Buitenlanders in Thailand moeten tot augustus wachten voordat ze een gratis vaccinatie krijgen van de regering, zegt mevrouw Panruedee Manomaipiboon, directeur van de gezondheidsafdeling van de Bangkok Metropolitan Administration (BMA).

Zij bevestigd nogmaals dat het beleid erop gericht is iedereen in Thailand te vaccineren, inclusief buitenlandse ingezetenen en immigranten.

“We moeten groepsimmuniteit opbouwen, wat betekent dat we Thais en buitenlanders niet kunnen scheiden. De regering heeft straks genoeg vaccins voor iedereen in Thailand”, zei ze.

Het plan is om eerst degenen te vaccineren die het grootste risico lopen, zoals medisch personeel en andere eerstelijnswerkers, mensen met onderliggende aandoeningen, ouderen, en vervolgens door te gaan met het grote publiek. Wat betreft buitenlanders: tot dusver zijn alleen gastarbeiders in Samut Sakhon ingeënt om de uitbraak van de provinciale cluster te beteugelen, zegt Panruedee. Desalniettemin zei ze dat buitenlandse ingezetenen mogelijk tot augustus moeten wachten om zich te kunnen registreren voor vaccinatie.

“Zoals ik al eerder heb gezegd, is het ministerie van Volksgezondheid van plan om Thais eerst te vaccineren. We zullen ons best doen om de thaise bevolking binnen twee maanden te vaccineren, namelijk juni en juli, en dan proberen we in augustus de registratie voor buitenlandse ingezetenen te openen”, aldus mevrouw Panruedee.

Het ministerie van Volksgezondheid laat niemand achter zonder vaccinatie, ongeacht hun nationaliteit, benadrukte ze. Voor de registratie wil ze er nogmaals op wijzen dat dit via de mobiele applicatie Mor Prom moet gebeuren.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 2.67/5. From 3 votes.
Please wait...

36 reacties op “Buitenlanders in Thailand moeten zeker tot augustus wachten op een prik, Thai gaan voor”

 1. Fred zegt op

  Binnen twee maanden ca 65 miljoen Thai vaccineren dat zal dan toch wel een mega operatie gaan worden.
  Maar hier in Thailand kijken ze niet op een miljoen meer of minder.
  We gaan het zien.

  • Petervz zegt op

   De Bangkok Post haalt weer eens 2 dingen door elkaar. Dit is het standpunt van de BMA, die van plan is iedere ingezetene van de stad Bangkok over een periode van 2 maanden te vaccineren. Dat is niet onmogelijk want het gaat om minder dan 5 miljoen personen van 18 jaar en ouder.
   Dit staat volledig los van het landelijke plan van MoPH. Deze start vanaf 7 juni in alle provincies. Als eerste zijn aan de beurt personen van 60 jaar en ouder en diegenen met onderliggende ernstige ziekten. Omdat op dit moment slechts 20% zich heeft aangemeld via de App, zullen ook mensen zonder afspraak een prik kunnen krijgen. Zo lang de voorraad per lokatie strekt. Ook buitenlanders komen hiervoor in aanmerking.

   De Gouverneur van Bangkok denk waarschijnlijk al aan komende verkiezingen. Buitenlanders mogen niet kiezen en staan dus niet in zijn plan

   • chris zegt op

    Dat Bangkok en de rest van het land een andere vaccinatie-strategie hebben is natuurlijk op zijn zachtst gezegd verwarrend. Nog even afgezien van het feit dat moet worden vastgesteld waar Bangkok ophoudt en bv. Pathumtani of Samut Songkran begint. In veel gevallen loopt de bebouwing gewoon door. ZEER Rangsit is Bangkok, Future Parc is Pathumtani. Bij welke soi verandert het? Het lijkt wellicht op Baarle-Nassau.
    In de meeste websites staat vermeld dat Bangkok in 2020 naar schatting 10,5 miljoen inwoners heeft, geregisteerde maar ook niet-geregistreerde. Daar vallen mijn vrouw en ik ook onder. Mijn vrouw woont op papier nog steeds in UdonThani en ik heb een huurcontract (zoals veel Thais en expats in condos) en men kent mij op het districtskantoor niet. Heb daar geen voordeel en geen nadeel van. Ik ben, denk ik, een van de vele miljoenen inwoners van Bangkok die niet geregisteerd staan.
    Als we nu aannemen dat hooguit 20% van de bevolking jonger is dan 18 jaar (vergrijzing en ontgroening), moeten in korte tijd minstens 8 tot 9 miljoen inwoners worden gevaccineerd. Dat gaat in Bangkok in twee maanden zeker niet lukken. Ook al omdat er een groeiend aantal Thais is dat zich niet wil laten vaccineren met Sinovac of AstraZeneca. Daarvoor zijn extra’s nodig: gratis lunch, bier, wiskey, maskers, geld, pizza’s oid

