Great Wall Motors new luxury brand WEY-X (Grzegorz Czapski / Shutterstock.com)

De Chinese autofabrikant Great Wall Motor (GWM) is van plan om in 2023 te beginnen met de productie van elektrische voertuigen op batterijen (BEV’s) in zijn fabriek in Thailand, aangezien China naar verwachting in de toekomst een belangrijke EV-productiebasis zal worden.

GWM is ook in gesprek met diverse partners, waaronder de nationale energieautoriteiten, projectontwikkelaars en winkelcentra om het aantal laadstations voor elektrische voertuigen uit te breiden.

Elliot Zhang, president van Great Wall Motor Asean en Thailand, zei dat het bedrijf zich zal concentreren op de Thaise markt en BEV’s naar andere landen zal exporteren. “Thailand heeft een groot potentieel voor de auto-industrie en de regering ondersteunt ook de nieuwe generatie elektrische voertuigen”, zei hij.

Het bedrijf is bezig met het opstellen van zijn businessplan en het voorbereiden van faciliteiten voor de productie van nieuwe auto’s.

Zhang laat weten dat het bedrijf zal blijven investeren in Thailand en hij gelooft dat potentiële autokopers goed zullen reageren op het merk GWM. Het investeringsbudget van 22 miljard baht van GWM zal worden gebruikt voor de productie van elektrische voertuigen, een fabrieksupgrade in Rayong en andere duurzame activiteiten.

Het bedrijf heeft het binnenlandse verkoopdoel in Thailand nog niet bepaald omdat het eerst een merkimago wil opbouwen.

Takeshi Kasahara, vice-president van Toyota Motor Thailand, zei eerder al dat het bedrijf ook van plan is om nieuwe EV-modellen voor de binnenlandse markt te lanceren.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website