(achiaos / Shutterstock.com)

Bangkok kan mogelijk op 1 november heropend worden als voldoende inwoners van de hoofdstad volledig gevaccineerd zijn, zegt het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA).

Dit is voor de eerste keer dat het CCSA de datum van 1 november noemt, als voorlopig tijdschema voor de heropening van Bangkok. Het bericht van de CCSA komt nadat de gouverneur van Bangkok, Aswin Kwanmuang, eerder suggereerde dat de heropening op 1 oktober, misschien te ambitieus is.

De andere provincies die op 1 oktober willen openen zijn Chon Buri (Pattaya City, Bang Lamung district en Sattahip district), Phetchaburi (Cha-am district), Prachuap Khiri Khan (Hua Hin district) en Chiang Mai (Muang, Mae Taeng, Mae Rim en Doi Tao districten ).

Volgens het CCSA is de stand van afgelopen maandag, dat 42% van de 7 miljoen inwoners van Bangkok een dubbele vaccinatie hebben gehad.

Gisteren bevestigde Yuthasak Supasorn, de gouverneur van de Tourism Authority of Thailand (TAT), dat ook voor de andere steden geldt dat eerst de vaccinatiegraad van 70% bereikt moet zijn, alvorens ze open kunnen voor toeristen. Mocht dat niet lukken dan zal de datum van 1 november worden gehanteerd.

Chiang Mai

De provincie Chiang Mai laat weten dat men in de eerste fase van heropening geen directe internationale vluchten accepteert. Buitenlandse toeristen moeten eerst deelnemen aan de “Phuket Sandbox 7 + 7 Extension” regeling, en dus minimaal zeven dagen op het zuidelijke eiland verblijven, voordat ze naar Chiang Mai kunnen reizen.

Bron: Bangkok Post

10 reacties op “CCSA: Bangkok en andere steden mogelijk pas open voor toeristen op 1 november”

 1. jan zegt op

  Iedere dag een ander verhaal. Wordt er moedeloos van.

  1 Oktober mogen we al terug in de vuilbak smijten.
  1 November zal ook te vroeg zijn, of het zal een sandbox project zijn. Waar de meesten van ons niks aan hebben.

  We zullen blij mogen zijn als we in Januari ,Thailand binnen geraken zonder qaranteine.

  Ik heb nog vouchers liggen van Thai Airways. Maar als er ooit nog gevlogen wordt op Brussel , zullen we ook nog moeten zien.

  • Ik zie het niet zo somber in. Zelf verwacht ik dat we per 1 december weer normaal naar Thailand kunnen reizen (zonder quarantaine e.d.), mocht het eerder zijn is het meegenomen.

  • Mark zegt op

   De eerste vlucht van Thai Airways van Brussel naar Bangkok staat aangekondigd op donderdag 4 november 2021. Vanaf dan wordt er elke week een vlucht op zaterdag en donderdag gepland.
   Dat staat zo op Google Flight en de website van Thai Airways.
   Of de vlieger ook echt zal opgaan? Afwachten.
   Zo niet wordt het nog meer vouchers verzamelen en het mismanagement financieel ondersteunen.
   Thai Airways heeft jammer genoeg nog altijd heel veel “lood in de vleugels”.

 2. Dennis zegt op

  Het toverwoord staat er bewust niet bij. Want quarantaine is nog steeds van toepassing. Het laatste voorstel is om dat terug te brengen naar 7 dagen, maar elke dag quarantaine is er 1 teveel (voor de toerist).

  Zolang Thailand quarantaine verplicht stelt, zolang komen er niet hordes toeristen. Hopelijk in 2022 wel quarantaine-vrij reizen. Vaccinaties gaan elke dag weer stug door, weliswaar niet in de beloofde of gehoopte 10 miljoen per maand, maar tegen 2022 moet 70% zeker bereikt zijn!

 3. keespattaya zegt op

  Vandaag bericht gehad van Swiss Air. De vluchttijden van 20 november zijn veranderd. We hebben de keus tussen 3 opties. De nieuwe vluchttijden accepteren. Gratis omboeken naar een nieuwe datum of geld terug. Omdat onze vlucht heel goedkoop was ( 345 euro met ruimbagage ) denk ik dat een nieuwe datum het beste alternatief is. Ik betwijfel namelijk of we 20 november al zonder voorwaarden naar Thailand kunnen gaan. En mocht dat wel zo zijn , dan is een nieuwe vlucht snel geboekt.

 4. johank zegt op

  Wat moet je als een toerist in een toeristen gebied die er als spooksteden uitzien.
  Er is zoveel leegstand in barren, discotheken, en winkels, dat er zeker dit jaar niet erg toeristisch zal zijn op vele plekken.

 5. Erik zegt op

  Iedereen roept maar wat henzelf uitkomt. Het CSSA heeft geen beslissing recht. Uiteindelijk is er maar één iemand die de knoop doorgehakt en dat is de regering. Morgen 24 september is er een overleg met de regering en dan hoop ik dat allemaal wat duidelijker wordt. Daarnaast is 7 dagen strand en dan reizen geen slechte optie. Meestal is het andersom dus heb je in principe dezelfde vakantie. Ik denk dat het belangrijker is om te weten of de toeristen gewoon gebruik kan maken van de horecagelegenheid en de touroperator voor een dagje weg. Als dat nog niet kan zit je alsnog vast aan je hotel als een soort van vrijwillige quarantaine

  • Ik denk dat je het niet begrijpt. Premier Prayut is de voorzitter van de CSSA.

 6. Mark zegt op

  Om het helemaal correct te maken:
  Premier Prayut is de voorzitter van het CCSA.
  Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA).

  • Erik zegt op

   Dat maakt de situatie alleen maar rooskleuriger


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website