 2. Rob zegt op

  Op twee maanden de volledige bevolking vaccineren??? Dat zijn er een miljoen per dag. Hoe gaan ze dat organiseren? Als het op zes maanden lukt, is het al een hele prestatie. Maar zelfs dat gaat volgens mij niet lukken.

 3. Hans Bos zegt op

  Elke Thaise hotemetoot draait zijn eigen verhaal af. De Bangkok Post leent daar een gewillig oor aan. Dat buitenlanders pas in augustus aan de beurt komen, is nauwelijks te rijmen met de melding van een aantal bekenden via Mor Prom en de toezegging dat de vaccinatie plaats zal vinden op 7 juni om 13.00 uur. Aan de andere kant weet je het in Thailand nooit…

  • RonnyLatYa zegt op

   Inderdaad.
   Elke dag is er wel iemand die zijn verhaaltje mag komen vertellen.

 4. John Chiang Rai zegt op

  Persoonlijk houdt ik de uitspraak van het ministerie, om eerst in Juni,Juli (2 maanden)alle Thai te gaan vaccineren reeds voor een utopie, maar hoop dat ik dat verkeerd heb.
  Als men in Juni eerst begint met de vaccinatie van het grootste deel van de Thai bevolking,vindt ik Augustus voor buitenlanders die ook gratis in aanmerking willen komen,nog tamelijk tevreden stellend.
  Tevreden stellend en helaas niet optimaal, omdat men eigenlijk voor het bereiken van een groepsimmuniteit niet na nationalitet te werk zou moeten gaan.
  Mijn Thai vrouw wordt in Europa net zoals alle andere inwoners,gevaccineerd als ze qua leeftijd en eventuele risico bepalingen aan de beurt is.

 5. Johnny BG zegt op

  Het zou mij verbazen als ze dat voor elkaar krijgen, maar ja hoop doet leven….en een beetje geluk ook.

  Het Camillian ziekenhuis in Bangkok heeft al een sneakpreview gelanceerd dat voor 3500 baht voor 2 prikken in oktober het Moderna vaccin gegeven kan worden. Ze zullen nog in onderhandeling zijn want spontaan werd de aankondiging weer ingetrokken maar is nog wel zichtbaar op de website dus voor de mensen die geïnteresseerd zijn hou het in de gaten.
  Voor een particulier ziekenhuis in Thailand vind ik het een nette prijs met waarschijnlijk ook nog een marketingverhaal om te laten zien dat er meer is dan Bangkok Hospital.

  http://www.camillianhospital.org/en/
  https://www.bangkokhospital.com/en/content/not-yet-open-for-booking-of-alternative-vaccine

 6. teun zegt op

  Wat gaan ze doen met buitenlanders die boven de 65-70 jaar zijn en eventueel ook nog onderliggend lijden hebben?
  En 65 mln vaccineren in 2 maanden? Dat gaat dus nooit lukken en al helemaal niet om iedereen 2 vaccinaties te geven. Uitgaande van 1 mln vaccinaties per dag, gaat dat dus 130 dagen duren. Dat is dus ruim 4 maanden. Reken dus op oktober 2021 en wees niet verbaasd als dat begin 2022 wordt.

 7. Geertg zegt op

  Ook buitenlanders die hier werkelijk wonen en een roze ID kaart hebben en voldoen aan de criteria worden al gevaccineerd.

  • fred zegt op

   Dat is dan vlugger als de Thai. Ik ken in ons stadje geen enkele Thai die al is gevaccineerd. Ze zijn nu pas begonnen met het registreren. Dus waar die buitenlanders nu al massaal worden gevaccineerd is me een raadsel. Ik ken heel wat mensen in Chiang Mai enkele in Chonburi maar niemand is daarvan gevaccineerd. U bent dan wel een grote uitzondering op de regel.

 8. tooske zegt op

  This is Thaikand you know.
  Ze moeten eerst nog 130 miljoen dosis vaccine kopen en die moeten dan ook nog geleverd worden.
  En o ja voor je het mocht vergeten, ook nog even 130 miljoen injectiespuiten bestellen bij alie..B…… of spoelen ze die na gebruik gewoon af onder de kraan.
  Durf er wel een weddenachap op af te sluiten dat het ze niet lukt, oeps wedden mag hier ook al niet.

