De Bangkok Metropolitan Administration (BMA) heeft plannen bekendgemaakt om verkeerscamera’s met kunstmatige intelligentie te installeren op meer dan 200 kruispunten in de hele stad, als onderdeel van inspanningen om verkeersovertredingen aan te pakken.

De vice-gouverneur van Bangkok, Wisanu Subsompon, gaf aan dat deze maand een proeffase zal starten, waarin AI-ondersteunde camera’s worden gebruikt op 20 grote kruispunten. De camera’s op de kruispunten Arun Amarin en Wong Sawang zijn al sinds begin juni in werking, terwijl de overige camera’s eind van de maand operationeel zullen zijn.

Deze geavanceerde camera’s, geleverd door de afdeling Verkeer en Vervoer, kunnen beelden vastleggen van overtredende voertuigen, inclusief hun nummerplaten en bestuurders. Wisanu merkte op dat de camera’s strategisch zullen worden geplaatst om verkeersovertredingen effectief te detecteren. Overtreders kunnen boetes verwachten variërend van 2.000 tot 5.000 baht, waarbij de bijbehorende bekeuringen naar de geregistreerde adressen van de eigenaren van de voertuigen worden gestuurd.

Naast het monitoren van overtredingen op de wegen, zullen de AI-ondersteunde camera’s ook toezicht houden op nabijgelegen trottoirs om de veiligheid van voetgangers te verbeteren en de naleving van de verkeersregels te bevorderen.

Uit recent onderzoek van de BMA blijkt dat slechts een klein percentage van de verkeersovertreders die bekeuringen ontvangen, daadwerkelijk de boetes betalen. Door het gebruik van AI-ondersteunde camera’s en het toepassen van technologie om de handhavingsmogelijkheden te verbeteren, streeft de BMA ernaar de naleving van de verkeersregels te verhogen en een veiliger en efficiënter verkeer te garanderen.

Bron: NBTWorld

2 reacties op “De gemeente Bangkok gaat AI camera’s installeren om verkeersovertreders aan te pakken”

 1. Martin zegt op

  Quote: Uit recent onderzoek van de BMA blijkt dat slechts een klein percentage van de verkeersovertreders die bekeuringen ontvangen, daadwerkelijk de boetes betalen

  Ieder jaar moet je de tax betalen, koppel de openstaande boetes daaraan en je bent klaar

 2. John Chiang Rai zegt op

  Het is in ieder geval een goed begin, maar heb alleen twijfel of ze door de veelvuldige overtredingen, qua vervolging en personeel, alles afkunnen.
  Goed met een goede organisatie en consequente vervolging, zouden ze veel extra personeel een inkomen verschaffen kunnen.
  Inkomen dat men grotendeels via boetes ruim financieren kan.
  Een weigering van betalen, of het z.g.n niet kunnen zou men dan kunnen voorkomen, door het zolang in beslag nemen van het voertuig.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website