De National Economic and Social Development Council (NESDC) verwacht dat in het tweede en derde kwartaal van dit jaar 14,4 miljoen banen verloren gaan in Thailand als gevolg van de coronacrisis en de aanhoudende droogte.

In de toerismesector verdwijnen 2,5 miljoen banen, in de industrie 1,5 miljoen banen en in andere sectoren 4,4 miljoen banen. In de toerismesector werken normaal gesproken 3,9 miljoen personen en in de industrie 5,9 miljoen personen.

Het aantal werknemers in andere sectoren, zoals scholen, versmarkten, sportstadions en winkelcentra bedraagt naar schatting 10,3 miljoen personen.

NESDC secretaris-generaal Thosaporn zegt dat de droogte, die midden vorig jaar begon en voortduurt tot het eerste kwartaal van dit jaar, zorgt voor werkloosheid in de agrarische sector. Er zijn circa 370.000 werkloze seizoensarbeiders, het hoogste aantal in zeven jaar. In totaal zijn 6 miljoen boeren getroffen door de droogte.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Coronacrisis en droogte in Thailand kost 14,4 miljoen banen”

 1. Ger-Korat zegt op

  Als er 14.4 miljoen werkloos zijn in het 3e kwartaal en met een beroepsbevolking van 38,2 miljoen per eind maart 2020 (volgens bank of Thailand ) dan is het werkloosheidspercentage 37.7%.

  zie de link met details van de beroepsbevolking van de Bank of Thailand:
  https://www.bot.or.th/App/BTWS_STAT/statistics/BOTWEBSTAT.aspx?reportID=638&language=eng

 2. john zegt op

  maak even de rekensom met getallen die in de blog staan.

  In de toerismesector werken normaal gesproken 3,9 miljoen personen en in de industrie 5,9 miljoen personen.
  Het aantal werknemers in andere sectoren, zoals scholen, versmarkten, sportstadions en winkelcentra bedraagt naar schatting 10,3 miljoen personen.
  Totaal dus : 3,9 plus 5,9 plus 10,3 is 20.1

  Aantal banen op de tocht:

  In de toerismesector verdwijnen 2,5 miljoen banen, in de industrie 1,5 miljoen banen en in andere sectoren 4,4 miljoen banen.
  is dus:8.4 mio
  is 41,8 procent. BIJNA DE HELFT !!!

  ongelofelijk!!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website