 9. Willem zegt op

  De helft van de Thais wil niet eens gevaccineerd worden. Dus dit gaat hoe dan ook een uitdaging worden. Thaise planning is al heel vaak meer fantasie dan werkelijkheid gebleken.

 10. Herbert zegt op

  Toevallig zijn ze vandaag langs geweest om je in te schrijven voor een vaccinatie. De vrouw die bij ons kwam vertelde dat ze al op meerdere adressen was geweest en niemand zich inschreef. Wij waren daarom ook de eerste op de lijst. Nu heeft mijn vrouw mijn naam in het thais opgeschreven eens kijken wat het opleverd. Als vele Thai er zo over denken om niet te gaan dan zijn we misschien toch eerder aan de beurt dan we denken.

  • fred zegt op

   Bij ons zijn ze ook langs geweest. Mijn vrouw en ik ons laten registreren. Ik met nummer van mijn paspoort. Heb zo geen roze ID ( wegens nooit om gevraagd nooit nodig gehad nooit toe verplicht geweest en in feite het bestaan er van amper geweten)

   Alles leek in orde. Gisteren kreeg mijn vrouw telefoon dat het voor mij niet zou lukken ….buitenlanders kwamen (nog ? ) niet in aanmerking.

   Einde verhaal.

 11. Pierre zegt op

  Mijn Thai se vrouw krijgt volgende week haar eerste spuitje al

 12. Henk zegt op

  Er weerklinken een 2-tal prachtige discussies: tot gisteren over een geel boekje waarin bewijzen van anti covid vaccinaties vermeld kunnen worden. Niet dat het om covid gaat, men denkt met dat boekje Thailand binnen te kunnen. Niet dus. Ik wacht totdat Thailand de Hugo-de-Jonge-app erkend. Ik denk dat dit gebeurt als Thailand eindelijk eens opmerkt dat de schatkist leeg begint te raken, en dat toerisme toch wel een vette kip was met jaarlijks enkele gouden eieren. Het zal nog enige maanden, misschien enkele jaren vergen, dus gaat Thailand voor groepsimmuniteit via massale inentingen. Nou ja, dat is wat gezegd wordt. Komen we dus aan bij onze tweede discussie. Thailand geeft aan eerst eigen volk te prikken, daarna zetten ze de registratie open voor buitenlanders. Vanaf juli as. Registratie aldus, niet vaccinatie. Dat hangt af van hoe welke leveringen gedaan worden. De discussie echter er gaat nu over dat “men” vindt dat men in de Thaise flow moet worden meegenomen, dat de vaccins gratis dienen te zijn, en wel van het merk Pfizer, en dat farang garant staan voor de groepsimmuniteit want de Thai registreren zich niet, laat staan vaccineren. De discussies gaat met een zelfde heftigheid gepaard als die rondom aow, pensioen en belastingafdracht. Daaroverheen een vleugje wanhoop, maar alles overgoten met een sausje onmacht.
  Ik snap dat wel. Velen hebben Nederland de rug toegekeerd en verkondigden zo vaak ze konden hoe slecht Nederland hen destijds al niet behandelde en nu nog steeds, immers de ambassade springt voor hen niet in de bres. Maar toch ook vreemd: want keer op keer werd de Thaise mentaliteit zo bezongen, naar nu blijkt moet het dan wel de Nederlandse norm aanhouden. Valt dat even tegen. Vreemd ook omdat enkele weken geleden nog menigeen zich keerde tegen corona-maatregelen: covid niet meer dan griep.

  • Jacques zegt op

   Beste Henk, u gooit wel erg veel mensen op een hoop. Generalisatie leidt nergens toe. Mensen zijn verschillend en hebben een eigen mening die lang niet altijd die van u of mij zijn. Opbouwende kritiek is nodig om zaken te veranderen en gedaan te krijgen. Dus kritische mensen geef vooral uw mening, want die telt. Ik zie zowel de positieve zaken als de negatieve zaken in Nederland en in Thailand en heb daar een mening over. Soms ventileer ik die mening.
   U zegt dat velen alhier Nederland de rug hebben toegekeerd. Ik kan u verzekeren dat dit niet zo is. Nederland keerde de rug naar de emigranten, want (om eens wat te noemen) na acht maanden verblijf in het buitenland moet men zich uitschrijven. Een groot onrecht wat vergaande consequenties, met onder anderen geen ziektekosten dekking meer uit Nederland. Ik heb er niet om gevraagd, maar je hebt het maar te slikken. Zo zijn er zat zaken die spelen en het leven van een gepensioneerde in het buitenland er niet makkelijker op maken. Probeer de zaken in het juiste perspectief te zien, want uw commentaar doet velen geen recht.

