Thaksin Shinawatra

De verhouding met Duitsland is opnieuw onder druk komen staan nu de Duitse minister van Buitenlandse Zaken heeft besloten oud-premier Thaksin, wiens visum was ingetrokken, opnieuw een visum te verlenen. Minister Kasit Piromya (Buitenlandse Zaken) beschuldigt Duitsland ervan met twee maten te meten.

De Duitse regering riep vorige week Thailand op om zich aan de wet te houden en het Duitse bouwbedrijf Walter Bau AG de door een arbitragecommissie toegekende schadevergoeding van 36 miljoen euro te betalen. ‘But in Thaksin’s criminal case’, zegt Kasit, ‘the German government cites the changing political climate here as the basis for regranting a visa to him.’

Met het veranderde politiek klimaat wordt gedoeld op de verkiezingsoverwinning van Pheu Thai, die op de achtergrond wordt geleid door Thaksin. Thaksin is in Thailand tot 2 jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens zijn bemoeienis bij landaankoop onder de marktprijs door zijn toenmalige echtgenote.

Bovendien zint het Thailand niet dat in München beslag is gelegd op het vliegtuig van de kroonprins om betaling van de schadevergoeding af te dwingen. Duitsland zegt daaraan niets te kunnen doen omdat de zaak onder de rechter is.

Volgens de Frankfurter Algemeine Zeitung heeft minister Guido Westerwelle (Buitenlandse Zaken) op 15 juli de intrekking van het visum ongedaan gemaakt. Volgens Kasit is dit gebeurd onder druk van een van de coalitiepartijen uit het zuiden van Duitsland. ‘I requested a meeting with members of that party, but they refused to meet me’, zegt Kasit.

Bron: Dickvanderlugt.nl

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Weer conflict met Duitsland; nu over Thaksin”

 1. Jan zegt op

  Aan Duitsland hebben ze wel een vette kluif. Voor de rest van waarheid of onwaarheid laat ik over aan de belanghebbenden.

 2. BramSiam zegt op

  Als de Duitsers wegblijven uit Thailand wordt het een stuk rustiger vrees ik.Gelukkig wemelt het intussen van de Indiërs, de Arabieren en de Russen. Nou ja, zoals de Engelsen zeggen “what comes around goes around” ofwel je krijgt waar je om vraagt.
  Kennelijk mag Duitslan pas een visum aan Thaksin geven nadat Thailand hem weer binnengehaald heeft, hetgeen niet lang meer zal duren vermoed ik. Mocht Thailand een uitleveringsverdrag hebben met Thailand dan kunnen ze gewoon een uitleveringsverzoek doen.

 3. Henry zegt op

  ‘arme’ Mr. Kasit , wanneer luistert men toch eens naar hem !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website