Het CCSA bespreekt de mogelijkheid van een lockdown van zeven dagen in Bangkok om zo het sterk stijgend aantal besmettingen de kop in te drukken.

Het voorstel Bangkok zeven dagen te sluiten komt van Nithiphat Chiarakun, hoofd van de divisie luchtwegaandoeningen en tuberculose aan de faculteit Medicijnen van het Siriraj Hospital, omdat er een tekort aan ziekenhuisbedden voor Covid-19 patiënten dreigt. Hij zegt dat het aantal nieuwe dagelijkse gevallen blijft stijgen en mogelijk boven het huidige viercijferige aantal uitkomt. Ook het aantal besmettingen onder kinderen is hoger dan tijdens eerdere golven van de pandemie. Hoewel jong besmette patiënten geen ernstige symptomen hebben, moeten er wel bedden voor hen worden geregeld in ziekenhuizen en veldhospitalen.

Het aantal besmettingen onder ouderen en patiënten met onderliggende gezondheidsproblemen neemt eveneens toe, aldus Nithiphat. Ook Somsak Akksilp, directeur-generaal van het Department of Medical Services, geeft toe dat het huidige aantal IC plekken, beperkt is vanwege het toenemende aantal nieuwe infecties.

Staatsziekenhuizen doen hun best om het aantal bedden voor patiënten met ernstige symptomen te verhogen van 200 bedden tot 440 bedden. Helaas zijn er nu nog maar ongeveer 20 bedden over, zegt hij.

Hoewel er meer dan 200 particuliere ziekenhuizen in Bangkok zijn, kunnen ze geen helpende hand bieden vanwege het beperkte aantal IC-bedden in elk ziekenhuis. Er is ook onvoldoende medisch personeel om voor Covid-19-patiënten te zorgen.

“Als we de situatie zo laten voortduren, zien we mogelijk het volksgezondheidssysteem instorten”, vreest Somsak.

4 reacties op “‘CCSA overweegt lockdown van zeven dagen in Bangkok’”

 1. RonnyLatYa zegt op

  Thai media Sanook said that the CCSA – Center for Covid Situation Administration – had rejected calls for a lockdown in the Thai capital.
  https://forum.thaivisa.com/topic/1221569-bangkok-ccsa-reject-calls-for-lockdown/?utm_source=newsletter-20210624-1302&utm_medium=email&utm_campaign=news

 2. Fred Janssen zegt op

  Uit dit artikel blijkt maar weer eens dat de particuliere ziekenhuizen ( 200 in Bangkok !!!!) slechts dienen om

  geld te verdienen en NIET ten dienste te staan van de gemeenschap zelfs niet in deze pandemie.

  Instorten VOLKSgezondheidssysteem niet ondenkbaar volgens dit artikel roept bij mij de vraag op of

  ingrijpen door de regering niet voor de hand ligt.

  • Ger-Korat zegt op

   Wat ingrijpen, de particulier ziekenhuizen hebben toch maar beperkte ic’s staat er toch en onvoldoende medisch personeel voor de Covid-gevallen. De overheid kan beter ingrijpen in het beleid dat elk iemand met een kuchje of een dag een snotneus vanwege corona een ziekenhuisbed inneemt; stuur deze gevallen naar een vakantieoord en leg ze op een strandbed of hangmat en dan is het tekort opgelost immers 98% van de coronabesmette merkt er niets of vrijwel niets van en heeft geen behandeling nodig maar de Thais laten ze verplicht een schaarse ziekenhuisbed innemen.

 3. janbeute zegt op

  En zo zie je maar weer, dat de door velen hier op dit webblog, tot in de hemel geprezen private hospitaals, nog voldoende IC bedden te bieden hebben en daarbij ook nog niet eens voldoende opgeleid personeel.
  Dus dan moeten de staats ziekenhuizen het almaar groter wordende toenemende virus probleem toch maar weer zien op te lossen met de middelen die ze hebben.
  Ben benieuwt hoe het gaat verlopen met de Covid besmettingen in Bangkok, daar ik vandaag niks anders zie op de tv alhier, dan meer en meer aanzwellende groepen demonstrerende mensen massas.

  Jan Beute.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website