 13. martin zegt op

  De berichtgeving veranderd per dag.
  Zal blij zijn als die Astra en Sinovac tegen die tijd op is
  Ik zing het wel uit tot die tijd, druk maken heeft toch geen zin.

  • Geertg zegt op

   Ben deze week al gevaccineerd met het Sinovac vaccin.

 14. Frans zegt op

  Dit soort berichtgeving en de achterliggende gedachte maakt dat voor mij de enkele reis Nederland toch een stuk dichterbij komt.

 15. Cornelis zegt op

  Het moet niet gekker worden – de gouverneur van Buriram heeft het weigeren van het vaccin strafbaar gesteld, althans volgens onderstaand bericht:
  https://forum.thaivisa.com/topic/1217146-buriram-becomes-first-thai-province-to-penalize-refusal-for-covid-19-vaccine/

  • chris zegt op

   Tja, Buriram, de thuisbasis van de pseudo dokter, nu minister.

  • Geertg zegt op

   Dit geldt voor mensen die na invullen van een formulier blijken in de risico groep te zitten. Zij dienen zich te laten vaccineren.

   • Cornelis zegt op

    En zo niet, dan draai je de gevangenis in waar je vervolgens vrijwel zeker besmet wordt…….

  • Cornelis zegt op

   Bericht bevestigd in de Bangkok Post, vandaag.
   Hiermee lijkt toch een fundamenteel mensenrecht – het recht op lichamelijke integriteit – te worden geschonden. In Nederland is dit recht zelfs in de Grondwet neergelegd.
   https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2115995/buri-ram-makes-covid-vaccinations-compulsory

   • Henk zegt op

    In Thailand heb ik nog nooit de indruk gehad dat de samenleving ‘geënt’ was op mensenrechten. In Thailand gelden die rechten als die financieel kunnen worden opgebracht. Ik heb verder ook nog eens de stellige indruk dat er een enorme propaganda- en mediacircus wordt opgevoerd waarin “autoriteiten” elkaar de loef willen afsteken met plannen, ideeen en intenties. Niet dat die vanuit de werkelijkheid of feitelijkheid worden ingegeven; nee, echt niet: gewoon om op te vallen.

 16. janbeute zegt op

  Mijn Thaise ega haar broer kwam vandaag al met het goede nieuws.
  Dat bij opgave wij dus de hele Thaise familie incl Hollandse Janneman volgende maand al ons spuitje kunnen tegemoet zien.
  De broer is de handlanger en klusjes man en dorps waterbeheerder van de Puy baan.
  Ik zelf en mijn ega ga alleen voor de bekende fabrikanten en niet voor de slecht werkende Chineze variant.
  Ben wederom benieuwt hoe dit verhaal een vervolg heeft, maar de wonders zijn de wereld niet uit.
  Daar komt nog bij dat gisteren een politie man uit Sanpatong na injectie van het China vaccin de volgende dag al overleden is.

  Jan Beute.

  • Bertus van der Kampen zegt op

   Ik kreeg vorige week ook een uitnodiging om mij in te laten schrijven hier in het plaatselijke medisch centrum. Omdat ik 70 ben en CPD heb kwam ik alseerste aan de beurt in het Pa-Sang hospitaal. Deze week kreeg ik bericht dat het in Juni zou zijn met Astra-Zenica. Ik ben benieuwd.

 17. Joost-Buriram zegt op

  Mijn vrouw heeft mij met behulp van mijn paspoort en roze ID via een app ingeschreven voor mijn eerste vaccinatie hier in het government ziekenhuis van Buriram, ik wordt op 1 juli om 09:00 uur verwacht voor een AstraZeneca vaccinatie.
  Bij het voetbalstadion hier in Buriram wordt vanaf afgelopen woensdag al Sinovac gevaccineerd, ook buitenlanders met een roze ID komen hiervoor in aanmerking, maar je staat uren in de brandende zon te wachten op een inschrijving, want er is enorm veel belangstelling voor bij vrijwel alleen Thaise mensen en een dag later moet je terugkomen voor de vaccinatie, dus dat heb ik maar afgeslagen.

