(TJ_Photo / Shutterstock.com)

Het Ministerie van Volksgezondheid laat weten dat er vandaag nog iemand is overleden door het cotonavirus, daarmee komt het aantal dodelijke slachtoffers op 5. Er zijn 91 nieuwe geregistreerde besmettingen gemeld in 52 provincies, wat het totaal aantal patiënten op 1.136 brengt.

Er zijn 1.034 personen met covid-19 in het ziekenhuis opgenomen, waaronder 11 ernstig zieken die aan de beademingsapparatuur liggen. Inmiddels zijn 97 personen ontslagen uit het ziekenhuis, aldus Dr. Anupong Suchariyakul, specialist van de afdeling ziektebestrijding. Het sterfgeval betreft een 50-jarige Thaise man uit het district Sungai Kolok, Narathiwat.

Van alle geregistreerde coronabesmettingen is 83% Thais en 12% buitenlander. De 91 nieuwe besmettingen zijn  terug te voeren op drie besmettingshaarden. De eerste groep zijn 30 mensen die in contact stonden met patiënten of de plaatsen die eraan verbonden waren zoals een boksstadion (5), een amusementscomplex (7) en mensen die in contact stonden met besmette patiënten (18).

De tweede groep bestaat uit 19 personen: negen Thais en een buitenlander die uit een ander land is aangekomen en negen anderen die in drukke gebieden woonden of werkten of op plaatsen die vaak door buitenlanders werden bezocht, waaronder een buschauffeur, een serveerster en vier operators.

Legerleider: Thuis blijven anders volgt er een avondklok

“Blijf dit weekend thuis of riskeer een avondklok”, dat zegt opperbevelhebber der strijdkrachten Pornpipat Benyasri. De avondklok kan ook voor uren overdag worden ingesteld. Pornpipat zegt dat een avondklok onvermijdelijk is, als Thai het verzoek om thuis te blijven negeren.

De legerleider wil dat Thai zeker een week thuisblijven: “We hebben jullie medewerking nodig om deze zaterdag en zondag thuis te blijven en alle sociale activiteiten te schrappen. Blijf thuis en en stop de verspreiding van het virus ter wille van de natie en blijf dat een week doen. Wanneer er een avondklok wordt ingesteld, wordt dat niet alleen voor de nacht gedaan omdat de ziekte zowel overdag als ’s nachts actief is. We dienen daarom onszelf in bedwang te houden, dan hoeft de staat dat niet te doen met gedwongen maatregelen.”

De autoriteiten hebben donderdag in het land 359 controleposten ingericht en 7 in Bangkok om reizigers te screenen zodat het virus zich niet verder verspreidt.

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Coronacrisis Thailand: Vandaag een dode en 91 nieuwe geregistreerde besmettingen”

 1. Chander zegt op

  Een avondklok zal dus alleen voor de grote steden bedoeld zijn, want in de dorpen durft de politie ‘s nachts niet te patrouilleren.

 2. theoS zegt op

  Wat een onzin. Hoe willen zij dit controleren in de honderden sois die zich door Thailand kronkelen? Tot laat in de avond staan er groepen Thaise vrouwen te kletsen. Ook zijn de familie shops, diep in de sois, gewoon open.

 3. Eric zegt op

  Ik ben benieuwd hoe het allemaal gaat uitpakken voor ons in Thailand. Moet zeggen dat ik de maatregelen vele malen beter vind dan hoe ze er in Nederland mee omgaan.

  Voor meer interessante informatie over het corona virus kijk http://www.watiscovid19.nl

  Ik wens jullie sterkte!

  • Cornelis zegt op

   ‘Vele malen beter’ dan in NL? Waar baseer je dat op?

  • chris zegt op

   De maatregelen in Thailand lijken verdacht veel op de maatregelen in Nederland en verschillen erg van maatregelen in Italie, Spanje en China.

 4. Leen zegt op

  Maatregelen beter dan in Nederland ? Wacht nog maar een week of 2 , 3 dan ga je de uitwerking zien van de domste beslissing die ze hadden kunnen nemen, nl Bangkok op slot gooien, waarop vele duizenden die stad zijn ontvlucht en zich nu over heel het land verspreiden.

  • chris zegt op

   beste Leen,
   Bangkok is helmaal niet op slot gegooid. Wat er wel gebeurd is, is:
   – de shopping malls zijn gesloten met uitzondering van de supermarkten
   – een aantal sectoren zijn voor enige weken gesloten zoals de bars en restaurants,en het volledige onderwijs;
   – de mededeling dat Thailand zijn grenzen zou sluiten met Laos en Cambodja heeft buitenlandse werknemers in grote getale doen besluiten naar huis te gaan
   – iedereen werd gevraagd zo veel mogelijk thuis te werken.

   Dit alles heeft de klandizie van (kleine) winkels en zelfstandigen (de fruit-, koffie- en etenswarenstalletjes) zodanig verminderd dat men geen inkomen meer heeft. Bangkok is betrekkelijk leeg, maar niet op slot zoals steden in Italie of Spanje. Gisteren heb ik nog een nieuwe fan gekocht en mijn overbuurman werkt nog steeds in het ontwerpen van juwelen, 5 dagen per week..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website