Voor het eerst sedert de uitbraak van de coronacrisis meldt de Thaise overheid geen nieuwe besmettingen, maar er is ook kritiek. Thailand zou te weinig testen en daarom zouden de cijfers vertekend zijn.

CCSA-woordvoerder Taweesilp ontkent dat Thailand zijn lage besmettingscijfers te danken heeft aan het lage aantal testen in relatie tot de bevolkingsomvang, zoals critici beweren. Hij zegt dat Thailand meer testen verricht dan Taiwan, Vietnam, Japan, de Filipijnen en Indonesië, namelijk 4.294 testen per 1 miljoen inwoners. Maar er zijn ook landen die aanzienlijk meer testen, zoals Italië (41.558), Singapore (29.763) en de VS (27.015). De arts zegt dat sinds het begin van het jaar 286.008 personen zijn getest, waarvan 3.017 positief zijn gebleken.

Geen nieuwe besmettingen of doden

Dr. Taweesilp Visanuyothin, laat weten erg blij te zijn met het nieuws van vandaag. Toch wil hij nog niet te vroeg juichen, iedereen moet voorzichtig blijven. Het lijkt er wel op dat Thailand ver is gekomen in de strijd het virus te stoppen. Deze maand zijn 34.444 mensen getest en slechts 0,18% van hen was positief voor Covid-19,

In de afgelopen 24 uur werden 46 patiënten als genezen beschouwd en ontslagen uit het ziekenhuis. Er zijn nu 2.844 personen in het ziekenhuis genezen van Covid-19, er liggen nu nog 117 patiënten in verschillende ziekenhuizen.

Bron: Bangkok Post

An update from the Thai government regarding Thailand’s #COVID19 situation, reporting from the Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA) at Government House:

https://www.facebook.com/thailandprd/videos/556693421652476/

1 reactie op “Coronacrisis in Thailand: Vandaag nul besmettingen maar critici willen meer testen”

  1. fred zegt op

    Wij hebben in Thailand geen weet van mensen die besmet zijn. Na de exodus van mensen uit Pattaya bangkok en andere toeristische centra zou de helft van de Isaan wel besmet worden. Niks daarvan…..geen besmettingen.

    Alle Thai kennen ook bekende Thai…zangers acteurs sportmensen enz…..als die besmet worden weet ook iedereen dat. Mijn vrouw heeft geen weet dat er een bekende Thai zou zijn besmet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website