(Giovanni Cancemi / Shutterstock.com)

De prijs voor twee injecties van het Moderna vaccin bij particuliere ziekenhuizen in Thailand, zal niet meer dan 3.000 baht gaan bedragen.

Moderna is waarschijnlijk het eerste vaccin dat door de Government Pharmaceutical Organization (GPO) wordt besteld en kan worden aangeboden in prive-ziekenhuizen.

Particuliere ziekenhuizen zijn begonnen met een inventarisatie naar de vraag voor het vaccin. Zodra ze daarvan een redelijk inschatting kunnen maken zal de GPO het gaan inkopen.

Tijdens een online bijeenkomst kwamen alle aangesloten ziekenhuizen overeen om het pakket tegen dezelfde prijs aan te bieden, inclusief servicekosten, verzekering en btw.

Moderna is een Amerikaans biotechnologie-bedrijf gevestigd in Cambridge, Massachusetts dat zich richt op vaccintechnologieën gebaseerd op messenger RNA. Het coronavaccin van Moderna is dan ook een zogenoemd ‘mRNA-vaccin’. Het vaccin bevat een stukje genetische informatie: het mRNA. Dit mRNA zorgt voor het aanmaken van een kenmerkend eiwit van het coronavirus: het spike-eiwit. Stukjes van dit eiwit worden herkend door de afweercellen in het lichaam. Als reactie hierop maakt het lichaam antistoffen aan.

Bron: Bangkok Post

19 reacties op “Covid-19 vaccinatie in privé-kliniek gaat 3000 baht kosten”

 1. Henk zegt op

  Afgelopen vrijdag heeft Prayuth aangekondigd 200 miljoen vaccins aan te schaffen Moderna zat daar niet bij, zie schema op: https://www.thailandblog.nl/thailand/prayut-wil-tot-200-miljoen-covid-19-vaccindoses-aanschaffen/#comments
  Niettemin- Thailand heeft met AstraZeneca een deal om via Siam Bioscience 60 miljoen van dit type aan te leveren verdeeld over de komende maanden, te beginnen in juli tot in december as toe. Laten we er gemakshalve vanuit gaan dat nu met Moderna, na inventarisatie hoe groot de behoefte aan vaccins bij privé-klinieken is, ALLE farang in Thailand zich melden bij de klinieken om mede te bewerkstelligen dat die vaccins zo snel mogelijk kunnen worden ingekocht en ingeënt.

 2. TAK zegt op

  Fantastisch nieuws ik ga gelijk die prik halen,
  maar wanneer kan ik terecht. Ik lees elke dag
  nogal tegenstrijdige berichten.

  • Dat kan nog zeker wel 2 maanden duren.

 3. Henri zegt op

  Goed bericht, zou graag in september naar Nederland gaan , wil niet reizen zonder gevaccineerd te zijn, vind dat een onaanvaardbaar risico. Een redelijke prijs, als zij ook de reisdocumentatie op orde hebben.
  Nou laat ik hopen en niet voor mij alleen, dat binnen een redelijke termijn alles uitvoerbaar is.

 4. Kees zegt op

  Ik zou graag willen weten hoe en bij welk ziekenhuis(zen), jezelf kunt registreren.

 5. Leendert zegt op

  Hoopvol bericht.
  Gaarne verneem ik de namen van enkele Private Clinics in de Provincie Udon Thani, bij voorkeur incl emailadres, om mijn vriendin op de wachtlijst te zetten.

 6. Victor zegt op

  Goed nieuws inderdaad. Andere vaccins zullen ongetwijfeld volgen.

  Maar zoals Peter terecht meldt kan het nog enkele maanden duren maar dat wachten heb ik er graag voor over.

  Voorts is bij de vaccinatie in een privé ziekenhuis inderdaad een verzekering inbegrepen (100thb) tegen bijwerkingen gedurende de 90 dagen na toediening van de 2e injectie tot en met overlijden toe………

 7. tooske zegt op

  Ik kreeg vanmorgen spontaan beziek van een medewerkster van de locale medsche hulppost hier in de tambon.
  Ze had een namenlijst met mensen uit de tambon die onder behandeling c.q. comtrole staan in het provinciaal ziekenhuis in de stad.
  Ik loop al een aantal jaartjes bij de cardioloog voor hoge bloeddruk, suiker en aanverwante kwaaltjes dus ook ik sta op de bewuste lijst.
  Of ik een anti covid 19 prik wilde was de vraag, mijn antwoord natuurlijk ja hoor graag.
  Ben benieuwd op de volgende actie, maar het zal nog wel even aanlopen als ik zo het nieuws volg.

