Iedereen in Thailand mag dit jaar op 19 november Loy Krathong vieren, maar er gelden wel strikte Covid-19 preventiemaatregelen, aldus het Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA).

Bezoekers die er een krathong te water willen laten, moeten zich strikt houden aan de welbekende preventiemaatregelen, zoals mondkapjes en social distancing.

Loy Krathong is het feest van licht en water. Er worden tijdens volle maan vele duizenden kaarsen, als een soort drijvend bloemstukje te water gelaten. Een fascinerend schouwspel welke prachtige beelden oplevert.

Loy Krathong is feest en een oude Thaise traditie gebaseerd op de band die Thai hebben met het water. Het festival vindt plaats tijdens volle maan in november, de twaalfde maandstand. De Thaise bevolking vraagt de watergeesten om geluk en om de problemen letterlijk weg te laten varen (Loy betekent varen).

Bron: NNT

Rating: 3.50/5. From 4 votes.
Please wait...

1 reactie op “CCSA: Loy Krathong kan dit jaar doorgaan maar er gelden wel preventiemaatregelen”

  1. Fred zegt op

    Wij gaan zeker naar Roi-et toe. Het is een feest om nooit te vergeten. Echt zo adembenemend die honderden wensbalonnen… zo cool…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website