Gisteren heeft het Thaise kabinet een pakket aan economische steunmaatregelen goedgekeurd ter waarde van 400 miljard baht. Het coronavirus zal volgens economen van het Kasikorn Research Centre het bruto binnenlands product met slechts 0,5 procent groeien.

Deze minimale groei is gebaseerd op de verwachting dat de virusuitbraak er voor zorgt dat Thailand 410 miljard baht aan inkomsten uit het toerisme zal mislopen.

Premier Prayut liet weten dat het pakket de eerste fase is en gevolgd kan worden door een tweede indien de virusuitbraak langer blijkt aan te houden. Minister Uttama van financiën zegt dat de maatregelen bedrijven en de bevolking zal hebben.

Volgens het ministerie van financiën bestrijkt het pakket alle sectoren en zal het ten goede komen aan 14,6 miljoen minima (22 procent van de bevolking), 50.000 locale fondsen , 7,2 miljoen gezinnen op het platteland (30 pct van alle huishoudens) en 3 miljoen bedrijven (99 pct van alle bedrijven). Het pakket zou goed zijn voor 14 miljoen banen oftewel 85 procent van de totale werkgelegenheid.

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Coronavirus: Thaise regering pompt 400 miljard baht in economie”

 1. Johnny BG zegt op

  Voor de getroffen personen en bedrijven kan het helpen, maar zoals wel vaker schieten degene die zich wel indekken tegen negatieve veranderingen er weinig mee op.
  Beloning voor verantwoordelijk bezig zijn mag ook weleens aan de orde komen, maar het is utopie om te denken dat dit ooit gebeurd zolang de vijftigers van nu niet uit het logge systeem zijn verdwenen.
  Vernieuw het hele belastingstelsel en nog meer onzin en je maakt bedrijven blij, maar zie hier ook weer. Leen geld om personeel in dienst te nemen,terwijl de productiviteit al laag is, en promoot hetzelfde als de overheid oftewel een sociale werkplaats die niet voor verbetering werkt maar voor tegenwerking.
  Verborgen werkeloosheid zat maar te trots om werk te doen wat de werkers uit de buurlanden wel in Thailand willen doen.

 2. Gerard zegt op

  Ach wat leuk,
  alweer een mooie gelegenheid om op de corruptieknop te drukken net zoals de 25 miljard die de EU heeft gereserveerd voor de bedrijven die knel komen te zitten door het covid 19 virus.
  Beide regelingen zijn te globaal en de grotere bedrijven zullen er als de kippen bij zijn om een flink deel op te slurpen dat zijn nu vaak net de bedrijven die hun eigen broek op kunnen houden. Voor de kleine zelfstandige zal het zoeken worden naar de deur waar het geld verdeeld wordt.

 3. ruud zegt op

  Ik zie niet goed, wat die maatregelen doen voor de economie.
  Het zijn cadeautjes voor ondernemers, maar de consument krijgt geen Baht meer om te besteden.
  Behalve een verlaging van 0.1% voor het security fund (1 Baht voor iedere 1.000 te betalen Bahts! en een velaging van water en energie, waar veel van de laagverdienenden ook weinig tot niets aan zullen overhouden.)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website