Een Canadese toerist is zaterdagochtend in de provincie Chiang Mai om het leven gekomen bij een zipline avontuur van het bedrijf Flight of the Gibbon.

Hoe het ongeluk gebeurde is niet gehele duidelijk maar volgens een eerste rapport viel de man, die 125 kg woog, vlak na het afkoppelen van de kabel en kwam 100 meter lager terecht in een kreek. Nader onderzoek moet de juiste toedracht inzichtelijk maken.

Het is overigens niet het eerste ongeval met de zipline van het bedrijf Flight of the Gibbon. In september 2016 raakten drie Israëlische toeristen gewond bij een val.

Bron: Bangkok Post

4 reacties op “Canadese toerist (25) omgekomen bij zipline Flight of the Gibbon in Chiang Mai”

 1. Sjaak S zegt op

  Bij het zoeken naar dit avontuur is er overal bij te lezen dat er erg veel aan de veiligheid gedaan wordt. Op de website staat echter ook dat uit veiligheidsoverwegingen het maximale toegelaten gewicht 120 kg is. Dus hier vond toch wel een overtreding van de veiligheidsnormen plaats.
  https://www.pm-tours.com/adventure/zipline-flight-of-the-gibbon

  • Alexander zegt op

   Wie gaat er nu met z’n barst van 125 kilo aan zo’n lijntje hangen, dat is de berggoden verzoeken.
   Bovendien zijn de verbindingen in deze regio niet zo snel bestand tegen dit soort gewichten.
   Daarbij vind ik alle soorten van bezigheden die hoog, snel en met een mate van doodsverachting, een risicovolle Amerikaans-achtige machocultuur impliceren.

 2. Sjaak S zegt op

  Blijkbaar heeft het noemen van het gewicht van de man ons afgeleid. Het suggereert dat hij omgekomen is doordat de veiligheidsmaatregelen niet gerespecteerd werden. maar er staat bij, dat hij NA het loskoppelen viel. Dus ondanks dat hij te zwaar was om nog veilig de rit te kunnen maken, had hij deze achter zich. Vandaar is er een andere reden dat hij viel….

 3. T zegt op

  Instructies zijn vaak slecht ook ik heb ooit zo een zipline gedaan bij Phuket op minder hoogte gelukkig.
  Maar ze vergaten wel te zeggen dat er een rem op zo een ding zit en deze niet zelf inschakeld, resultaat pijn aan de beentjes maar gelukkig niet ernstig gewond.
  De meeste mensen waaronder ik doen dit soort activiteiten zelden een goede instructie ( video ) in normaal Engels kan al wonderen doen voor de veiligheid.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website