De verdachte van de uiterst gewelddadige beroving van een goudwinkel twee weken geleden in Lop Buri waarbij een kind en twee volwassenen werden gedood en vier anderen werden verwond, is aangehouden.

De verdachte is Prasittichai Khaokaew een 38-jarige directeur van een school in buurprovincie Sing Buri en een sportschutter. Hij was schietsportinstructeur op een schietvereniging. Hij werd woensdagochtend aangehouden toen hij op weg was naar zijn school. Hij heeft verklaard dat hij de overval pleegde en de mensen doodde om zo zijn saaie leven wat spannender te maken. De man was 3 jaar geleden getrouwd met een onderwijzeres.

Volgens de politie was de man vrij eenvoudig te traceren omdat slechts dertien personen in Lop Buri hetzelfde pistool hebben als gebruikt bij de beroving, een CZ 75 SP-01 Tactical 9mm. Dat wapen bleek eigendom van zijn vader. Ook de geluiddemper bleek een belangrijke aanwijzing in het onderzoek, want die werd herkend door een wapenhandelaar.

Prasittichai werd gisterochtend aangehouden toen hij in zijn BMW van zijn huis in Lop Buri naar de school in Sing Buri reed. Hij gaf zich zonder verzet over. In de auto werd 9 mm munitie gevonden, welke ook is gebruikt bij de beroving. Tijdens ondervraging bekende hij de winkel beroofd te hebben. Het gebruikte wapen had hij geleend van zijn vader, een voormalige politieagent, en de motorfiets waarop hij was gevlucht, van zijn schoonvader.

De gouden sieraden die hij gestolen had, zijn terecht. In eerste instantie vertelde hij dat hij de buit in een rivier had gegooid. Prassittichai gaf vervolgens toe dat het goud verborgen was in een holle, horizontale stijl van een carportdak bij het huis van zijn vader in het district Muang in Lop Buri. De 31 gouden kettingen zijn daar teruggevonden.

22 reacties op “Dader (38) dodelijke beroving goudwinkel in Lopburi gearresteerd”

 1. Goed werk van de Thais politie. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Die man is dus zo gek als een deur. Typisch gevalletjes van kortsluiting in zijn bovenkamer. Die spanning die hij wilde zal hij wel ervaren als de rechter de doodstraf uitspreekt en hij mag wachten op het ten uitvoer brengen van het vonnis.

  • chris zegt op

   Heb daar zo mijn twijfels over. Slechts 13 mensen in Lopburi hebben een pistool als gebruikt is tijdens de overval. Ik maak me sterk dat in het onderhavige geval met zoveel doden de politie al deze 13 mensen in pakweg 2 dagen zou hebben kunnen vereren met een bezoek en de vraag om het betreffende wapen te tonen en/of af te staan voor nader onderzoek.
   Dat heeft nu 14 dagen geduurd. En dan komt de mededeling dat het vrij eenvoudig was om de man op te sporen…..Iets zegt mij dat hier iets stinkt.

  • Hans Bos zegt op

   In mijn directe (Thaise) omgeving bespeur ik de nodige twijfels. Ook op Thaise websites is men het er niet over eens. Sommigen denken dat de man een zondebok is om een hoger geplaatste dader uit het zicht te houden. Ook komt het postuur in werkelijkheid niet bepaald overeen met de opnames bij de juwelier.

   • Hij heeft bekend en informatie die alleen de dader kan weten (o.a. waar de sieraden lagen). Ik kan mij niet voorstellen dat de politie met een schoolhoofd als zondebok komt. Dan nemen ze wel een migrant daarvoor…..

    • chris zegt op

     Blijkbaar had hij zich eerst ‘vergist’ toen hij zei dat hij ze in de rivier had gegooid. Maar na enige uren vergeefs zoeken en duiken kon hij zich ineens herinneren waar hij ze verstopt had……In het huis van zijn vader (een politie-officier) waarvan hij ook het wapen had geleend en blijkbaar gewoon teruggegeven met een dankjewel.

