De contracten voor twee nieuwe metroroutes worden deze maand getekend. Het gaat om de Yellow Line van Lat Phrao naar Samrong, dat is route van 30,4 km en het gaat hierbij om een investering van 52 miljard baht. De tweede route is de Pink Line van Khae Rai naar Min Buri van 34,5 km en een investering van 54 miljard baht. De aanleg duurt drie jaar.

 
De lijnen zijn een uitbreiding van het netwerk van Bangkok naar de naast gelegen provincies. Maandag werd een sectie van de Southern Green Line in gebruik gesteld,  Soi Bearing naar Samrong.

Minister Arkhom van Transport is tevreden over de voortgang, volgens hem liggen de meeste projecten op schema. Voor drie andere metroprojecten vraagt de MRTA in juni toestemming aan het kabinet, waaronder de Orange Line van station Thailand Cultural Centre naar Min Buri.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Contracten voor twee nieuwe metrolijnen in Bangkok deze maand getekend”

 1. Longin Albert zegt op

  Een metrolijn aanleggen tussen oude luchthaven en de nieuwe zou wel verstandig zijn !

 2. Jacques zegt op

  Die metrolijnen hebben ze wel aardig in de vingers en uitbreiding zal wellicht tot betere vervoers- mogelijkheden leiden. In mijn optiek is het beter om eerst landelijke bereikbaarheid met de treinen te verbeteren zoals was beloofd. Bij ons in Pattaya komt alleen nog maar het boemeltje twee keer per dag. Thaise mensen gratis vervoer en voor ons een habbekrats. Wel even geduld hebben voor je in Bangkok bent.

  • Ger zegt op

   De trein is een achterhaald concept in Thailand. Je kunt door heel Thailand met de bus : snel,goedkoop en van eenvoudig tot luxe met bijvoorbeeld Nakhonchaiair. Zelfs op de luxe bussen een maaltijd en drankje. Kortom de trein is overbodig, zelfs je bagage kan prima met de bus mee en deze rijdt vaak in tegenstelling tot de treinen .
   Als iemand een voordeel weet van de trein ? En dan niet aankomen met het argument dat je van de reis en landschap kan genieten want dat kan in de bus ook.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website