Fransamsterdam zegt op

      Nog een aardige: In Thailand worden per 100.000 bezoekers er 3.2 vermoord.
      Zie
      http://lifehacker.com/the-countries-actually-most-dangerous-for-tourists-1794002926
      .
      30 miljoen is 30x 100.000, dus dan zouden er per jaar 30 x 3.2 is 96 toeristen worden vermoord.

      Tsja, dan zijn 7 mogelijke moorden op een druk eiland in vier jaar niet echt nieuws.

     • chris zegt op

      Een deel van deze bestedingen komt helemaal niet in Thailand terecht. Iemand die in Nederland een geheel verzorgde reis koopt bij ene Nederlandse toeroperator voor zeg 3 weken Thailand en vliegt met Eva Air, verblijft in Westerse hotels is wellicht veel minder interessant dan de backpacker die met Thai Airways of Thaiselow cost carriers vliegt en in guesthouses verblijft.

     • chris zegt op

      Neen, geen innerlijk tegenstrijdige cijfers maar een verschil in definitie. Wat is een toerist en wat is vakantie? In het ene geval wordt iedere buitenlander die de grenst passeert (ook het dagbezoek vanuit Cambodja, Myanmar, Maleisie en Laos) als toerist gerekend terwijl deze nog dezelfde dag of nacht terug naar huis gaan.
      In officiele statistieken in Europa wordt een minimum van 4 dagen verblijf buitenshuis (NIET bij familie of kennissen) aangehouden als definitie van vakantie. Toerist is iedereen die tenminste 1 nacht in het buitenland (niet bij familie en kennissen) doorbrengt. In statistieken van menig Aziatisch land wordt verblijf bij familie en kennissen wel als vakantie gerekend (zoals wij dat ongeveer 40-50 jaar geleden in Nederland ook deden).

  • koos zegt op

   Ik weet niet of ik deze site mag linken maar geeft een redelijk beeld in wat er overal gebeurt.
   https://www.farang-deaths.com/statistics/
   Maar ook deze datas zijn niet compleet want gaat alleen om doden uit het nieuws.
   Dus iemand die later door een ongeval overlijd word niet mee gerekent.

  • Cees1 zegt op

   Helaas is dat cijfer veels te laag. Laatst las ik dat er vorig jaar alleen al iets van 374 Britten waren overleden. Meer dan 200 Duitsers. Totaal zullen er met overledenen uit andere landen het er veel meer zijn

  • José zegt op

   Sorry Teun maar uw statistieken kloppen van geen kanten. Officiële statistieken spreken van ongeveer 256 toeristen die het leven laten, zelfs per nationaliteit aangegeven. Daarbij werden echter het grootste nummer aan slachtoffers vergeten, namelijk de Australiers die, om een mij onbekende reden, met meer mensen het leven laten dan alle andere nationaliteiten samen. Dit samen zou betekenen dat meer dan 500 toeristen jaarlijks het leven laten in TH, en naar mijn besheiden mening ligt dit nummer dichter bij de realiteit hoor.

   • Cees1 zegt op

    Australiers zijn niet eens de grootste groep. De site waarop de overleden Britten in Thailand gemeld worden is door de Thaise regering geblokkeerd. Maar een poosje geleden stond daar vermeld dat het aantal Britse toeristen in Thailand met 50 % is terug gelopen. Maar dat er wel meer doden waren . Namelijk meer dan 1 per dag ! Ik dacht 374 in 2016 .

 4. Khun Peter zegt op

  De stelligheid waarmee de politie beweert dat er geen maffia is op Koh Tao, maakt het verhaal er niet geloofwaardiger op.

 5. Franky R. zegt op

  Het gaat niet om statistieken, maar om de laconieke wijze waarop de politie zaken wegwuift..
  Zaken als scooterongelukken, of een val van een balkon doen niet ter zaken op Koh Tao.

  We hebben het over jonge mensen die gewoon op vakantie zijn en dan sterven onder verdachte omstandigheden.

  Dan pik je het niet als ouder dat men het als zelfmoord beschouwd.Het zijn er gewoon teveel voor een eilandje als Koh Tao. Dit jaar al drie mensen!

  Dan is het logisch dat de internationale media het oppikt, naar mijn mening.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website