  • Erik zegt op

   Dus er zijn ‘maar’ dertien van die blaffers in die stad en de geluiddemper werd herkend door een wapenwinkel. Dit is me toch iets te simpel; weet de politie dan echt niet dat Thailand bol staat van illegale wapens? Hier moeten meer tips aan te pas gekomen zijn.

   Hoe dan ook, de Hermandad heeft een verdachte en de zaak is voor haar afgesloten. De lezers die melden dat meneer wel een zondebok zal zijn die wil ik zeggen dat ze dan wel iemand uit Myanmar hadden opgepakt. Dat is immers een ‘goede’ gewoonte in Thailand…..

 2. chris zegt op

  Vanmorgen op een Thais TV-kanaal een foto van zijn bruiloft 3 jaar geleden. Aan de ene kant de bruid, aan de andere kant een vrouw met een kind op de arm. Deze vrouw met kind was de medewerkster van de goud-winkel die hij een keer in de borst en 4 kaar in de rug heeft geschoten; blijkbaar om er zeker van te zijn dat zij dood was.
  Volgens mij kan elke amateur-detective je vertellen dat er hier meer aan de hand is dan alleen ‘ je leven een beetje spannender maken”.
  Wordt vervolgd.

  • RonnyLatYa zegt op

   Volgens de familie is dat Kwaang niet op die huwelijksfoto, maar een meisje dat op Kwaang gelijkt. Ook zou dat kind op haar arm een meisje zijn en Kwaang heeft een jongen.
   Voor zover zij weten is ze ook niet zwanger en kende ze die man helemaal niet.
   Maar je kan natuurlijk ook de ganse kennissenkring van iemand niet weten.

   • RonnyLatYa zegt op

    Met familie, bedoel ik natuurlijk de familie van Kwaang, het meisje dat neergeschoten werd

   • chris zegt op

    Elke dag wat meer nieuws.
    Kwaang was zijn ex gf en volgde de moordenaar hinderlijk. Zij communiceerden op het internet voortdurend en Kwaang liet zich weinig lovend uit over hem en zijn vrouw. De moordenaar overlaadde zijn vrouw met luxe goederen inclusief plastische chirurgie. Blijkbaar werd Kwaang daar jaloers van.
    Wordt vervolgd…….

    • RonnyLatYa zegt op

     Ik ga verder op de berichtgeving van haar familie en volgens hun is zij zijn ex GF niet en kende ze hem zelfs niet.

     Elke dag wat meer nieuws of zijn het nieuwe roddels…..
     Zoals gezegd ga ik enkel verder op wat haar familie mij vertelt.
     Wat het roddelcircuit betreft. Dat laat ik aan hen die zich er thuis op voelen en/of er voldoening uit halen.

     • Rob V. zegt op

      De kranten kunnen er ook heel goed naast zitten, neem Khaosod die een verkeerde (oudere dame) als de doodgeschoten medewerkster aanwees. Laat staan de media die elke scheet zo snel mogelijk de wereld in slingeren zonder checks. Nu kan een persoon ook geheimen hebben voor naaste familie of vrienden, maar toch maar beter de officiële onderzoeken afwachten. Maar de media wil snel snel snel zijn.

     • chris zegt op

      Gisterenavond op TV printjes van chats (Line en Facebook) between Kwaang en haar moordenaar. Kan allemaal fake zijn maar toch……familie zal niet gauw toegeven dat ze – als getrouwde vrouw – hem meer of meer stalkte.

 3. Rob V. zegt op

  Mensen afschieten voor de spanning?! Dan zit er meer dan een steekje los. Hij is nog verdachte maar als officieel vast komt te staan dat hij de dader is dan kan hij de spanning vinden in de gevangenis. Zijn celgenoten zullen hem die garantie wel kunnen geven. Sluiten ze hem in een eigen cel op, dan is levenslang in een saaie ruimte ook geen verkeerde straf.

 4. ruud zegt op

  Er staat hem een spannend leven te wachten achter een paar hoge muren.
  Het vermoorden van een kind zal hem zelfs in de gevangenis niet erg populair maken.

