De provincie Chiang Rai wil, evenals Phuket en Koh Samui, de provincie heropenen voor volledig gevaccineerde buitenlandse toeristen. Gouverneur Prachon Pratsakun heeft de lokale autoriteiten en het zakenleven gevraagd een eigen heropeningsplan op te stellen.

Prachon zegt dat de pandemie grote schade heeft aangericht aan de lokale economie en dat het tijd is voor de provincie om het roer om te gooien door buitenlandse toeristen te verwelkomen en tegelijkertijd de uitbraak onder controle te houden.

De provincie, ambtenaren en de provinciale kamer van koophandel hebben bijeenkomsten georganiseerd over de heropening van de provincie voor internationale toeristen op een duurzame manier. De particuliere sector zal het voortouw nemen in dit initiatief, terwijl de publieke sector zal ondersteunen en assisteren.

“Chiang Rai heeft genoeg potentieel. Vroeger hadden we Phuket – Chiang Rai vluchten en als deze worden hervat, kunnen we toeristen die nieuwe plaatsen willen verkennen naar Chiang Rai brengen. Maar dat betekent dat onze Covid-19 beschermingsmaatregelen effectief moeten zijn”, zegt Prachon.

Wirote Chaya, voorzitter van de hotelbranche, zegt er vertrouwen in te hebben dat de gezondheidsrisico’s van heropening beheersbaar zijn, hij hoopt dat de provincie eind dit jaar, en nog op tijd voor het hoogseizoen in het Noorden, heropend zal worden.

Vóór de Covid-19-pandemie bezochten naar schatting ongeveer 3 miljoen toeristen Chiang Rai per jaar.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Chiang Rai wil ook heropenen voor gevaccineerde buitenlandse toeristen”

 1. Cornelis zegt op

  Als Chiang Rai-inwoner voor een groot deel van het jaar kan ik dit nieuws alleen maar verwelkomen. Deze prachtige provincie heeft zoveel ruimte en mogelijkheden!

 2. chris zegt op

  De nadruk ligt op het kleine woordje WIL.
  Ben er echter vrij zeker van dat dat niet gaat gebeuren, niet op korte termijn en ook niet dit jaar.
  Reden: toename besmettingen, niet genoeg vaccins, collectieve angst, incompetente bestuurders.

  Daarnaast is er volgens mij niks aan om als toerist twee of drie weken in een omgeving te verblijven waar veel gesloten is omdat er geen vraag is..

 3. egbert zegt op

  En wanneer je wel toegelaten bent,gelden dan regels als buiten op straat mondkapjes op, ook daar.?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website