Een politieagent controleert personen die Bangkok binnenrijden op koorts, om de verspreiding van het coronavirus in Thailand te voorkomen. (Pgallery / Shutterstock.com)

Het aantal nieuwe Covid-19 besmettingen in Thailand kan de komende weken met duizenden toenemen omdat Thai uit Bangkok naar de provincie zijn gevlucht vanwege de gedeeltelijke lockdown en het uitroepen van de noodtoestand.

“Hoewel de reizigers mondkapjes dragen, kunnen ze nog steeds het virus verspreiden en besmet raken vanwege de drukte in busterminals en door enkele uren dicht op elkaar te zitten in de bussen.”, aldus Prasit Watanapa, deken van de faculteit Medicijnen van de Mahidol universiteit en het Siriraj ziekenhuis.

“Als dat uitkomt zal Thailand niet voldoende medisch personeel hebben om alle patiënten te verzorgen. In Bangkok is de verhouding nu 1 arts op 800 patiënten, maar in andere provincies, vooral in het Noordoosten (Isaan), heeft één dokter de zorg over 3.000 patiënten en er is een groot gebrek aan medische voorraden. Daardoor kan het dodental tegelijk met het aantal patiënten aanzienlijk stijgen.”, zo besluit Prasit.

109 nieuwe gevallen, in totaal 1.245 besmettingen

Het Ministerie van Volksgezondheid meldde zaterdag 109 nieuwe gevallen van coronavirus en één overlijden, wat het totaal op 1.245 geregistreerde besmettingen en zes dodelijke slachtoffers brengt.

Taweesin Wisanuyothin, de woordvoerder van het Covid-19 Administration Center, laat weten dat 1.032 patiënten Thais zijn. Het laatste slachtoffer is een vrouw van 55-jaar met suikerziekte. De meeste infecties zijn in Bangkok (515 gevallen), gevolgd door Nonthaburi (58) en Phuket (42).

Dr. Taweesin benadrukt dat mensen thuis moeten blijven om de verspreiding van het virus te voorkomen en dat de autoriteiten nog steeds op hun hoede zijn.

Bron: Bangkok Post

10 reacties op “Coronacrisis Thailand: ‘Arts waarschuwt dat aantal besmettingen met duizenden kan toenemen’”

 1. Diederick zegt op

  Van dit soort berichten kun je alleen maar heel somber worden. Arme Thai.

 2. Mark zegt op

  Zou het kunnen dat ze in de andere provincies wachten op de borden en de krijtjes van de vakminister? 🙂

  Hopelijk wordt de heer Prasit Watanapa, deken van de faculteit Medicijnen van de Mahidol universiteit en het Siriraj ziekenhuis, niet vervolgd voor paniekzaaierij. De regering claimde onder de noodtoestand deze bevoegdheid als zijnde legitiem in Thailand. Die bevoegdheid claimt ze niet om niet toe te passen.

  Slaap op uw twee oren en luister niet naar de dwaze raaskalderij van onheilsprofeten met wetenschappelijke wanen. (sic) De regering beweerde bij herhaling dat alles onder controle is en zal blijven.

  • Marc zegt op

   Niet helemaal met je eens, wel heel klein beetje. Paniek zaaien is niet goed. Maar deze man is uiteraard zeer bezorgd, en door zijn bezorgdheid kenbaar te maken hoopt hij wellicht dat mensen zich meer isoleren. Wat ik hoor uit andere media over drommen mensen op elkaar en in volle bussen en ook zelf recentelijk ondervond op BKK airport met het volk boven op elkaar bij de douane, omdat er een totaal onbruikbare app geïnstalleerd moest worden, is het goed mogelijk dat nog veel besmettingen in de komende week naar boven komen, wellicht met een kettingreactie daarna.

 3. kawin.coene zegt op

  Ik hou mijn hart vast want het zal nog veel erger worden.
  Ik hoop dat ik ongelijk heb!!!
  Lionel

 4. Max zegt op

  Mijn thaise verloofde is eergisteren van Phuket naar Udon Thani gevlogen, als één van zeer velen. En nu twee weken daar in quarantaine. Ze ondergaat dit heel plichtsgetrouw, want het is goed voor alle Thai. Het helpt als je het boeddhisme aanhangt.

 5. Nicky zegt op

  Dat hadden ze beter vantevoren kunnen bedenken alvorens Bangkok op slot te doen. Kon toch iedereen op zijn vingers natellen wat er zou gebeuren. Slimmer was geweest om eerst verplaatsingen te verbieden en dan alles te sluiten. Maar ja, wie zijn wij

  • Marc zegt op

   al weer een prima stuurman……..alles kan achteraf beter, kijk maar naar Nederland, Italië, Spanje en USA. Daar zijn vooralsnog VEEL GROTERE FOUTEN die gemaakt zijn. Laten we hopen dat het in Thailand beter is dan in bovengenoemde landen. Niemand die dit nu kan voorspellen. Ook een de beste stuurlui aan de kant niet.

   • John zegt op

    Helemaal mee eens Marc.
    Het was toch het RIVM die zei; Nederlanders hoeven zich niet ongerust te maken, want er zijn geen rechtstreekse vluchten van Wuhan naar Schiphol. Dit kunt u nogmaals nalezen op Google bij; geen rechtstreekse vluchten Wuhan Schiphol.
    Nu worden alle besluiten genomen door de regering op advies van dezelfde RIVM.

    • Cornelis zegt op

     Niets is zo makkelijk als beslissingen uit het verleden ‘fout’ te verklaren op basis van wat we NU weten………

 6. chris zegt op

  kan, kan,kan, kan.
  Artsen moeten eens ophouden om de mensen bang te maken maar de maatregelen benadrukken om het aantal besmettingen laag te houden: afstand bewaren en je handen regelmatig wassen.
  Wat hoor je op TV elke dag tijdens de COVID- persconferentie: afstand houden en masker dragen. (twee zaken die zichtbaar zijn voor iedereen die niet blind is).
  Geen woord over handen wassen, geen woord over de effectivitiet van maskers.
  Ondertussen komt er elk dagdeel een mededeling voorbij op mijn facebook om geld te doneren voor nieuwe maskers, van dokters en nu ook van ziekenhuizen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website