(TJ_Photo / Shutterstock.com)

De Thaise regering meldt op dinsdag, 7 nieuwe besmettingen met het coronavirus (Covid-19). Er zijn 2 personen overleden aan de gevolgen van de infectie. Het totaal in Thailand komt daarmee op 2.938 infecties en 55 dodelijke slachtoffers.

Dr. Taweesilp Visanuyothin, woordvoerder van het Centrum voor Covid-19 Situation Administration, laat weten dat het 53e overlijden een Thaise zakenman is van 52 jaar oud, die een seminar had bijgewoond met een eerder geïnfecteerde deelnemer. Het 54e dodelijke slachtoffer is een Thaise vrouw van 63 jaar die een restaurant runde en zwaarlijvig was. Haar man en een jonger familielid waren eerder besmet met Covid-19.

Taweesilp richtte zijn aandacht op het aantal nieuwe infecties en zei dat het de tweede opeenvolgende dag was van een stijging onder de 10: “Niet veel landen hebben zo’n laag aantal gezien’, zei hij. ‘Maar houd alsjeblieft afstand van elkaar en zorg voor jezelf. Blijf voorzichtig. De zeven nieuwe patiënten van zijn het resultaat van wat u zeven tot veertien dagen geleden deed. Wat u vandaag doet, zal het resultaat in de komende 7-14 dagen laten zien. Wees alsjeblieft consistent.”

Onder de zeven nieuwe gevallen waren vijf mensen die in nauw contact stonden met eerdere patiënten. Drie van hen komen uit Phuket, één in Bangkok en één Nakhon Ratchasima.

Van de 2.938 patiënten gevallen zijn er 2.652 hersteld, waaronder 43 in de afgelopen 24 uur. Er verblijven nog 232 personen in ziekenhuizen.

Bron: Bangkok PostAn update from the Thai government regarding Thailand’s #COVID19 situation, reporting from the Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA) at Government House:

https://www.facebook.com/thailandprd/videos/248039906253943/

 

2 reacties op “Coronacrisis Thailand 28 april: 7 nieuwe besmettingen en twee sterfgevallen”

 1. jean le paige zegt op

  ‘t wordt nu wel hoogtijd dat ook wat concrete informatie vertrekt wordt m.b.t. de algemene gezondheidstoestand, de mogelijke opgelopen invaliditeit en geraamde overblijvende levensjaren, van zij die de statistiek ingaan als ” hersteld ” . ( bepaalden, vooral na ventilatie, kunnen namelijk nauwelijks nog vijf treden opstappen . . . )
  JLP

 2. rori zegt op

  Ik ben wel benieuwd nar overige aandoeningen, leeftijd, hart en vaatziekten, maag en darmziekten, obesitas, diabetis A en B, Nierziekten, etc.

  55 doden op een 68 miljoen en op 76 provincies is dat een totale lockdown waard, Normaal sterven er een 816.000 tot 952.000 thais per jaar. 1,2 tot 1,4% van het totaal. Heeft per jaar wat variatie,

  Maar dagelijks dus een 2400 a 2500 is normaal.
  Nu 55 in een 6 tal weken extra?

  Vanwaar de paniek?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website