(1000 Words / Shutterstock.com)

Buitenlanders die al een langere tijd in Thailand wonen en buitenlanders met een permanente verblijfplaats in Thailand, die in het buitenland zijn gestrand, krijgen voorrang bij de terugkeer. Dat zegt het hoofd van het Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA).

Bij aankomst zullen deze buitenlanders nog wel aan een 14-daagse quarantaine worden onderworpen.

Chansin Treenuchagron, waarnemend president van Thai Airways International Plc, laat weten dat de luchtvaartmaatschappij speciale chartervluchten zal uitvoeren die van Denemarken, Duitsland, het VK, Zuid-Korea, Japan en Hong Kong rechtstreeks naar Phuket zullen vliegen. Op deze manier wil de overheid het buitenlands toerisme voorzichtig opstarten.

De vluchten zullen naar verwachting in november starten, zei de heer Chansin, eraan toevoegend dat het bedrijf twee vluchten per maand zal uitvoeren op elke route en het aantal vluchten zal verhogen als de vraag toeneemt.

Thailand en Singapore hebben de mogelijkheid besproken om zakelijke reizen toe te staan.

Medische toerisme

Thailand gaat vanaf volgende maand meer patiënten uit het buitenland toelaten, nadat ziekenhuizen hebben laten weten graag buitenlandse patiënten te behandelen, zegt een hoge functionaris bij het ministerie van Volksgezondheid. Nu mogen 120 ziekenhuizen buitenlanders behandelen, dat aantal wordt uitgebreid met 100 naar 220.

Sinds juli zijn pas 172 medische toeristen toegelaten en 740 hebben een aanvraag gedaan. Maar de procedure om toestemming te krijgen duurt lang en is lastig. Boon zegt dat toestemmingen willekeurig worden verleend. Hij dringt er daarom bij de autoriteiten op aan het proces te verduidelijken en versoepelen.

No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “CCSA noemt groepen buitenlanders die kunnen terugkeren naar Thailand”

 1. Cornelis zegt op

  Het is een begin, en die twee vluchten per maand per route zullen ze vermoedelijk wel volkrijgen, zeker wanneer je niet vooraf door dezelfde papier- en formaliteitenwinkel heen zou moeten als op dit moment nog voor de met een Thai(se) gehuwden geldt. Maar ik vrees dat dat laatste ijdele hoop is…….

 2. RonnyLatYa zegt op

  Het is de eerste keer dat ook de “Long-term foreign residents” worden genoemd voor zover ik weet
  Misschien toch een lichtje aan het einde van de tunnel voor deze om binnen afzienbare tijd toch terug te kunnen keren. Zal natuurlijk onder strikte omstandigheden zijn.

  Maar het is momenteel ook maar een aanbeveling die ze gaan maken.
  Je hoeft dus niet meteen naar de ambassade te bellen wanneer je terug kan. Een beslissing is er nog niet over genomen, maar over deze groep wordt nu tenminste toch al gepraat.

  • RonnyLatYa zegt op

   Oeps link vergeten
   https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1975751/ccsa-names-groups-that-can-return

  • Caspar zegt op

   Ja inderdaad Ronny ze hebben het maar steeds over toeristen te laten komen maar welke toerist gaat 2 weken in quarantine als die een maand blijft in thailand????
   Er wachten denk ik honderden zoniet duizenden die naar hun vrouw of vriendin terug willen dat zijn niet onder de noemer toeristen .
   En Nederland niet onder die 6 landen , ja kan het begrijpen de ene na de andere blunder daar in nederland met 1.50 afstand houden , ja is niet makkelijk dat geef ik toe maar een minister als voorbeeld functie die er een bruiloft viert met vele gasten.
   Dat zien ze ook wel in Thailand hoe het er aan toe gaat in europa.

