Cambodja loert op investeerders

Door Redactie
Geplaatst in Economie, Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
13 november 2011

Cambodja probeert een slaatje te slaan uit de overstromingen in Thailand. Dat is althans de gedachte van Prasert Siri, exporteur en haveneigenaar in de provincie Trat.

Hij denkt dit omdat het buurland het district Mondol Seima (provincie Koh Kong) de bestemming speciale economische zone heeft gegeven, waardoor investeerders bepaalde voordelen krijgen.

Ongeveer 10 jaar geleden opende Cambodja in die provincie een industrieterrein. Sindsdien zijn er een casino, vakantiepark en safaripark gevestigd, en is er een diepzeehaven aangelegd, de helft zo groot als de haven van Laem Chabang in Thailand. Het Zuid-Koreaanse Hyundai heeft er een fabriek van auto-onderdelen geopend en een aantal Japanse bedrijven zullen spoedig volgen, zegt Prasert.

Hij wijst erop dat Koreaanse en Japanse investeerders, sinds zeven industrieterreinen in Ayutthaya en Pathum Thani zijn overstroomd, nieuwe lokaties zoeken om hun bedrijfsrisico te verminderen. Koh Kong is een interessante lokatie, aldus Prasert. De provincie kreeg een stimulans nadat Thailand weg 48 van Na Klua naar Koh Kong had verbeterd. Sindsdien is het aantal investeringen van Cambodjanen en buitenlanders er sterk gestegen.

China bouwt twee hydrokrachtdammen in twee Cambodjaanse rivieren. Over 3 jaar zijn ze klaar en dan leveren ze 2.000 MW, die wordt geleverd aan Koh Kong en geëxporteerd naar Thailand.

China is ook volop aanwezig in de binnenstad van Koh Kong met winkels, restaurants, hotels en exportbedrijven. Ze vormen er een Chinatown. Chinese producten worden naar Koh Kong geëxporteerd. ‘This may affect Thai products in the near future’, zegt Prasert.

www.dickvanderlugt.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website