  Dit nog afgezien van de “ondervraging” op het politiebureau waarschijnlijk.

 5. teun zegt op

  Omdat mijn eerdere reactie is geplaatst, reageer ik nogmaals. Maar dan zonder vermelding van een bijkomende straf.
  Allereerst is – als het verhaal over zijn motivatie klopt – deze dader/verdachte volkomen geschift. Drie mensen hun leven benemen, omdat hij dat wel spannend vindt. Waaronder ook een kind van 2-3 jaar.

  De doodstraf is voor deze doorgedraaide lafaard (op mensen schiten, die zich niet kunnen verweren) veel te soft: levenslang eenzame opsluiting is de passende straf. Kan hij nadenken over zijn verwerpelijke gedrag/daden, maar ook ervaren wat saai leven echt betekent.

  • Winlouis zegt op

   Ik ben het volledig met U eens Teun en ik heb direct tegen mijn echtgenote gezegd, dat er meer was dan die overval op die juwelenwinkel, anders schiet je niet iemand die reeds getroffen is door een 9 mm kogel, NOG eens 4 maal in de rug terwijl ze al op de grond ligt.!!

 6. Roedii vh. mairoe zegt op

  Op Thai social media was gistermiddag al volop sprake van een connectie tussen de killer en 2 van zijn slachtoffers, de vermoordde vrouw en kind. Ook wordt gewag gemaakt van een zeer dure en luxueuze levensstijl, en forse schulden, plus dat uiteindelijk het zijn eigen vrouw was die, tot haar grote schrik, hem aan de TV-beelden meende te herkennen en de politie in seinde, die vervolgens onderzoek startte.

  • teun zegt op

   Voor zover ik heb begrepen, is de moeder van het kind niet gedood. Het kind is getroffen door een afgeketste kogel. De dode vrouw is een medewerkster van de goudwinkel. Dus Roedii, wel even de feiten op een rij houden.

 7. A.J.Edward zegt op

  Een verzoek aan de rechter die de strafmaat bepaalt , a.u.b geef hem niet de doodstraf, beslist u dat wel, voer dit dan uit in +-30 jaar, dan elk jaar opdracht geven om de doodstraf uit te voeren, dan op het laatste moment dit uitstellen, dan heeft deze moordenaar zijn kik wat die zo graag wilde.

 8. theoS zegt op

  Hij heeft meer dan twee miljoen baht schuld af te betalen. De 2 jaar oude jongen is gedood door een ricochet en was niet gericht op geschoten. Hij was ook van plan om zich vrijdag bij de politie te melden maar werdt al op woensdag gearresteerd. Om de BMW te kopen had hij Baht 300000- geleend.

 9. teun zegt op

  Nou dan kom je met een buit van TBH 5 ton ook niet ver als je daar ook nog eens 3 mensen voor vermoordt.
  En nadat je op woensdag bent opgepakt zeggen, dat je je vrijdag daarop van plan was je vrijwillig te melden, klinkt ook niet echt overtuigend. Net zoals je je herinneren de buit in de rivier te hebben gegooid(?? waarom dan überhaupt een overval plegen??) en het je daarna opeens te binnen schiet, dat je de buit toch in een stalen profiel bij je vader thuis hebt verstopt.

  Wat vaststaat is:
  * hij heeft bij een overval op een goudwinkel TBH 5 ton buitgemaakt
  * hij heeft daarbij 3 dodelijke slachtoffers gemaakt (waarvan dan 1 mogelijk niet gericht, maar dat afketsen van de kogel is wel hem aan te rekenen
  * hij heeft meerdere gewonden achtergelaten a.g.v. zijn schoten.

  Hiervoor moet hij terechtstaan en alle andere zaken (o.a. schulden, vermeende relatiebreuken etc) zijn in dit geval nauwelijks nog van enige invloed op de strafmaat. Want die zal toch maximaal zijn.
  Dus laten we daar nou over ophouden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website