Eindelijk. Na maanden wachten worden de boeren uitbetaald voor de rijst die ze in het kader van het rijsthypotheeksysteem hebben ingeleverd. Dat hebben ze te danken aan het militair gezag. Op de foto het kantoor van de Bank for Agriculture and Agricultural Cooperatives in Bang Len (Nakhon Pathom).

‘Red-shirt district’ luidt de tekst op deze grenspaal in Chun (Phayao). De tekst wordt gewijzigd, maar de autoriteiten denken nog na wat erop moet komen te staan.

Actieleider Suthep Thaugsuban verlaat de Criminal Court, die hem in staat van beschuldiging heeft gesteld voor moord. Suthep, destijds vice-minister-president in het kabinet Abhisit, wordt evenals Abhisit verantwoordelijk gehouden voor de 90 doden die in 2010 vielen bij gevechten tussen roodhemd demonstranten en leger. De Criminal Court liet hem op borgtocht vrij.

Coupleider Prayuth Chan-ocha bewijst eer aan de koning, die zijn benoeming tot leider van het militair gezag heeft bevestigd.

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Coup in Thailand: Fotoalbum maandag”

 1. William zegt op

  Als frequent Thailandganger wil ik me niet verbeelden dat ik ook maar iets snap van de politieke cultuur. Maar als ik uit verschillende bronnen nu de berichten lees over de militaire junta krijg ik toch een goed gevoel. Tot op heden heb ik er vertrouwen in dat er flink opruiming wordt gehouden onder de politieke leiders en dat over afzienbare tijd Thailand weer een eensgezinde democratie zal worden.
  De huidige coup is naar mijn mening de beste oplossing om de oude, onwerkbare democratie te hervormen.

 2. BerH zegt op

  Verantwoordelijk gehouden voor 90 doden en dan op borgtocht vrij???????

  • hans van den pitak zegt op

   Hij heeft die doden niet op zijn geweten, maar de lui die met oorlogswapens, gestolen van het leger, vuurden op politie, militairen en onschuldige burgers. Dat militairen uiteindelijk uit zelfverdeging een aantal van die terroristen hebben moeten uitschakelen kun je de toenmalige regering niet verwijten. In Nederland zou dat al een eerdere fase gebeurd. Denk aan Smilde etc.

 3. Peter Grinbaum zegt op

  Alleen het intellect kan Thailand ooit op een echte democratie laten lijken. Maar die is helaas minimaal vertegenwoordigd. Dus blijft het ook met de goede bedoelingen van leger behelpen.

  Maar goed waar in de wereld is dan erg veel anders.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website