(rukawajung / Shutterstock.com)

Er is veel verkeer op de wegen naar de Isaan. Thai gebruiken dit lang weekend met vier vrije dagen voor een bezoek aan hun geboortedorp. De vakantie begon gisteren met Labour Day (Dag van de Arbeid) en eindigt maandag met Coronation Day. Zorgelijk vanwege de mogelijkheid tot nieuwe besmettingen, zeggen deskundigen.

Het interprovinciaal verkeer moet zoveel mogelijk beperkt worden, maar daar trekt men zich niets van aan. Politie en sociale media meldden gisteren lange files op de Mittraphap Highway richting Noordoosten en Oosten en evenzoveel drukte op de Asian Highway en Pahonyothin Road richting Noorden.

Woordvoerder Taweesilp van het Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA) maakt zich zorgen over de vele verplaatsingen van Thai. Hij drong er bij reizigers op aan om thuis te blijven wanneer ze op de plaats van bestemming arriveren en de provinciale gezondheidsregels op te volgen.

6 nieuwe covid-19 besmettingen en geen sterfgevallen

De Thaise regering meldt op zaterdag, 6 nieuwe besmettingen met het coronavirus (Covid-19). Er zijn geen personen overleden aan de gevolgen van de infectie. Het totaal in Thailand komt daarmee op 2.966 infecties en 54 dodelijke slachtoffers in 68 provincies.

Bron: Bangkok Post

An update from the Thai government regarding Thailand’s #COVID19 situation, reporting from the Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA) at Government House:

https://www.facebook.com/thailandprd/videos/564631571102201/

14 reacties op “Coronacrisis Thailand: Thai negeren massaal de beperking op interprovinciaal verkeer”

 1. chris zegt op

  En 6 mei is Visakha Bucha Day, ook een vrije dag. Dus je neemt 5 mei vrij (of meld je ziek) en dan heb je van vrijdag tot en met woensdag vrij.

 2. Cornelis zegt op

  Werk aan de winkel voor de vele ‘police checkpoints’ langs de hoofdwegen, lijkt me. ‘Handhaving’: zou daar in het Thais soms geen woord voor zijn?

 3. teun zegt op

  En dan ook nog het vrijgeven van alcohol-verkoop morgen (als het doorgaat, want je weet niet zeker tot de deur van de winkels open gaan). Reken maar uit:
  1. verspredingsrisico corona en
  2. ongelukken op terugweg.

  Men heeft het heel goed in de hand. Toch?

 4. johny zegt op

  Als we de cijfers bekijken kunnen we met bijna zekerheid besluiten” dat er in Thailand heel weinig virus aanwezig is”.

  • teun zegt op

   En de cijfers kloppen? Dat is dan de vraag natuurlijk. In nederland kloppen ze in elk geval niet net zoals in andere europese landen.
   Pas als iedereen (!) is getest kun je zekerheid claimen. eerder niet.

 5. Leo zegt op

  Moderator: off-topic.

 6. Joop zegt op

  In ons dorp (in de provincie Korat) moeten de mensen die terugkomen verplicht twee weken thuis blijven (quarantaine). Iedere ochtend komt er een ambtenaar langs om te controleren of je wel thuis bent en dan wordt tevens de lichaamstemperatuur opgemeten. Behoorlijk zorgvuldig lijkt mij.

 7. Co zegt op

  Ik dacht dat alle provincies op slot zaten. Nu je toch van zuid naar noord kan reizen met alle gevolgen van dien veeg ik die kleurcodering ook aan mijn laars. Willen ze bijdehand doen of zoiets om van andere landen dit over te nemen en aan de andere kant het virus weer de loop laten nemen zodat het zich weer kan verspreiden. Blijf de komende tijd maar binnen en gaat zien wat er gebeurd.

  • chris zegt op

   Hoe kan een virus zich verspreiden dat er niet meer is?

   • teun zegt op

    Waar heb je deze informatie vandaan? Er komen elke dag nog corona-geinfecteerden bij. Komen die van Mars of zo?

    • rori zegt op

     nee hoofdzakelijk uit Yala en dan weer uit Maleisie

 8. RonnyLatYa zegt op

  Ik herinner me dezelfde paniek in de media toen net voor de lock down ook iedereen naar huis ging.
  Volle busstations etc…. en wat is het uiteindelijke resultaat geweest op gebied van besmetting ?

 9. Endorfun zegt op

  Waaromlockdown handhaven, als 1) niemand er zich van aan trekt ; 2) als zo weinig besmettingen en zo weinig doden (al die cijfers enigszins correct zijn natuurlijk)

  • teun zegt op

   Endorfun,

   In je laatste zin tussen haakjes zit natuurlijk de essentie. Ik kan niet aantonen, dat cijfers wel of niet kloppen. Ik kan me wel voorstellen, dat de petten-brigade in het na- coronatijdperk garen spint bij hun succesvolle aanpak met dit soort cijfers. Het volk mag hen wel dankbaar zijn.
   Dat de economie (toeristen-industrie voorop) zeer harde klappen krijgt net als vele andere branches, kan worden gerelateerd aan de wereld-economie die klappen krijgt. En daar kan de petten-brigade weinig aan doen, toch? Dus de cijfers zijn de enige maatstaf van hun “adequate” aanpak. Die moeten er dus hoe dan ook positief uitzien.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website