   • TH.NL zegt op

    Als ik de foto’s zie van vrienden in Thailand dan zie ik dat men in Thailand helemaal niet aan 1.50 meter afstand doet. Ik zie alleen maar foto’s van feestjes en eterrijen waar men bijna altijd schouder aan schouder zit.

 3. Wijnschenk zegt op

  Zojuist bericht gekregen op verzoek terug te keren…..
  The rules have not!! Changed.ince 2th of july.
  Antwoord consulaat.
  Dusss nada. Tot nu toe

  • john zegt op

   je kunt niet verwachten dat op het ovgenblik dat wordt bericht dat er iets GAAT veranderen , de ambassades meteen helemaal geinformeerd zijn.
   Mooi dat het nu wordt medegedeeld maar wacht even tot alle vereisgten bekend zijn en aan de ambassades zijn medegedeeld.

 4. Wijnschenk zegt op

  Op vr 28 aug. 2020 09:31 schreef Consular Thai Embassy :
  Dear Sir,

  The rules have not changed since July 2nd, so you will not be eligible to go to Thailand yet (see https://www.caat.or.th/en/archives/51895 )
  Please check our website or follow us on Facebook where we announce the changes.

  Kind regards,

  • RonnyLatYa zegt op

   Ja en? Er is toch ook nog niks veranderd. Waarom de vraag dat dan?
   Staat toch nergens dat er iets beslist werd.

 5. l.lagemaat zegt op

  De luchtvaartmaatschappij zal speciale chartervluchten uitvoeren die van Denemarken, Duitsland, het VK, Zuid-Korea, Japan en Hong Kong rechtstreeks naar Phuket zullen vliegen. Op deze manier wil de overheid het buitenlands toerisme voorzichtig opstarten.
  Men zal dus verplicht vakantie moeten “vieren”in Phuket.

  Gisteren heb ik dit reeds aangegeven, maar kon de bron niet zo gauw terugvinden!

  Daarbij heb ik mijn verbazing uitgesproken over Duitsland omdat zij een “aangepast”corona protocol in
  2021 zullen toepassen.

 6. Kees zegt op

  En er ligt nog een dikke adder onder het gras.

  “However, the CCSA will have to be careful in allowing those returning from countries with high infections back into the country, Gen Natthapon said.”

 7. ruud zegt op

  Als het nog even duurt, hoeven de longstayers buiten Thailand een jaartje geen belasting te betalen, omdat ze minder dan 180 dagen in Thailand waren.

 8. JM zegt op

  Wachten tot iedereen terug binnen mag is het beste.
  En dat van die 14dagen quarantaine is alleen maar geldklopperij.
  Kost uw vlucht alleen nog niet genoeg misschien?

 9. RonnyLatYa zegt op

  Ik begrijp dat iedereen graag zo snel mogelijk terugkeert. Vooral zij die nu nog overal uit de boot vallen.

  Maar zoals ik al eerder zei hoef je niet meteen naar de ambassade te hollen als er iets verschijnt in de media. Het zijn allemaal voorstellen en denk pisten, die misschien beter niet zo snel overal bekend zouden gemaakt worden, maar graag de eerste met nieuws uitpakken zal daar ook wel niet vreemd aan zijn.

  Zolang er geen beslissing is van de Ministerraad en zolang dit niet getekend is door de PM en verschenen is in de Royal gazette zal er niks gebeuren en zal de ambassade je ook enkel antwoorden dat zij ook geen verdere info hebben.

  Het is misschien een magere troost, maar er wordt nu toch al over gesproken en nagedacht. Zie het toch als een klein lichtje aan het eind van de tunnel.

  “Thailand not opening to foreign tourists any time soon

  Thailand will not be fully reopened to foreign tourists along the lines of the so-called “Phuket Model” any time soon because the government has to consider too many details, deputy government spokesperson Traisulee Traisoranakul said on Friday (August 28).”
  “….Entry will also only be limited to tourists from Covid-free countries.”

  https://www.nationthailand.com/business/30393678


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website