De Thaise regering laat weten dat maandag 136 nieuwe geregistreerde besmettingen met coronavirus (Covid-19) zijn gemeld. Het totaal komt daarmee op 1.524. De overheid dringt er bij het publiek op aan vooral thuis te blijven.

Dr. Taweesin Visanuyothin, woordvoerder van de regering, zegt dat er nu in 59 provincies besmettingen zijn. De provincies Bangkok, Chon Buri, Krabi, Nonthaburi, Pattani, Phuket, Sa Kaeo, Ubon Ratchathani en Yala zijn zorgelijk vanwege de toename. Op Phuket zijn maandag 9 nieuwe gevallen gemeld.

Taweesin benadrukt dat mensen hun best moeten doen om het woon-werkverkeer te verminderen om zo Covid-19 te helpen beheersen. Afgelopen zaterdag daalde het aantal reizen met iets meer dan 40% ten opzichte van de week ervoor, maar om de ziekte effectief onder controle te houden, is een vermindering van 90% nodig.

Een woordvoerder van het ministerie van Defensie laat weten dat veel Thai die momenteel in het buitenland zijn, willen terugkeren naar het thuisland, vooral Thaise arbeiders in Maleisië en Indonesië.

Overig corona nieuws:

 • Koh Lipe, een klein eiland dat populair is bij buitenlandse toeristen in de Andamanse Zee, is vanaf zaterdag tot nader bericht voor bezoekers gesloten vanwege de coronavirus pandemie. De gouverneur van de zuidelijke provincie Satun in Thailand, Wiranan Pengjun, kondigde aan dat hoewel er geen gevallen bekend waren van Covid-19 op het eiland, “het beter is dan genezen”. Het eiland is nu gesloten voor inkomende toeristen en velen zitten vast.
 • In de gevangenis van Buri Ram is gisteren een opstand uitgebroken. Ruim honderd gevangenen vernielden meubels, sloegen ruiten in en stichtten brand in de eetzaal en bezoekersruimte nadat een gerucht de ronde deed over een uitbraak van het Covid-19 virus. Enkele gedetineerden zagen kans te ontsnappen, maar zeven zijn al weer opgepakt. Zes zouden nog voortvluchtig zijn.
 • Het zal nog lastig worden voor het team van het Fiscal Policy Office om te bepalen wie in aanmerking komt voor de maandelijks bijstand van 5.000 baht gedurende de komende drie maanden. Directeur Lavaron vermoedt dat velen die er geen recht op hebben, zich geregistreerd hebben. Berekend was dat het om 10 miljoen personen uit de informele sector gaat en anderen die tijdelijk werkloos zijn, maar inmiddels hebben 17,2 miljoen personen zich geregistreerd. De inschrijving is zaterdag begonnen via een website.
 • 280 Thai die zaterdagavond zijn gestrand bij de grenspost Wang Kelian in Maleisië mogen alsnog het land in, maar ze zijn verplicht 14 dagen in zelf-quarantaine te gaan, zegt de gouverneur van Satun. Ze waren in eerste instantie geweigerd omdat ze niet beschikten over de vereiste documenten. Dat probleem is nu opgelost door de Thaise ambassade in Maleisië te vragen hen een gezondheidscertificaat te verstrekken, nadat ze getest zijn niet langer dan drie dagen voor hun vertrek. Het gaat om boeddhisten en moslims die als toerist in Maleisië waren of er werkten in restaurants of de visserij.

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Coronacrisis Thailand: Maandag 136 nieuwe geregistreerde besmettingen”

 1. Ronny zegt op

  Ik ben net terug van een dagje vissen, in het restaurant daar zaten een Thai of tien gezellig sociaal samen aan één tafel uit hetzelfde potje te eten… van social distanding was daar helemaal geen sprake, mondmaskers ook niet gezien.

 2. Geert zegt op

  Ben blij dat er niet meer zijn, maar …ik vind het cijfer toch opvallend laag.

  Gegroet.

 3. johny zegt op

  Hetzelfde in India, en in Zuid-Afrika vuurde de politie met rubberkogels. Het is echt onbegrijpelijk waarom ze in Thailand deze maatregelen al nemen.

 4. kees zegt op

  Wij hadden per 29-03-20 vanuit brussel een reis geboekt bangkok.
  Met Thai airlines ,de vlucht ging gewoon door.
  ONGELOFELIJK
  kom uit nederland.wij mochten niet naar belgie reizen
  Geboekt bij Edreams,zijn niet te bereiken voor mijn geld terug of omboeken
  heb ook een reisverzekering incl. annulerings verzekering en???maar niet voor corona
  nou daar zit je dan met 4 tickets

  • Cornelis zegt op

   Die vlucht is inderdaad doorgegaan, maar je zou Thailand niet binnengekomen zijn vanwege de maatregelen die het land heeft getroffen. Je zou om die reden waarschijnlijk niet eens hebben kunnen inchecken als je het vliegveld zou hebben bereikt. Het vliegtuig is waarschijnlijk vol vanaf Bangkok naar Brussel gevlogen, maar zal op de terugvlucht zo goed als leeg zijn geweest.
   Thai Airways geeft op de website aan dat je in deze situatie gratis kunt omboeken en dat, onder voorwaarden, tickets kunnen worden gecanceld. Als je ticketverkoper niet reageert zou ik toch contact zoeken met Thai Airways in België (en de volgende keer gewoon rechtstreeks bij de maatschappij boeken):
   https://www.thaiairways.com/en_BE/contact_us/index.page?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website