Central Pattana Plc (CPN) lanceert 37 hotelprojecten ter waarde van 10 miljard baht in 27 provincies, te beheren door Centara Hotels and Resorts, met de bedoeling om 3.900 banen in Thailand te creëren.

Wallaya Chirathivat, president en CEO van CPN, heeft verklaard dat het vijfjarig investeringsplan voor haar hotelbedrijf, in 2026 zal worden afgerond.
Wallaya denkt dat de 37 hotels met in totaal 4.000 kamers, ten minste 3.900 banen moeten kunnen creëren, vooral in de opkomende steden, dit als onderdeel van de expansie strategie van het bedrijf.

De president van de CPN gaf aan dat het eerste hotel, Centara Korat in het noordoosten (met 218 kamers), in september van dit jaar haar deuren opent.

Bron: NNT- National News Bureau of Thailand

4 reacties op “Central Pattana Plc gaat 37 Centara hotels bouwen en gaat 3.900 banen creëren”

 1. T zegt op

  Leuk maar er moeten ook toeristen voor zijn en Thailand zit al bepaald niet heel krap met de hotel capaciteit wat denk ik alleen de algemene prijs verder zal doen drukken voor de toerist.

  • Stan zegt op

   Dan moeten het ook nog toeristen zijn die luxe willen. Een nachtje in het hotel van Centara bij Centralworld begint bij zo’n 6000 bahtjes.

   • chris zegt op

    5000 Baht zul je bedoelen:
    https://www.guestreservations.com/centara-grand-at-centralworld/booking?currency=THB&checkIn=06%2F22%2F2022&checkOut=06%2F23%2F2022&rooms=1&adults%5B1%5D=2&children%5B1%5D=0

    Het is ook een misvatting dat Centara Hotels het moet hebben van buitenlandse toeristen. Het geld wordt in Centara niet verdiend met kamerverhuur maar met de horeca: dinners, lunches, vergaderingen, bruiloften en partijen. En dus niet met buitenlandse toeristen maar met de middenklasse Thais en hoger.

 2. Hans Udon zegt op

  Misschien zijn de buitenlandse toeristen helemaal niet de doelgroep, maar zijn het de boven modaal inkomens in Thailand. In de wat kleinere steden, welke met dit investeringsplan in de planning zit, zijn de buitenlandse toeristen te weinig om een luxe hotel te runnen. Toeristen komen in seizoenen en de boven modaal Thais het hele jaar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website