Chauffeur songthaew gedood door oude landmijn

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
11 september 2017

Hoeveel pech kan een mens hebben? Een chauffeur van een songthaew die even een plaspauze hield, is zondag door een explosie om het het leven gekomen. Hij stapte vermoedelijk op een oude landmijn toen hij even wilde gaan plassen.

Twee vrouwelijke toeristen raakten daarbij tevens gewond. De chauffeur was met toeristen op weg naar een resort op de Phu Thap Boek berg, een bekende attractie in de provincie Phetchabun. De gewonde vrouwen zijn naar het Kao Hospital gebracht.

De landmijn is waarschijnlijk een overblijfsel van de communistische opstand in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw. De communisten hielden zich toen schuil in het bergachtige gebied van Phetchabun. Alhoewel het gebied geruimd is, kunnen er nog landmijnen liggen.

Het gebied waar de mijn ontplofte is door het leger en politie afgezet. Toeristen kunnen nog wel naar de berg reizen om er te genieten van de uitzicht.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Chauffeur songthaew gedood door oude landmijn”

  1. Mark zegt op

    Hopelijk is dit het laatste slachtoffer van een vuile vergeten oorlog in LOS.

  2. koos zegt op

    Deze verklaring lijkt logischer.
    http://www.nationmultimedia.com/detail/national/30326326


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website