(ferdyboy / Shutterstock.com)

Vandaag zijn er door de Thaise overheid 103 nieuwe Covid besmettingen en 4 nieuwe sterfgevallen bekend gemaakt. Dat brengt het totaal op 1.978 geregistreerde besmettingen, het aantal doden is gestegen tot 19.

De avondklok die Thailand heeft ingevoerd heeft wellicht te maken met het feit dat jongeren zich niet aan de oproep houden om thuis te blijven en doorgaan met feesten.

De politie arresteerde gisteren negen buitenlanders en vijf Thaise vrouwen die op het dak van een huis in Patong (Phuket) aan het feesten waren. De politie was gewaarschuwd vanwege de geluidsoverlast. In beslag genomen zijn: 4 gram cannabis, 0,94 gram cocaïne, enkele flessen sterke drank en luidsprekers.

Maandagavond werden al 25 jeugdigen op een vlothuis in de Chao Phraya in Bang Sai (Ayutthaya) aangehouden. Ook daar waren drugs in het spel.

Bron: Bangkok Post

4 reacties op “Coronacrisis Thailand 3 april: 103 nieuwe Covid besmettingen en 4 nieuwe sterfgevallen”

 1. geert zegt op

  Het rare is dat bijna iedere dag het aantal nieuwe besmettingen rond de 100 ligt.
  Ik denk dat ofwel de cijfers gecensureerd worden om paniek te voorkomen ofwel test men dagelijks maar een x-aantal gevallen.
  Wat denken jullie?

  Gegroet.

  • De redactie heeft het al vaker uitgelegd, maar goed nog een keer. Het aantal besmettingen wat een land registreert heeft te maken met hoeveel ze testen en hoe ze testen. Thailand zou hypothetisch gezien ook kunnen besluiten iedere dag maximaal 14 personen te testen die ernstige verschijnselen hebben. Dan krijg je iedere dag de melding dat 14 besmettingen zijn bijgekomen.

  • Bernardo zegt op

   Dat de aantallen nog niet groot zijn kan duiden op de temperatuur die tussen 30 en 40 graden is overdag..Die situatie zou kunnen veranderen als het zomerseizoen overgaat naar de winter.Het virus is nu veel trager en de luchtvochtigheid speelt ook een rol.
   Houd allen een goede gezondheid.
   B.M

  • Yan zegt op

   Laten we even terug blikken op wat de eerste minister zich kan permitteren in geval van de huidige noodsituatie….Ik ga hier niet uitvoerig op in, maar het is duidelijk dat hij alles mag en kan manipuleren. En wees maar zeker dat dat ook gebeurt…Doe het aantal overlijdens en besmettingen zo ongeveer x 100 en dan komen we zowat in de buurt van “de waarheid”….En ook daarom zijn nu hier de strenge maatregelen van kracht. Het laatste wat de minister wil is dat de Thai gaan panikeren….(ook al was dit gerechtvaardigd).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website