De Japanse vrouw, naar wie de politie op zoek was, blijkt samen met de vermeende Japanse vader van dertien draagbaby’s woensdagnacht het land te hebben verlaten. Samen namen ze de benen naar Macau.

De Australische regering heeft Thailand gevraagd soepelheid te betrachten richting ouders die betrokken zijn bij het commercieel draagmoederschap, waar thans onderzoek naar wordt gedaan.

De krant noemt nu dertien baby’s in plaats van de negen die dinsdag zijn aangetroffen in een condominium in Bangkok (samen met verzorgsters en een zwangere vrouw) en de veertien die de advocaat van de Japanner heeft genoemd.

De Japanse vrouw verbleef in het desbetreffende apartement. Ze zou drie baby’s het land uit hebben gebracht. Op de geboorteaktes van de kinderen stond ze als de moeder vermeld. Volgens een eerder bericht is de man tweemaal met een baby gesignaleerd op Suvarnabhumi.

De politie is op zoek naar de draagmoeders. De zaak wordt beschouwd als een mogelijk geval van mensenhandel. Aan de hand van DNA tests hoopt de politie te kunnen nagaan wie de biologische ouders zijn.

De Australische minister van Buitenlandse Zaken Julie Bishop maakt zich zorgen dat draagmoeders die al zwanger zijn en de buitenlandse biologische ouders aangehouden gaan worden. Ze heeft in Nay Pyi Taw, waar de BuZa ministers van de Aseanlanden vergaderen, gisteren de Thaise permanent secretaris van het ministerie van Buitenlandse Zaken gevraagd soepel te zijn.

De politie heeft bekendgemaakt tegen minstens vijf ziekenhuizen juridische actie te ondernemen omdat die betrokken zijn bij commercieel draagmoederschap. Namen zijn niet bekendgemaakt. De meeste zijn particuliere ziekenhuizen, is het enige wat de politie wil los laten. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat ze zaken hebben gedaan met de Japanner en zijn assistente.

(Bron: Bangkok Post, 10 augustus 2014)

Vorige berichten:

Australisch echtpaar weigert Down-baby van draagmoeder
Ouders van Gammy: We wisten niet van zijn bestaan
Gammy heeft een gezond hart, zegt het ziekenhuis
Negen draagbaby’s gevonden; Japanner zou de vader zijn
Verbod op commercieel draagmoederschap in de maak
Japanse ‘vader’ vlucht; vermoedens van mensenhandel

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “De zaak draagmoeders: De (Japanse) vogels zijn gevlogen”

 1. Rick zegt op

  En terecht er was nog altijd niks aan de hand geweest tot het schandaal rond het Australië draag moeder verhaal. Nu gaat de junta of tijdelijke regering want dat is het streng handhaven en dat is hun goed recht. Thailand is net als in de meeste van de landen ter wereld alles gaat goed zolang het goed gaat tot er een flink schandaal boven water komt wat de wereld rond gaat en dan gaat men ineens streng handhaven niets nieuws onder de zon hoor.

  • Christina zegt op

   Rick, het hele verhaal weten we nog niet. Waarom heeft ze zolang gewacht de baby was al zes maanden.
   Toen volgens haar zeggen ze een tweeling verwachte waarvan 1 kindje down had waarom reageerde ze toen niet. Ik wil de Australische ouders niet schoon praten. Maar ik vind er toch wel een luchtje aan hangen. Het zal allemaal om geld draaien, nu ik hoop niet dat ze het geld wat binnengekomen is zelf in beheer heeft 200.000,00 euro want dan is het gauw op.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website