(Zoltan Tarlacz / Shutterstock.com)

De Chulabhorn Royal Academy, met als voorzitter prinses Chulabhorn, heeft een miljoen doses van het Sinopharm vaccin aangekocht bij het gelijknamige Chinese staatsbedrijf. De vaccins zullen in juni aankomen en worden aangeboden als een betaald alternatief voor bepaalde groepen die niet willen wachten op een prik van de Thaise overheid.

De Chulabhorn Royal Academy is een hoger onderwijsinstituut in Bangkok, Thailand dat zich richt op gezondheidswetenschappen en volksgezondheid. Secretaris-generaal Nithi Mahanonda zei gisteren op een persconferentie dat het vaccin niet gratis kan worden aangeboden, aangezien de academie ze zelf ook heeft moeten aankopen. De particuliere sector of anderen kunnen contact opnemen met de academie. De prijs van het vaccin zal niet hoger zijn dan 1.000 baht per injectie, inclusief verzekering.

“Dit aanbod is bedoeld om de huidige tekorten onder groepen met een hoge nood te helpen verlichten en het ministerie van Volksgezondheid in staat te stellen sommige scholen en bedrijven uit de particuliere sector een andere mogelijkheid te bieden om hun leerlingen en werknemers te beschermen. Een aantal organisaties heeft al navraag gedaan over het kopen van doses van het vaccin, waaronder de Federation of Thai Industries en PTT Plc.”, aldus Nithi

De Food and Drug Administration (FDA) heeft vrijdag het Sinopharm vaccin goedgekeurd voor gebruik in noodgevallen in Thailand. De FDA keurde de registratieaanvraag voor Sinopharm’s Covid-19-vaccin goed, ingediend door Biogenetech Co.

Het is het vijfde coronavirusvaccin dat tot nu toe in Thailand is goedgekeurd. Het is een geïnactiveerd vaccin, vervaardigd door het Beijing Institute of Biological Product Co, en vereist twee doses met een aanbevolen interval van 28 dagen.

Bron: Bangkok Post

6 reacties op “Chulabhorn Royal Academy (CRA) gaat Sinopharm vaccin verkopen voor 1.000 baht”

 1. Cornelis zegt op

  ‘Goedgekeurd voor gebruik in noodgevallen’ klinkt – in mijn oren – een beetje als: ‘ik zou het niet aanraden voor reguliere vaccinaties, maar als je niks anders hebt, nou vooruit, dan mag het wel’.

  • Antonius zegt op

   Alle beschikbare “vaccins” voor covid19 zijn voorlopig goedgekeurd voor gebruik in noodgevallen. Dat komt omdat het onderzoekstraject voor vaccins minimaal een jaar of 5 duurt. Dit vaccin is gebaseerd op een geinactiveerd virus zoals al meer dan 100 jaar vaccins gemaakt worden. De vier in de EU voorlopig goedgekeurde “vaccins” zijn op een andere wijze geproduceerd. Het zijn eigenlijk geen vaccins gemaakt van een geinactiveerde virus maar werken op een nieuwe experimentele wijze. Voor alle “vaccins” geldt dat er bijwerkingen kunnen zijn. Doordat alle vaccins zo snel op de markt zijn gebracht is het obekend wat we aan problemen kunnen verwachten op midden en lange termijn. Dat geldt dan zeker voor de experimentele vaccins.

 2. Ger-Korat zegt op

  Ja er moet weer verdiend worden; laten ze beter de niet gebruikte AstraZeneca-vaccins overnemen uit diverse landen in Europa want betere alternatieve worden daar gebruikt. Kostprijs 1,78 Euro per vaccinatie, ongeveer 70 baht plus wat extra transportkosten zeg maar totaal 100 baht, scheelt toch weer 900 baht per vaccinatie x 2 stuks = 1800 baht per persoon.

  • willem zegt op

   Ger,

   Vergeet niet dat de EU heel veel betaald heeft voor research en ontwikkeling van dit vaccin. Daarmee hebben ze ook een lagere leverprijs bedongen. AZ wordt nagenoeg tegen kostprijs verkocht. Thailand produceert zelf ook Astrazenica en heeft daar natuurlijk ook het eea bedongen. Als vaccins onbeperkt beschikbaar waren dat had Thailand al veel meer Astrazenica ingezet. Het probleem is (bijna) overal hetzelfde. De vaccins zijn vaak niet in de gewenste hoeveelheden beschikbaar op het gewenste moment. Dan moet je met meerdere fabrikanten zaken doen. Niets doen is geen optie.

 3. peter zegt op

  Mocht ooit vernemen dat Moderna 15 dollar kostte, ok schijnt nog zo te zijn voor Amerikanen.
  Regeringen betalen tussen de 10-50 dollar, afhankelijk van de hoeveelheid. Aankoopprijs, denk ik.
  Astra, op het blaadje van Belgische regering mannetje, eerst 0.85 dollar.
  Nu zie ik 2 dollar. Moderna was daar nummer 1 op met de prijs van 15 dollar, gevolgd door Pfizer 12 dollar.

  Maw er wordt weer veel geklooid met de prijzen. Dus dit vaccin, zal ook uitgebuit worden door betreffende instantie om een lekkere vette pot te krijgen. 27 euries !

  • willem zegt op

   Bekijk eens de prijzen van een regulier vaccin zoals typhus, DTP, pneumo vaccin, hepatitis, hpv etc. Een prijs tussen de 20 en 50 euro is heel normaal. Mak je niet druk om de prijzen voor een corona vaccin. Die prijzen zijn echt niet uitzonderlijk. Vrij laag zelfs


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website