Minister Anutin van volksgezondheid (ja, die), gaat de commissie die maatregelen neemt tegen de Covid-19 uitbraak, vragen om alle uitgaansgelegenheden in het land te sluiten.

Zijn voorstel komt nadat een groep van 5 Thai, waarvan er 1 griepverschijnselen had, gewoon naar een bar was gegaan om wat te drinken. Ze dronken daarbij zelfs uit elkaars glas en allen raakte dus ook besmet met het coronavirus.

Verder wil Anutin dat de commissie meer gebieden gaat aanwijzen waar geen grote menigtes mogen samenkomen of activiteiten mogen plaatsvinden. De commissie heeft die bevoegdheid op grond van de Communicable Disease Act en de National Administration Act.

Al van kracht is de maatregel dat buitenlandse reizigers uit risicolanden 14 dagen in quarantaine worden geplaatst en teruggestuurd worden wanneer ze geen medische verklaring kunnen overleggen dat ze virusvrij zijn. Zestig buitenlanders, de meesten uit Europa, zijn al teruggestuurd.

Het aantal besmettingen in Thailand is toegenomen van 75 naar 82, het aantal doden blijft op 1 staan en het aantal herstelde patiënten is op 35 gebleven. Vietnam meldt een stijging van 44 naar 53 besmettingen, ongewijzigd zijn het aantal doden (0) en herstelde patiënten (16). Cambodja gaat van 5 naar 7 besmettingen en Maleisië van 158 naar 197 besmettingen. Het land telt geen doden en nog steeds 32 herstelde patiënten.

Bron: Bangkok Post

12 reacties op “Coronavirus: Thailand overweegt sluiting van alle uitgaansgelegenheden”

 1. Harry Romijn zegt op

  Wetend, dat – in ieder geval voor NL – niet zomaar getest wordt op verzoek van een klant/patiënt ( en zelfs nog niet bij besmettingen in de directe familie-kring) is het dus rap afgelopen met het Europees toerisme naar Thailand wegens het niet kunnen overleggen van een virusvrij-verklaring ( in NL niet op de bazar te koop als in sommige andere landen).
  Vakantiegeld beter in €uro-land besteden, beter voor de economie hier, denk aan jezelf en je (klein)kinderen.

  • don zegt op

   Wat is een virusvrij-verklaring waard als je besmet kan worden in het vliegtuig naar Bangkok?

  • Ludo zegt op

   Hoe kan je vakantie besteden in eurolanden als grenzend dicht zijn en cafe en restaurants gesloten, zelfs hotels ook al?

 2. Eric zegt op

  Dus met andere woorden, als je vanuit Nederland een vlucht naar Bangkok neemt en je hebt geen verklaring bij je dat je virusvrij bent dan kun je gelijk rechtsomkeer maken? Nederland geeft niet zomaar een test aan zijn burgers tenzij er echt iets aan de hand is. Deze verklaring is dan ook nu niet te verkrijgen.
  Is dit wat de eisen dan echt zijn?

 3. ruud zegt op

  Ik ben bang, dat hij dan ook alle bruiloften en crematies zal moeten verbieden.
  Dat is vaak ook een zeer gezellige bezigheid, waar iedereen gezellig samen en dicht op elkaar van hetzelfde voedsel zit te eten en de afwas meestal niet met stromend water en veel zeepsop wordt gedaan.

 4. Mark zegt op

  Moderator: Graag een bronvermelding.

 5. don zegt op

  Bij het inchecken op Schiphol zal men als passagier al de nodige dokumenten voor Thailand moeten laten zien om het vliegtuig in te mogen.

 6. P. Vanhasselt zegt op

  Kan er iemand deze heldere geest eens uitleggen dat er nu niet dadelijk uitgangsgelegenheden nodig zijn om van elkaars glas te drinken? Kan thuis ook met een bende vrienden hoor

 7. Freddy zegt op

  Goede avond, ik zou graag nu vrijdag vanuit België (ben Belg) nog naar Thailand willen reizen, er is nog géén inreisverbod, en België staat nog niet op de lijst, of verwacht ik problemen in Thailand zelf?

 8. Mike zegt op

  Pas op voor verkeerde info, wat hier in het artikel staat en in de reacties m.b.t. quarantaine is niet correct.
  Op dit moment van schrijven kan je uit Nederland gewoon komen, alleen moet je 14 dagen bijhouden waar je gaat en wat je doet, GEEN quarantaine dus.

  Volg deze website voor de laatste maatregelen : https://www.tatnews.org/

  Elke andere info is puur paniek fietsen.

 9. André Jacobs zegt op

  Beste,
  Ik heb een ticket via Ethiad Airways gekocht om op 18/06/2020 te vertrekken naar België tot 15/07/2020. Deels om wat te werken (aan huis wat belastingaangiftes te doen bij klanten). En ook om een 5-jaarlijkse klasreünie bij te wonen met 15-20 klasgenoten uit het lager onderwijs tezamen met hun echtgenotes op 20/06/2020. Dus tot nu toe staat in de Corona-update van Ethiad dat dit nog steeds mogelijk is, tenzij je symptomen en/of koorts vertoond bij het opstijgen. In verband met België weet ik niet zeker of ik in quarantaine moet bij aankomst ; Zo ja, dan mis ik het feestje en schieten er maar 12 dagen over en lijkt het ook niet de moeite om te gaan. Loopt alles goed in België, maar als ik hier terug aankom en ik mag niet terug binnen wegens geen verkregen attest, dan zitten we eveneens in de shit. Waar kunnen we hieromtrent info krijgen, omdat we geen toeristen zijn maar geëmigreerde Belgen. En gelden deze regels ook voor mijn Thaise vrouw ?? Zij is in het bezit van een Nederlands Paspoort en een Thaise ID-kaart en Thaise Paspoort en een Belgische ID-kaart. Mvg André

  • Annet zegt op

   Het is koffiedik kijken hoe de situatie er dan uit ziet.
   Je moet de ontwikkelingen maar per dag/week volgen.

   Onze dochter is nu nog in Thai, maar zou nog naar Indonesië reizen.
   Het is steeds stiller in de hostels en de voorzieningen gaan ook steeds
   Meer dicht.
   Zij koopt een ticket last minute omdat je niet weet wat de landen gaan doen
   En de ontwikkelingen per dag anders zijn .
   En komt dan na een half jaar backpackbestemming naar huis.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website