(wiratho / Shutterstock.com)

Iedereen die naar Phuket wil vliegen, moet minstens één dosis van het AstraZeneca-vaccin of beide of volledige doses van andere merken hebben gekregen, dat heeft de Thaise luchtvaartautoriteit (CAAT) gisteren bekend gemaakt.

Reizigers moeten ook een document overleggen dat bevestigt dat ze in de afgelopen zeven dagen een Covid-negatief testresultaat hebben gekregen. Binnenkomst per vliegtuig is ook toegestaan ​​voor diegenen die binnen 90 dagen voor aankomst een bewijs hebben van hun herstel van Covid-19.

Luchtvaartmaatschappijen zullen degenen die geen van deze documenten kunnen of willen tonen, niet toestaan ​​aan boord van het vliegtuig te gaan. Kinderen van vijf jaar of ouder zijn vrijgesteld van de nieuwe beperking, die maandag inging.

Ondertussen wordt bij lokale ondernemers in de toerismesector de publieke opinie gepeild over de bereidheid van de provincie om weer open te gaan voor toerisme. De bevindingen worden vrijdag doorgegeven aan het CCSA, voordat het kabinet beslist of de heropening van de provincie voor gevaccineerde toeristen op 1 juli kan doorgaan volgens het zogenaamde ‘Phuket Sandbox’ -model.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 1.00/5. From 5 votes.
Please wait...

10 reacties op “CAAT komt met vaccinatieregels voor passagiers die naar Phuket willen vliegen”

 1. Ben Janssens zegt op

  zolang dat testen er niet af is gaan wij niet naar Thailand. Twee vaccinaties moet voldoende zijn.

 2. ruud maenhout zegt op

  hallo, ik heb mijn twee vaccinaties achter de rug. Hiervan heb ik enkel ‘geschreven kaartje’ met de twee lotmummers van het gekregen vaccin als bewijs . Is dit een voldoende ?

  • PEER zegt op

   Nee Ruud,
   Het is wachten op ‘n internationaal goedgekeurd bewijs

   • Paul zegt op

    Dus als ik het goed begrijp is het vaccinatie bewijs, wat je bij de eerste prik en tweede prik, die je krijgt daar waar je gevaccineerd word niet geldig naar Thailand?

  • Erik zegt op

   Beste Ruud ,
   Ik weet niet of u NL of B bent . IN Belgie hebben wij een website “mijngezondheid.be” waar je uw vaccinatiebewijs kan afprinten .

 3. Yan zegt op

  Ik zou graag duidelijkheid vinden in de binnenkomende vluchten, al dan niet toegelaten…Iemand die in Bangkok landt en verder doorvliegt naar Pukhet middels transit in op de luchthaven in BKK, is die ook toegelaten?

  • Cornelis zegt op

   Neen. Het is glashelder dat je, komende vanuit het buitenland, je alleen van deze regeling gebruik kunt maken als je rechtstreeks vanuit het buitenland op Phuket landt. Kom je in eerste instantie aan in Bangkok, dan zul je de daar geldende maatregelen – quarantaine – moeten ondergaan.

  • Kris Kras Thai zegt op

   100% eens met Cornelis.

   De onduidelijkheid wordt mede in stand gehouden doordat men heden op de website http://www.klm.com vluchten van AMS naar Phuket kan boeken via Suvarnabhumi (Bangkok) met een overstaptijd van 3h30, en dit met vertrek in juli. Ik had begrepen dat dit ook vandaag niet mogelijk is.
   Hopelijk dat KLM zonder meerkost de tickets omboekt via een andere niet-thaise luchthaven.

 4. Joop Bosman zegt op

  Wij hebben voor begin augustus een reis geboekt (doorgezet in 2020). Dit is een rondreis. Nu volg ik al een tijdje dit blog, maar volgens mij is er geen enkele reden om aan te nemen dat ik die reis begin augustus kan gaan maken. Toch is de reisorganisatie niet voornemens om nu al te annuleren. Heb ik iets gemist misschien, maar niets wijst er toch op dat Thailand eerder open gaat dan volgens het Sandbox model?

  • Jacq zegt op

   Misschien begint de rondreis met een weekje strand in phuket.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website