De daling in het aantal positief geteste personen zet door. Vandaag werden er 19.603 personen positief getest (inclusief 313 in gevangenissen) er zijn 149 mensen overleden, veelal met een zwakke gezondheid en de meesten boven de 60 jaar.

“Dat is de reden waarom het ministerie van Volksgezondheid probeert senioren, bedlegerige patiënten en mensen met chronische ziekten zo snel mogelijk te vaccineren”, zegt CCSA-assistent-woordvoerster Apisamai Srirangson.

Het ministerie van Volksgezondheid van Thailand versnelt zijn COVID-19-vaccinatie uitrol voor doelgroepen, met name senioren, om zo het sterftecijfer te verlagen. DDC adjunct-directeur Dr. Sophon Iamsirsithavorn zei dat het departement 70% van de bejaarde bevolking in de ‘donkerrode zones’ en daarbuiten 50% wil vaccineren, om zo het aantal doden met de helft te verminderen. Volgens de Mor Prom app hebben landelijk minder dan 50%, of slechts 3,69 miljoen senioren het vaccin gekregen.

Sophon zegt dat er duidelijk bewijs is dat vaccinatie overlijden en ernstige ziekte bij senioren kan verminderen.Hij wijst er op dat zelfs één dosis AstraZeneca-vaccin een overlijden kan voorkomen.

Het totaal aantal positief geteste mensen, sinds het begin van de pandemie vorig jaar staat nu op 776.108. Daarvan zijn 555.334 personen hersteld of hadden geen klachten. Er zijn 6.353 personen overleden waarbij mogelijk sprake is van een verband met Covid. De afgelopen 24 uur zijn 19.819 eerder positief geteste personen niet ziek geworden of hersteld en uit een ziekenhuis ontslagen.

Booster shot voor medisch personeel

Thailand Department of Disease Control (DDC) heeft laten weten dat meer dan 57.000 medische professionals, die eerder twee injecties van het Sinovac-vaccin hadden ontvangen, tussen 4 augustus en 7, een dosis met het Pfizer-vaccin hebben kregen om hun immuniteit te verbeteren.

Bron: NNT en PRD

3 reacties op “Daling Covid-19 besmettingen in Thailand zet door”

 1. Ralph zegt op

  Ik wil niet negatief klinken maar zie geen gegevens over het aantal geteste mensen,
  Ben trouwens blij dat mijn duifje in Udon Thani haar eerste vaccinatie 2 augustus kreeg en haar tweede al de 23e.krijgt……..beter vroeg dan nooit!
  Mijn hoop gaat uit dat ik waarschijnlijk in de loop van volgend jaar weer naar veiliger Thailand kan.
  Mijn glazen bol zwijgt in alle talen.

 2. Dennis zegt op

  Nu mogen we blij zijn met elk straaltje zonneschijn in deze donkere tijden, maar om nu na 2 dagen al de conclusie te trekken “dat de daling doorzet’, daar zou je op elke school toch een onvoldoende mee scoren op het vak Statistiek.

  En dan de tekst in een eerder artikel (zaterdag?) “zoals verwacht”. Huh? Wie verwacht dat dan? Want daar is en was geen enkele reden noch bewijs toe. Ja, dat de curve op termijn en “ooit” eens zou gaan dalen, dat is een open deur intrappen, maar om te zeggen dat het deze week gebeurt, dat is puur luchtfietserij en nergens op gebaseerd, in elk geval niet op iets zinnigs van het CCSA of welk ministerie dan ook.

  Thailand zal (helaas) nog enkele maanden met ups en downs te maken krijgen. Pas als de vaccinatiegraad flink is gestegen (> 60%) dan pas kun je richting een veiligere samenleving gaan denken. Met inachtneming uiteraard van mondkapjesplicht en 1,5 meter afstand. Maar om nu al de vlag uit te hangen, dat is veel te voorbarig en nergens op gebaseerd!

 3. Jani careni zegt op

  Zo lang dat het R0 getal boven 1 blijft er is geen spraak van daling op 5 july het was het R getal op 1,52.Nog enkele weeken geduld.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website