(Norbert Braun / Shutterstock.com)

Volgens de woordvoerder van het Centrum voor COVID-19 Situation Administration (CCSA) zullen alle uitgaansgelegenheden in 41 provincies, inclusief Bangkok, worden opgedragen voor ten minste twee weken de deuren te sluiten, aangezien het aantal COVID-19 besmettingen blijven toenemen.

Gezondheids- en veiligheidsfunctionarissen kwamen donderdag in gesprekken overeen dat een algehele lockdown in alle provincies niet nodig is. Er zijn zorgen vanwege de verspreiding van de Britse variant van het virus die nu ook in Thailand opduikt.

De beslissing komt voorafgaand aan de lange Songkran-vakantie volgende week, wanneer miljoenen mensen de weg opgaan voor vakanties of familiebezoek.

De 41 provincies waar alle uitgaansgelegenheden – bars, pubs, clubs en karaokebars – gesloten zijn, zijn: Bangkok, Ayutthaya, Buri Ram, Chachoengsao, Chaiyaphum, Chanthaburi, Chiang Mai, Chiang Rai, Chonburi, Chumphon, Kanchanaburi, Khon Kaen, Lamphang, Loei, Lop Buri, Nakhon Nayok, Nonthaburi, Nakhon Pathom, Nakhon Ratchasima, Nakhon Si Thammarat, Narathiwat, Pathum Thani, Phetchabun, Phetchaburi, Phuket, Prachin Buri, Prachuap Khiri Khan, Ratchaburi, Ranong, Rayong, Sa Kaeo, Sam Prakan, Samut Sakhon, Samut Songkram, Saraburi, Songkhla, Suphan Buri, Surat Thani, Tak, Udon Thani en Yala. Pattaya City ligt in de provincie Chonburi

Bron: Pattaya Mail


» Laat een reactie achter


Rating: 3.86/5. From 7 votes.
Please wait...

12 reacties op “De bars, pubs, clubs en karaokebars in Pattaya voor 2 weken gesloten vanwege Covid”

 1. Cornelis zegt op

  In de provincie Chiang Rai zijn er in de laatste weken in totaal 2 besmettingen vastgesteld – en op die basis wordt er weer van alles dichtgegooid? Onvoorstelbaar……. en dat terwijl men kennelijk de grote Songkran volksverhuizing gewoon door laat gaan!

  • Davy zegt op

   Vandaag alleen al waren er in sriburin hospital te Chiang Rai 16 besmettingen , wees blij dat ze het ernstig aanpakken en niet zoals in t westen , het kan snel de verkeerde richting uitgaan .

   • Cornelis zegt op

    Die cijfers had ik nog niet gezien, Davy. Werden die vandaag ergens gepubliceerd?

    • Cornelis zegt op

     Intussen 12 in de provincie Chiang Rai (met een kleine 700.000 inwoners).
     Overigns suggereert de kop boven het artikel dat het om Pattaya gaat, pas in de tekst van het artikel wordt duidelijk dat het om een heel groot deel van Thailand gaat… .

 2. T. Wessels zegt op

  Vandaag in CM 148

 3. Johan+Meijer zegt op

  Vanaf welke datum worden de bars gesloten??

 4. Joop de Waard zegt op

  In een week van 0 naar 16 in Lampang hoor ik net.

 5. janbeute zegt op

  Ook waar ik woon in de gemeente Pasang, Lamphun provincie is het virus nu sinds vandaag aanwezig.
  Een vleeshandel voor oa barbecuen ed is per direct gesloten.
  Gisteren was er ook al melding van enkele gevallen van het virus in het SanPatong hospitaal (15 a 20 km ten zuiden ) van CM.

  Jan Beute.

 6. chris zegt op

  Nederland : 15 miljoen inwoners; 5.000 covid cases per dag
  Thailand: 60 miljoen inwoners; 500 cases per dag
  Thailand met vergelijkbare corona problemen als NL: 60/15 * 5000 = 20.000 cases per dag.

  Nederland: restricties, en allerlei exit-experimenten
  Thailand: in paniek
  Wie is er hier gek? Of wie wordt onnodig bang gemaakt?

  • Piet zegt op

   @Chris, neem een voorbeeld aan Brazilië, zoiets kan ook makkelijk in Thailand gebeuren zonder maatregelen.

   • chris zegt op

    Meten (‘testen’) is weten. Niet meten is de kop in het zand steken.
    Ik ben er vrij zeker van dat veel, en veel meer Thais Corona hebben dan de officiele cijfers vertellen. Maar omdat we het niet meten, weet niemand het. Voordeel is dat de regerig niet nog panischer reageeert dan ze al doet.
    80% van degenen die Corona hebben weten het niet eens omdat men er niet ziek van is. 15% heeft enige klachten maar hoeft niet naar de dokter, laat staan naar het ziekenhuis.
    In Thailand ‘ligt’ een minister in het ziekenhuis in Buriram omdat hij Corona heeft maar zo gezond als een vis is, stelt hij zelf. Misschien is hij daar wel omdat hij bang is voor de vragen van zijn vrouw over de Krystal Club.

  • Stan zegt op

   Ever ter info anno 2021.
   Nederland: 17,5 miljoen inwoners
   Thailand: 69 miljoen inwoners


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website