Vandaag is de laatste dag van de 3-daagse activiteiten rondom de kroning van de Thaise koning Maha Vajiralongkorn en dan zal de koning samen met zijn kersverse echtgenote koningin Suthida op het balkon verschijnen om de menigte in het geel toe te zwaaien. Later volgt nog een receptie voor diplomaten.

Gisteren is de koning op een gouden stoel bij temperaturen van tegen 40 graden door het stadsdeel Rattanakosin Island in Bangkok gedragen. Daar waren zestien soldaten voor nodig die gekleed waren in traditionele rode uniformen. Tijdens de tocht van 7 kilometer zijn drie tempels bezocht waar de koning kaarsen aanstak en gezegend werd door monniken.

De stoet vertrok vanaf het Grand Palace en werd voorafgegaan door een muziekband van 109 man, die muziek speelde die gecomponeerd is door de vader van de 66-jarige Vajiralongkorn, de voormalige koning Bhumibol.

Langs de route zaten in geel gestoken kleding toeschouwers die de koning toezwaaide.

De koning heeft gisteren ook nieuwe titels heeft uitgedeeld aan familieleden. De nieuwe titels geven de relatie aan met de koning. Sirindhorn en Chulabhorn heten nu jongere zusters van de koning en niet meer dochters van de vorige vorst. De familieleden met de titel kleinkind van de vorige koning zijn nu dochters en zoon van de koning. Koningin Sirikit is nu Her Majesty Queen Sirikit, the Queen Mother.

De koning Druppelde water op hun hoofd en gaf ze een bloemblaadje dat ze achter hun oor staken. Hij zalfde ze daarna met witte poeder op hun voorhoofd en gaf ze een gouden plaquette met inscriptie.

Het koningspaar heeft de nacht doorbracht in de koninklijke residentie, waar een ook Siamese kat en een kip aanwezig waren als ritueel.

Video

Voor wie niet genoeg kan krijgen van de kroningsrituelen, bekijk de onderstaande video:


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website