De lucht in het Noorden van Thailand blijkt nog steeds giftig. De smog zorgde er voor dat drie vluchten naar Chiang Mai gisteren moesten terugkeren omdat de zichtbaarheid op de luchthaven was gezakt van 3.000 naar 1.300 meter. Eén vlucht keerde terug naar Bangkok, de andere twee naar Chiang Rai en Phitsanulok.

Het Disaster Prevention and Mitigation Department liet weten dat op zaterdag negen provincies in het Noorden met ernstige smog te maken hadden. De concentratie PM 2,5 fijnstofdeeltjes varieerden van 59 tot 199 mcg. De Air Quality Index was erg slecht in tambon Chang Puek, de AQI bedroeg 452, de concentratie PM 2,5 fijnstofdeeltjes 199 mcg, ver boven de veiligheidslimiet van 50 mcg, die door de PCD wordt gehanteerd.

Het Prince Royal’s College in de provinciehoofdstad stuurde alle leerlingen naar huis. Vandaag blijft de school ook gesloten. In Mae Sariang (Mae Hong Son) is er water gesproeid om de smog te bestrijden. Een onderzoek door de autoriteiten stuitte op 162 bosbranden in zeven districten van de provincie.

Bron: Bangkok Post

5 reacties op “Chiang Mai nog steeds onder een dikke laag smog”

 1. Marcel zegt op

  Wanneer wordt er wat aan gedaan???

 2. Ser zegt op

  Allemaal door mensen aangestoken bosbranden, uit economisch gewin.
  En geen enkele gezagdrager die ook maar een poot uitsteekt.
  Schande!
  Nieuwe wetgeving zou dit kunnen veranderen?
  Geven de Thaise verkiezingen van vandaag die oplossing?

  • Daniel VL zegt op

   Als zelfs de mensen die de boel in brand steken het niet zien? Zij zitten er zelf in. Ik lees hier ergens 96 brandaarden maar niemand doet er wat aan.

 3. janbeute zegt op

  Gisteren gingen we naar een huwelijk van kennissen van mijn ega.
  Het was aan de oever provincie Chiangmai zijde van de Ping rivier, op steen worp afstand van mijn woonplaats.
  Als je over het water keek zag je niks anders als een grauwe blauwe nevel hangen over het water.
  En dan de dagelijks hangende brandlucht.
  Was dan ook weinig aan om feest te gaan vieren en ondanks dat er een sing a song groep met leuke dames was gingen velen en waaronder ik ook al gauw na de maaltijd weer naar huis.
  Gisteravond toen ik naar de volle maan keek was de kleur van de maan rood.
  Vanmorgen mijn hoogstaande gasthuis buiten boel schoon gemaakt, en wat je zag was niks anders als dikke smog hangend tussen de logan boomgaarden.
  Het zicht was niet veel meer dan een kilometer, de Bergen rondom waaronder in de verte detop van de Doi Ithanon heb ik al in lange tijd niet meer gezien .
  Het is in al die Jaren dat ik hier woon nog nooit zo erg geweest als nu.
  Om hier voor vakantie naar het noorden van Thailand toe te gaan is op dit moment absoluut af te raden.
  Het beleid van de huidige gunta regering heeft hier ook totaal gefaald.

  Jan Beute.

 4. John Chiang rai zegt op

  Wie denkt dat het in Chiang Rai veel beter is moet ik helaas teleurstellen,omdat het vandaag en ook meerdere dagen voorheen nog veel erger was dan Chiang Mai.
  Een tijd geleden stelde men hier de vraag,wat mensen bij deze akker en vuil verbrandingen voor alternatief hebben?
  Het is nog veel erger omdat ik regelmatig de indruk heb,dat velen niet eens precies weten,wat deze vervuilingen aanrichten met hun eigen gezondheid.
  Een overheid zal eerst met een goed functionerende controle,of alternatief komen,als veel protesten komen en uiteindelijk de toeristen wegblijven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website