Een muzikant in een bar op Koh Lipe – Pierre Aden / Shutterstock.com

Het beroemde Thaise nachtleven krijgt weer een stukje van haar glans terug nu men binnenkort de deuren weer mag openen. Een belangrijk lid van het Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA) heeft vandaag toegezegd dat pubs, bars, karaoke en andere uitgaansgelegenheden weer open mogen.

De beslissing werd genomen tijdens gesprekken tussen Nattapol Nakpanit van het CCSA en vertegenwoordigers van het nachtleven en muzikanten. Komende vrijdag zal de beslissing officieel bekend worden gemaakt.

Muzikanten en entertainers hebben donderdag een emotionele oproep gedaan aan de regering om hen weer aan het werk te laten gaan, omdat de lange sluiting hen in ernstige financiële moeilijkheden had gebracht.

Sanga Ruangwattanakul, voorzitter van de Khao San Business Association, die bij het gesprek was, zei dat alle deelnemers tevreden waren met het resultaat en men blij is dat ze naar verwachting op 1 juli weer aan het werk kunnen gaan.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “CCSA: ‘Uitgaansgelegenheden, zoals pubs en bars mogen 1 juli weer open’”

 1. Geert zegt op

  Ze mogen dan misschien wel weer open maar als er geen toeristen zijn zullen ze snel tot het besef komen dat 3/4 de deuren definitief zal moeten sluiten.

  • rori zegt op

   Heb gehoord dat in pattaya ongeveer de helft van de zaken niet meer open gaat omdat ze al failliet zijn.

  • Ruud NK zegt op

   Ja weinig toeristen, maar er zijn er toch nog toeristen, ongeveer 150.000-200.000 en dat exclusief expats. Geen vette boterham maar toch iets. Het zijn niet alleen de toeristen die een paar weken per jaar op vakantie komen die bars bezoeken.

 2. Caspar zegt op

  En wat er nog over is en wat al gesloopt is bv. in Pattaya en gesloten of falliet??

 3. Fred zegt op

  Meer dan de helft van de bars staat te huur of te koop
  Hoeveel gaan er open blijven ?

 4. Constantijn van Ruitenburg zegt op

  De bars openen voor de Thai alleen dus. In al die jaren dat ik het land van de glimlach bezocht heb heb ik die nog nooit in bars gezien met uitzondering van… die mogen jullie zelf invullen….

 5. Jef zegt op

  Datbis op zich goed nieuws, maar zoals Geert zegt, wie gaat er zijn om de zaken terug inkomsten te verschaffen. ??
  Zolang de “vieze, zieke” farangs het land niet in mogen is dit een regel voor niets !!

 6. Pierre zegt op

  Geert
  Ben normaal iedere maand in thai.
  Heb probleem met terugbetaling
  Ben met u eens.dat 3/4 mag sluiten
  Omdat ze geen klanten hebben
  Schandalig van generaal prayat
  Hij zal alles doen om de toerist
  Buiten te houden
  Pierre

 7. Ben korat zegt op

  Nou ja eindelijk weer eens een positief bericht en dan alleen maar negatieve reacties, alles gaat stap voor stap weer richting het normale leven, en als we eerlijk zijn dan waren er in pattaya toch veel te veel bars, misschien wordt het nu weer gezellig zoals een jaar of 25 geleden.

  Mvg, Ben Korat

 8. Ruud NK zegt op

  Ja weinig toeristen, maar er zijn er toch nog toeristen, ongeveer 150.000-200.000 en dat exclusief expats. Geen vette boterham maar toch iets. Het zijn niet alleen de toeristen die een paar weken per jaar op vakantie komen die bars bezoeken.

 9. janbeute zegt op

  Mijn stiefdochter zit met haar man en kind en enkele hunner Thaise kennissen, in een resort hotel aan zee
  dit weekend ergens in de buurt van HuaHin.
  Stuurden mij vandaag fotoos via Facebook
  Mooi groot complex met zwembad ligstoelen en alles der op en der aan mooi strand met parasols ed maar wat ik niet zag op die vele fotoos waren andere toeristen.
  leek wel op een stilleven.

  Jan Beute.

 10. Samet old amsterdam zegt op

  Ook op Koh Samet gaat de Old Amsterdam bar weer open op 1 juli ,maar zonder toeristen moeten we nog maar kijken voor hoe lang…

 11. Diederick zegt op

  Fantastisch. Goed nieuws voor de groep die ik in mijn hart gesloten heb, de live-muzikanten.

  De eerste periode gokt men op binnenlands toerisme. Maar er zullen vrij snel Aziatische bubbels komen hoor. Met met name Koreanen en Japanners die de economie daar op gang gaan brengen.

 12. Gerard zegt op

  Hier in Patong enkele hotels open. Flink druk aan de poolba
  rs. S’avonds de goede live bands van Bangla Road en druk bezochte Food Market. Ik denk dat alles best weer snel opstart. Maar voor de meeste buitenlandse inwoners van Patong is een beetje minder druk alleen maar leuker.

 13. Jacques zegt op

  Net zoals in Nederland of elders ter wereld zou het oude niet meer aan de orde moeten zijn in Thailand en zou men aan de slag moeten met het vernieuwen van de economie. Dit vraagt nogal wat, maar wil men succes behouden zal de boel toch om moeten. Dus afscheid nemen van de vele bars zal toch werkelijkheid worden ondanks dat vele dit betreuren. Hulp en initiatieven zullen zeker moeten worden geboden op het gebied van omscholing en omgaan met verandering. Zoals we allemaal wel weten “de enige constante is de verandering” en dat zal altijd zo blijven. De tijd van dolfijnen (vernieuwing) versus de olifanten (het behoud) is aangebroken en ik ben benieuwd hoe dit vorm gegeven gaat worden. Maar de Thai is wel wat gewend en waar een wil is is een weg. Dus kansen zien en benutten en inspelen op positieve zaken versus negatieve zaken die we allen jarenlang hebben waargenomen in dit land is een noodzaak. Op dit gebied ben ik het met het huidige gevoerde beleid wel eens, maar of er voldoende kwaliteit is om dit aan te pakken, daar ben ik minder positief over. Ook het corruptie vraagstuk zal boekdelen spreken en de milieuvervuiling en de waterhuishouding zijn zaken die moeten worden aangepakt. Ik hoop van ganse harte dat het Thaise volk tot inzicht komt en hard aan de slag gaat, want men verdient een beter Thailand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website