 18. fred zegt op

  En ondertussen weer net het volgende bericht verschenen.

  https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2116247/jab-booking-app-for-foreigners-coming-soon

  • RonnyLatYa zegt op

   Wat ik gisteren ook al zei

 19. Dirk zegt op

  Waarom al dat gezever over een roze ID kaart? Dat is toch gewoon maar een vodje papier dat geen enkele waarde heeft. Enkel een hoop last en gezever om het te bekomen. Ik ben ingeschreven samen met mijn Thaise vrouw op het gemeentehuis van Nongpru en daar hebben ze ons verzekerd dat het totaal onnodig is om zoiets te hebben. Mijn vrouw zit in het bestuur van de vrouwengilde en is bevriend met verschillende gemeenteraadsleden. Ze heeft trouwens de Belgische Nationaliteit ook. Ze kan op 8-6 haar vaccinatie bekomen maar wacht liever op een te betalen vaccin uit een privekliniek. Volgens haar komt zij daarvoor ook in aanmerking omdat zij dubbele nationaliteit heeft.

  • Jacques zegt op

   Wat een heftige reactie op de roze Thaise vreemdelingen ID kaart. Het is een prachtig pasje (creditcard formaat met alle gegevens van de aanvrager in het Thais. Een leuk hebben dingetje voor weinig en het maken is helemaal niet veel werk. Wat formulieren invullen bij de Tessebaan en later bij de amphur nog een foto laten maken die op de pas komt, soortgelijk aan het Thaise rijbewijs. Nee ik ben er wel content mee. Het wordt feitelijk vertrekt voor de Changwat (provincie) waarin men woonachtig is. Dat staat in het Thais achter op de card. Maar in het hele land kon ik mij er mee identificeren. Hotels, parken, winkels, politie noem maar op. Samen met mijn gele huisboekje gaf dit toch een beter gevoel als niets te hebben in dit land. We krijgen al zo weinig dus dit officiële document deed mij wel goed. Voor u als kennelijk fervent tegenstander van dit soort vodjes is het niets, dat is uw goed recht maar alstublieft kan het wat minder er zijn zoveel zaken waar we ons druk over moeten maken en daar is dit er wat mij betreft er niet een van. O ja bijna vergeten het nummer op dit ID document is bij juiste registratie op de amphur bekend bij de autoriteit en te gebruiken onder anderen op de Mor Prom app voor aanvraag covid-19 vaccin. Toch mooi meegenomen.

  • RonnyLatYa zegt op

   Ik heb het ook en het was helemaal geen gezever en last om het te bekomen.
   Mijn vrouw en ik zijn ook ingeschreven in de gemeente. Datzelfde handeling die je normaal bij elke verhuis zou moeten doen, maar die de meeste Thai niet doen om electorale redenen.
   Al je gegevens zijn bekend dus wat last en gezever?
   Ik kreeg het spontaan samen met mijn gele tabien baan.

   Heb ik het nodig? Zelden. Maar ik heb ook zelden mijn paspoort, rijbewijs, etc nodig.
   Ik heb het meer bij ter vervanging van mijn paspoort. Liever dat verliezen dan mijn paspoort.
   Ik gebruik het ook als ik o.a naar het hospitaal ga voor trimestriële bloedcontrole. Ik ben daar dan ook niet
   gekend onder mijn paspoortnaam, maar onder mijn naam in het Thai omdat dit zo op dat kaartje staat.

   Is het verplicht? Neen. Helemaal niet.
   Praktisch nut? Kan handig zijn tegenover Thai of Thaise administratie omdat alle gegevens er in het Thai op staan en ik verlies dit liever dan mijn paspoort.

   Samengevat.
   Als Non-immigrant/toerist heb je helemaal niks nodig, enkel wat immigratie zegt dat je nodig hebt.
   Niemand verplicht jullie om wat ook te hebben, maar het is ook niet nodig mensen te bekritiseren die het wel hebben.

 20. Siamees zegt op

  Mijn vrouw is 50 jaar en Thaise zij krijgt overmorgen haar eerste spuitje, we wonen in Belgie, nl. Wallonie.
  Ze liggen hier 1 maand a 1,5 maand voor op schema door al die weigeraars.
  Met een beetje geluk krijg ik ook al een spuit als er over zijn, zo gaat dat hier.
  Anders nog ongeveer 2 weken wachten ik ben Belg en 42 jaar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website