In november is de consumentenprijsindex in Thailand met 0,6 procent gestegen. Dat is het hoogste percentage in 23 maanden. Vooral verse groenten, vlees, olie, tabaksproducten en alcoholische dranken werden duurder.

Tabak en alcohol spande de kroon: 12,9 procent op jaarbasis. Verse groenten, eieren en varkensvlees werden duurder door een lager aanbod. Verder had Thailand last van de gestegen olieprijs.

De kerninflatie, waarbij 450 producten en diensten gemeten worden, liet zien dat de prijzen van 123 producten omhoog zijn gegaan, 101 producten/diensten werden goedkoper.

Het ministerie van handel handhaaft haar prognose van 0 tot 1 procent voor de inflatie dit jaar en voor volgend jaar 1,5 tot 2 procent.

Bron: Bangkok Post

4 reacties op “Consumentenprijzen in Thailand flink hoger”

 1. Slagerij van Kampen zegt op

  Hmm Binnenkort vertrekt slagerij weer eens voor een slordige anderhalve maand naar Thailand. Vanzelfsprekend moet zijn komst in de Isaan gevierd worden. Dat betekent naast een eerste stop bij de eerste de beste benzinepomp na het vliegveld, ze komen me altijd netjes afhalen maar wel met een lege tank, zo leeg vaak dat ik verwacht eerdaags de grote Toyota zelf naar de pomp te moeten duwen, een verplichte stop bij Tesco. (ik betaal de ingrediënten van het feest natuurlijk) Dat wordt dus dit jaar weer flink duurder bij de kassa!

  • theoS zegt op

   Sjeez, jij laat je anders goed uitbenen als slager. Leuke familie zeg.

 2. william zegt op

  Nou Slagerij van Kampen, ik zou zo zeggen pak de bus of de trein, naar je verblijfplaats in Thailand,
  scheelt je een hoop geld en ergenis.

 3. Daniël M. zegt op

  Beste Slagerij, leuk dat jouw aankomst daar zo uitbundig gevierd wordt. Wat een groot kontrast met mijn aankomst terug in Brussel!

  Mijn vrouw en ik hebben zo al genoeg bagage mee: 2 grote koffers (elk max. 30 kg) en 2 kleinere koffers (elk max 7 – 10 kg). Tel daar nog een handtas van mijn vrouw en een tas met laptop er bij.

  Stel dat ze dat met ons ook doen – onderweg stoppen bij Tesco-Lotas (zoals ze dat daar uitspreken) – dan zouden we een mini-bestelwagen nodig hebben 55555 En dat dan nog na zo’n lange vermoeiende reis…
  Die benzine moet toch betaald worden en aangezien ze die verplaatsingen maken om u af te halen aan de luchthaven, lijkt een zekere bijdrage van u op zijn minst toch een beetje logisch…

  In het verleden werden wij ook door (schoon)familie opgewacht op de luchthaven van Khon Kaen. Een rijkere dorpsbewoner met grote pick-up-auto zorgde voor vervoer tegen betaling (“voor de brandstof”). Sinds dit jaar nemen wij gewoon de taxi.

  Toen wij eerder dit jaar na Songkran terug van het dorp (30 km ten westen van Khon Kaen) naar de luchthaven van Khon Kaen moesten, had mijn vrouw een taxi besteld. Maar die chauffeur kon het dorp maar niet vinden. Ook niet na enkele telefoongesprekken. Toen heeft mijn vrouw de taxi opgewacht aan de grote baan op ongeveer 2 km buiten het dorp… Het heeft meer dan een uur geduurd. Gelukkig waren wij op tijd, omdat wij al rekening gehouden hebben met mogelijke vertragingen.

  Maar wat is nu een gemiddelde prijsstijging van 0.6%? In plaats van 1000 Baht betaal je 1006 Baht… Slechts 6 schamele Bahtjes meer. Er zijn andere dingen om ons meer te ergeren…

  Ik ben het helemaal eens met TheoS. Misschien maken ze daar gretig en daarbaar gebruik van jouw vermoeidheid na een lange reis…

  William, helaas stopt er geen trein (in de buurt van) het dorp en de bussen – blauwe overdekte pick-up-autootjes – rijden er enkel langs op verzoek en dat is ook niet te doen met onze bagage…

  Aan allen: laat je niet schrikken door deze lichte prijsstijgingen – de devaluatie van de Euro kost ons veel meer – maar geniet vooral van het leven ginds. En dat is precies wat mijn vrouw en ik zullen doen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website