Tony Fernandes, CEO van de AirAsia Group, roept regeringen op om te stoppen met het overreageren op de komst van de nieuwe Omicron-variant en zich in plaats daarvan te concentreren op het verlagen van de kosten van PCR-testen.

“Het is een enorme overreactie. Over deze variant weten we nog niets. Laten we afwachten voordat we in de paniekstand schieten”, zei Fernandes donderdag in een virtuele speech op het Bangkok Forum.

“De wereld staat er nu anders voor, we zijn beter uitgerust en beter voorbereid om met Omicron om te gaan, dan bij eerdere mutaties. Er zijn medicijnen tegen Covid-19 en er komen ook anti-virale medicijnen van Pfizer. We zijn gevaccineerd en er zijn boosters beschikbaar. Ik ben optimistisch, het is niet alleen kommer en kwel.”

Thailand zal vooralsnog geen lockdown instellen

Prayut heeft laten weten dat Thailand niet opnieuw een onmiddellijke lockdown zal instellen, ondanks de zorgen over de nieuwe coronavariant Omicron. Wel wordt het tijdschema voor het versoepelen van anti-Covid-maatregelen voor uitgaansgelegenheden mogelijk nog een maand uitgesteld. Thailand is wel alert op de variant die nu wereldwijd in ten minste 24 landen is ontdekt.

Volgens Prayut is de Omicron variant tot nu toe nog niet vastgesteld in Thailand.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 4 votes.
Please wait...

5 reacties op “CEO AirAsia: ‘Regeringen moeten stoppen met paniekvoetbal om Omicron-variant’”

 1. Ron zegt op

  Ik ben het wel met hem eens …eerst de data maar eens afwachten. De MSM (multi Stream Media) brengt het nieuws met hoofdletters en is zo medeverantwoordelijkheid voor de onrust die ontstaat. De bestuurders zijn natuurlijk bang te laat maatregelen te treffen…

 2. Giani zegt op

  Het altijd maar aanpassen van de data stelt velen in onzekerheid.
  Vele toeristen staan te trappelen om naar Thailand te komen maar je weet niet waar je je kunt aan verwachten, dit zorgt telkens voor uitstel en/of afstel boeken en na 2 jaar beginnen de toeristen andere oorden op te zoeken(mogelijks blijvend als het goed bevalt)
  De hoop op 500.000 toeristen voor einde jaar met alle beperkingen en onzekerheden zal een moeilijke uitdaging worden, en dan verbloemd worden met de reele aantalen als positief te vermelden.
  Enige positieve is dat er in Thailand geen jojo beleid zoals in Europa gevoerd word, enkel vertraagde versoepelingen zonder ze terug te draaien.

 3. Cor zegt op

  In Thailand wordt geen jojo-beleid gevoerd?
  De lockdowns van voorjaar 2020 (april tot juni), oud/Nieuwjaar 2020/2021 (enkele dagen rond Nieuwjaar) en februari 2021(de hele maand) al vergeten?
  Cor

  • Giani zegt op

   Beste Cor ,
   Toch niet echt vergelijkbaar met Europa waar mondmaskers op af/ wel/niet, sluitingen horeca, grote evenmenten plannen en aflassen, enz. continu op de loer liggen en telkens je het dagelijks nieuws moet horen om te weten wat er vandaag wel en niet kan.
   In Thailand verschillen de regels enkel wat per provincie, hoofzakelijk ivm alcohol, maar momenteel is alles open die noodzakelijk is, regels versoepelen regelmatig, en ze worden bijna nooit teruggedraaid, zelfs de PCR test bij aankomst en die 1 nacht quarantaine is er bijna af, enkel nog een sneltest, PCR 72u voor vlucht en bewijs 2 vaccins.
   Voor de rest is naar mijn inzicht in zowel Pattaya als Chang-Mai zichtbaar al meer en meer open aan het gaan,
   Een drankje bij mijn eten is ook nog nooit geweigerd geweest(dagelijks) wel uit een ander glas/beker
   Het gaat naar mijn eigen bevinding goed, langzaam, stap per stap, maar echt niet zoals in Europa
   Groeten en welkom in Thailand

 4. Mark zegt op

  Thailand heeft in aanvankelijk met rigoureuze maatregelen getracht het virus (de Wuhan versie en dichte verwante mutaties) buiten het land te drijven en te houden. Dat was een strategische keuze. De toen beoogde beleidsdoelstelling, Thailand covidvrij houden in een wereld vol coviduitbraken, werd in 2020, tot en met het voorjaar 2021, aardig gerealiseerd. Daarover was ik in positieve zin verbaasd. De maatschappelijke kostprijs van die strategische keuze was voor het grootste deel van de Thaise bevolking bijzonder pijnlijk hoog. Een heel beperkte kliek werd beter, vooral nog veel rijker, van die politieke strategische beleidskeuze.

  In maart – april 2021 veranderde de situatie. Met de illegaal puik georganiseerd import van goedkope arbeidskrachten uit Myanmar voor ondermeer de scampiesector en uitbraken in Bangkokiaanse hiso-clubs (illegaal geïmporteerd gespecialiseerde personeel?) verscheen de veel besmettelijkere delta variant in het land. De klassieke volksverhuizing met Songkraan hielp de verspreiding van virusuitbraken tot in de kleinste gehuchten. Het hek was van de dam. De Thaise covid-dijken hadden het begeven.

  De regering was hierdoor genoodzaakt asap het anti-covidbeleid te om te gooien en over te stappen op een vaccinatie strategie. Voor ons een herkenbaar beleid omdat dit in de lage landen al eerder gevolgd werd. Overigens maar deels met succes, blijkt nu uit voortschrijdend inzicht.

  Voor de Thaise overheid was het overigens lastig om aan vaccins te geraken zo laat in een druk bevraagde markt met toen nog beperkt aanbod.
  Daarenboven compliceerden gekende volstrekt onverklaarbare mechanismen het aankoopbeleid. Sinovac en AZ waren de eerste de beste keuzes, met een mineure rol voor Sinopharm na een hovelijke familiale interventie.

  Of het anti-covid beleid in Thailand, of in andere landen, iets jojo- achtig heeft of niet laat ik in het midden. Ik denk dat dit vooral perceptie is. Duidelijk is wel de overheden in Thailand, en elders in de wereld, zich moeten schikken naar de grillen van het virus, naar de wendingen van de pandemie.

  De mens wikt en het virus beschikt … in hoge mate … grenzeloos wereldwijd.

  Het ziet er overigens naar uit dat de mensheid nog niet klaar is met dit virus. Of beter gezegd is dit virus nog niet klaar met ons mensdom.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website