Image: Bangkok Post

De Thaise regering meldt op zondag, 3 nieuwe besmettingen met het coronavirus (Covid-19). Er zijn geen personen overleden aan de gevolgen van de infectie. Het totaal in Thailand komt daarmee op 2.969 infecties en 54 dodelijke slachtoffers in 68 provincies.

Een reden voor de regering om de teugels wat te laten vieren. Sommige bedrijven mogen open en openbare parken worden heropend, de verkoop van alcohol is hervat. Er kunnen wel verschillen per provincie zijn omdat de gouverneurs een eigen koers mogen varen.

Bangkok: mondkapjes en afstand houden

Mondkapjes, afstand houden en temperatuurmetingen zijn in Bangkok, voor minstens nog een maand, het nieuwe normaal. De hoofdstad heeft de lockdown versoepeld volgens de richtlijnen van de regering. Deze richtlijnen hebben betrekking op tien soorten bedrijven. De meeste zijn klaar om vanaf vandaag open te gaan maar ze moeten voldoen aan de voorwaarden.

Quarantaine voor Thai die uit het buitenland arriveren

In Bangkok zijn extra faciliteiten ingericht voor Thai die terugkeren uit het buitenland. Het gaat onder andere om het Qiu hotel en het Movenpick hotel in centraal Bangkok. Ze zijn verplicht 14 dagen in quarantaine te gaan en moeten de hotelkosten zelf betalen.

Naar verwachting zullen tussen nu en woensdag nog eens 1.433 Thai terugkeren naar hun eigen land. Ze komen onder andere uit Nepal, Pakistan, Kazachstan, India, de VAR, Hong Kong, Singapore, Maldiven, Nederland, Rusland, Spanje, Frankrijk en Duitsland. Inmiddels zijn al 2.786 Thai teruggekeerd met repatriëringsvluchten en vervolgens in quarantaine geplaatst. In totaal verblijven in 766 lokale quarantaine inrichtingen 6.069 personen.

Bron: Bangkok Post

An update from the Thai government regarding Thailand’s #COVID19 situation, reporting from the Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA) at Government House:

https://www.facebook.com/thailandprd/videos/245090483214745/

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Coronacrisis Thailand: Aantal besmettingen spectaculair gedaald”

  1. janbeute zegt op

    Aantal besmettingen gedaald, maar helaas het aantal zelfdodingen gestegen.
    Velen hebben geen geld meer en van die 5000 bath regeling ook nog niets gezien.

    Jan Beute.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website