 8. Hendrik zegt op

  Hier deze ochtend een mededeling van de locale vertegenwoordiger van het subdistrict betreffende covid-vaccinatie.

  Iedereen die boven de 60 is (ook de farang) met ID-card naar de ontmoetingsplaats. Iedereen is daar op een lijst gezet (ook de farang) die op de amphur gecontroleerd gaat worden of je inderdaad daar woonachtig bent waarna het vaccin uitgeleverd gaat worden voor vaccinatie.
  Ze konden niet vertellen welk vaccin het gaat worden maar op internet is op diverse pagina’s te lezen dat mensen boven de 60 met Astra-Zenica gevaccineerd gaan worden. Dit is ook niet verwonderlijk want deze wordt tegenwoordig ook in Bangkok geproduceerd.

  • Dennis zegt op

   Logisch is AstraZeneca, want dat wordt (straks) massaal geleverd. Op andere fora lees ik dat de expats daar verwachten Sinovac of Sputnik V te krijgen (die laatste acht ik onwaarschijnlijk). De EU hoeft in elk geval AstraZeneca niet meer, dus mocht AstraZeneca toch hun productie op orde krijgen, dan kunnen die vaccins naar bijv. Thailand.

   De reden dat de EU AstraZeneca niet meer hoeft, is de onbetrouwbaarheid van levering door AZ. En die komt vooral voort uit de moeilijkheden die AZ had/ heeft bij de productie van het vaccin. Dat schijnt toch iets gecompliceerder te zijn dan ze zelf hadden voorzien. Ik hoop voor iedereen in Thailand, dat die problemen zich niet opnieuw voordoen. in Thailand is de distributie van vaccins ook in grote mate (net als elders) een politiek spel geworden van beloftes en aannames en vooral tegenvallers en slechts een enkele meevaller (bijv. dat Pfizer en Moderna meer leveren dan voorzien en juist die vaccins zijn niet waar Thailand op inzet).

   Het Thaise vaccinatieprogramma is nogal ambitieus en betekent dat er voor eind 2021 een heleboel prikken moeten worden gezet. Iedereen boven de 18, dus voor het gemak even 50 miljoen mensen gerekend. Maal 2 prikken. Dat is 100 miljoen. Maar zelfs bij 80 miljoen vaccinaties lijkt me dat een hele grote logistieke operatie.

 9. Bert zegt op

  Vind dat hele gedoe rond om de vaccinatie maar één groot circus, in NL en in TH.
  Iedereen wil wat roepen en bepalen en zich zelf belangrijk vinden.
  Ben geen fan van wat er allemaal in de VS gebeurt, maar afgelopen week toevallig een stukje op het nieuws gezien hoe ze daar vaccinerem. Gewoon op de hoek van de straat en wie wil mag aansluiten. Op sommige plaatsen krijg je een pilsje, andere en snack en weer andere zelfs $ 100.
  Gevolg is wel dat velen zich laten inenten zonder veel gedoe.

 10. Nicky zegt op

  Ik heb reeds bij enkele prive ziekenhuizen nagevraagd in Chiang mai, maar daar registreren ze niet. Ik vraag me dus af waar je moet zijn voor een vacvinatie registrering

  • teun zegt op

   Ik heb me geregistreerd in Chiangmai RAM. Het kan dus wel.

   • Nicky zegt op

    Ik heb dit gisteren nagevraagd per mail en daar zeiden ze dat het niet mogelijk was. Heb je dit persoonlijk gedaan?

    • teun zegt op

     Ben persoonlijk langsgegaan. Bovendien ben ik patient op longafdeling. Dus dat helpt ook.

  • Suzan zegt op

   ik sta op de lijst bij de Ram, via telefoontje geregistreerd.

 11. Hans van Mourik zegt op

  Mijn vriendin heeft zich vandaag laten registreren in het Changmai Ram Hospitaal voor het vaccin Phizer en Moderna, ze verwachtten het in Juni of Juli.
  Ik heb dat al gedaan op 01_03,_2021.
  Ook hebben ze haar verteld dat ze de Astra en de Sinovac deze niet gaan bestellen.
  Het Ram heeft ook een Facebook pagina, dat komt T.Z.T ook in te staan.
  Hans van Mourik

 12. Hans van Mourik zegt op

  Zojuist mijn vriendin gevraagd, omtrent de Facebook pagina van het Changmai Ram Hospitaal, omdat dit in het Thais is.
  Die vertelde mij , dat ze de vaccins, bij de regering moeten aanvragen, maar willen van tevoren weten hoeveel.
  Hans van Mourik

 13. Eric zegt op

  “Moderna is waarschijnlijk het eerste vaccin dat door de Government Pharmaceutical Organization (GPO) wordt besteld..”

  Nou schiet op dan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website