Een schoonmaakster in een hotel in Pattaya had wel een bijzonder ongeloofwaardig verhaal over de diefstal die ze had gepleegd op de kamer van een Russische toerist. 

Ze dacht dat het geld op de kamer van de rus een fooi was. Van de 6500 baht die ze had meegenomen heeft ze een gouden ring gekocht. De vrouw moet zich nu voor de rechter verantwoorden.

Duitse toerist in de nek gestoken

Een Duitse toerist van 63 jaar heeft in Bangkok een wond van 7 cm in zijn nek opgelopen. Een man die hem op Mor Chit passeerde, stak hem zomaar in zijn nek. Volgens de dader was het een ongelukje. Hij had de handdoek op zijn hoofd gefatsoeneerd en daarbij raakte zijn mes, die hij toevallig in de hand had, de nek van de Duitser. De politie onderzoekt of hij onder invloed van drugs was.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Crimineel nieuws: Diefstal in hotelkamer Pattaya en een messentrekker in Bangkok”

 1. Sir Charles zegt op

  Al met al is het belachelijk dat de Rus het nodig vond op de (politie)foto te gaan om pontificaal hautain naar de schoonmaakster te wijzen van ‘zij, zij is de dader!’. (Zag de foto op Thaivisa.)

  Ja weet het en hoor het de roze brillendragers al zeggen, ja maar in Thailand is het een gewoonte, ach kom op nou moeten wij farang dan in Thailand echt over alles aan meedoen? Nee toch!

  • marcello zegt op

   En het is ook niet normaal dat je geld gestolen wordt.

 2. Frank zegt op

  Natuurlijk weet de schoonmaakster dat het geen tip is voor het schoonmaken, maar wie laat nu 6500 bath op tafel liggen?? Ze had er af moeten blijven, maar lijkt onderhand op uitlokking.

 3. Sonnyfloyd zegt op

  De een zegt uitlokking en de ander gewoon diefstal, maar volgens een andere site had deze man het geld al 2 dagen op dezelfde plek laten liggen. Oke tuurlijk is het naïef om te denken dat het dan fooi is, maar kom op je bent zelf toch ook niet achterlijk. Breng zo’n meisje dan ook niet in de verleiding.

 4. Mr.Bojangles zegt op

  Even googelen op ‘waitress gets tip’ en je staat versteld van de fooien die mensen wel eens geven. Die Rus liet al 2 dagen 200 euro op tafel liggen. Ik kan me best voorstellen dat de schoonmaakster na 2 dagen dacht dat het een tip was. Vent had tenslotte ook een kluis op de kamer. En je hebt van die rijkaards. En wereldwijd laten gasten geld achter op de kamer als tip, dus ik denk dat het meisje te goeder trouw aannam dat het voor haar was.

  • John Chiang rai zegt op

   Iemand die zijn geld zo in de kamer liggen laat,gaat zeker erg onvoorzichtig om met zijn geld omdat het normaal bij verlaten van de kamer in de safe hoort.
   Verder blijft zolang de gast nog in zijn kamer woont,(alles zonder uitzondering) zijn eigendom,en dit zou een goed opgeleid kamermeisje eigenlijk weten moeten.
   Anders is het als de gast tijdens zijn verblijf een bedrag persoonlijk overhandigd,of door een schrijven duidelijk kenbaar maakt dat het hierom een tip gaat.
   Ook bij geld wat duidelijk zichtbaar liggen blijft naar dat de gast bij de check out geweest is kan men er van uitgaan dat het om een tip gaat.
   Een kamermeisje die deze regels niet kent of inhoudt,is net zoals het hotel die deze vanzelf sprekende regels aan hun personeel niet verder geven, schuldig aan dit eventuele misverstand.

   • John Chiang rai zegt op

    Teraanvulling op bovenstaande,is een waitress zo Mr. Bojangles dit vergelijkt, natuurlijk compleet wat anders als een kamermeisje.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website