Het ministerie van volksgezondheid wil het gebruik van condooms bevorderen om zo het aantal HIV besmettingen terug te dringen. Nu raken nog jaarlijks vijf- tot zesduizend mensen besmet met HIV. het virus. Het ministerie wil dat aantal binnen 10 jaar terugbrengen naar minder dan duizend.

Adjunct directeur Montinee van de Aids and Sexually Transmitted Disease Division van het Department of Disease Control, denk dat de doelstellingen haalbaar zijn maar de risicogroepen zoals homo’s, transgenders, prostituees en gedetineerden, moeten dan wel beter bereikbaar zijn.

Montinee laat weten dat het antal SOA’s de afgelopen vier jaar met een factor vijf zijn toegenomen. Elke dag worden veertien tieners in de leeftijd van 15 tot 19 jaar geïnfecteerd, daarvan 69,7 procent met gonorroe en 39,3 procent met syfilis. Ondanks deze forse stijging blijkt uit onderzoek dat slechts 45 procent van de tieners regelmatig een condoom gebruikt.

Bron: Bangkok Post

7 reacties op “Condoomgebruik jongeren onder de maat, dagelijks 14 nieuwe besmettingen met SOA’s”

 1. Rob V. zegt op

  De oplossing is natuurlijk om politie in te zetten en tieners in de kraag te vatten die zich on-Thais gedragen. Uitingen van liefde gewoon verbieden op school zal ook helpen. Kinderen moeten de juiste normen, waarden en onthouding geleerd worden. Waarom zou je goede seksuele voorlichting geven als je vooral de meisjes kunt beschuldigd van fout gedrag? 80 uur extra boeddhistisch onderwijs zet pas zoden aan de dijk! Heus!

  Geen rozen op school:
  https://www.khaosodenglish.com/culture/2020/02/14/school-bans-roses-on-v-day-to-preserve-students-moral-purity/

  Politie jaagt op tieners tijdens Valentijn:
  https://www.khaosodenglish.com/news/crimecourtscalamity/2020/02/13/polices-valentine-crackdown-questioned-by-women-rights-activists/

  Meer lessen normen en waarden (gaat over geweld maar valt denk ik ook door te trekken op andere terreinen die met moraliteit te maken hebben):
  https://www.bangkokpost.com/opinion/opinion/1857919/religion-not-the-answer

  NB: het mogen duidelijk zijn dat ik geloof in betere voorlichting, meer kritisch denken, discuseren en minder schaamte bij onderwerpen die sowieso al moeilijk genoeg zijn. Jongens en meiden mogen toch wel leren dat hun seksuele kriebels niet vreemd zijn maar dat men elkaar wel moet respecteren en niet onder druk moet zetten. Jongens zijn dan net zo schuldig of onschuldig als meisjes. Als condooms enzo dan met minder schaamte verkrijgbaar zijn zal dat ook helpen.

 2. John Chiang rai zegt op

  De Thaise Minister van volksgezondheid zou dit condoom beter promoten moeten in plaats van de nutteloze mondmaskertjes die voor fijnstof en het voorkomen van coronus de wereld,in een kuddeachtige draagplicht moeten laten zien,dat ze alles onder controle hebben.
  Maar ja,hoe kun je anders als bij het demonstratieve mondkapjes dragen,ook openbaar nog demonstreren kunnen dat Thailand de HIV reeds jarenlang onder controle heeft.
  Het dragen van een condoom,wat volgens het WHO zeker meer effect zou hebben,als deze monddoekjes waan, kun je natuurlijk in het openbaar niet presenteren.555

  • chris zegt op

   Ik denk niet dat er een ander -zich ontwikkelend – land is waar men een Mr. Condoom heeft die al decennia lang het gebruik van condooms publiekelijk propageert en daarvoor internationale prijzen heeft gewonnen.

   https://www.youtube.com/watch?v=EL9TBKSdHXU

   • John Chiang rai zegt op

    Beste Chris, Dat met Mr. Condoom mag allemaal best waarzijn,alleen als ik hier in het dorp kijk,en dan is dat zeker niet het enigste dorp in Thailand vrees ik,is het met de sexuele voorlichting erg slecht gesteld.
    Ouders die vaak zelf,indien überhaupt, een miserable onderwijs genoten hebben,hebben betreffend dit thema zelf vaak niet voldoende kennis om het aan hun kinderen verder te geven.
    Vaak ligt over dit thema een sluier van taboe en schaamte,en wordt ook daardoor reeds te weinig aangesproken.
    Mag op middelbare scholen,of in de omgeving waar jij verkeerd anders zijn,maar voor velen komt deze goede voorlichting met een resolute waarschuwing,bewijsbaar te laat.

 3. Caspar zegt op

  Prima besluit van Adjunct directeur Montinee van de Aids and Sexually Transmitted Disease Division van het Department of Disease Control en meteen mondkapjes uitdelen.
  Per 2 condooms 1 mondkapje heel goed idee, ze zijn goed bezig daar ???

 4. Johnny BG zegt op

  Op een bevolking van bijna 70 miljoen en een levende sexbusiness vind ik dit aantal besmettingen bijzonder netjes zo niet zeer laag.
  De meeste SOA’s zijn goed te behandelen en dat allemaal vanwege de scheve schaats rijders van deze wereld want zonder vraag geen aanbod.

  Het zal mij dan ook niet verbazen als Durex binnenkort weer met een wereldindex komt en dat de marketingsoldaten weer hun werk hebben gedaan.
  Dit laatste vind ik het meest gevaarlijke. De freelance journalist die bij een laag inkomen ieder lekker liggend verhaal kan verkondigen met in het achterhoofd het spel “overheid zegt wat en welke commerciële partner past erbij zodat ik via awareness promotie er inkomsten bij kan genereren”

 5. Mark zegt op

  @Johnny BG De medische sector, preventieve gezondheidszorg incluus, leeft ook met de wetten van de markt. Hoe zo dat anders kunnen in een economische hyper competitieve wereld?

  Adjunct directeur Montinee van de Aids and Sexually Transmitted Disease Division van het Department of Disease Control stelt een preventief doelgroepenbeleid voor op basis van risico differentiatie.

  Mij lijkt dat hedendaags state of the art beleid.

  Jammer genoeg is zijn politiek bevoegde gezag, de heer “Westerdam mondkapjesminister” geen voorstaander van hedendaags state of the art beleid. Dat heeft deze canacannabis Bhumjaithai politieke windvaan ondertussen ten overvloede gedemonstreert.

  Zou het niet wijzer zijn je pijlen te richten op de échte beleidsverantwoordelijken in plaats van sexwerkers en condoomproducenten te stigmatiseren?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website