Wie foto’s ziet van de rijstvelden in de Isaan komt meestal ook een icoon tegen: de waterbuffel. Toch zal dat in de toekomst steeds minder worden. Nu telt het land nog slechts 800.000 buffels, in 2009 waren dat er 1,3 miljoen, aldus cijfers van het Department of Livestock Development.

Deze teruggang is vooral te wijten aan de mechanisering van de rijstbouw. Weinig boeren gebruiken nog buffels om het land te ploegen. De teruggang heeft er inmiddels wel toe geleid dat de waarde en prijs van buffels is gestegen, zegt voorzitter Sombat van de Association for Thai Buffalo Conservation and Development.

Hij zei dat gisteren op National Thai Buffalo Conservation Day. Zelf houdt hij 120 reuzebuffels, die elk meer dan een ton wegen en die beschouwd worden als een van de mooiste Thaise buffelrassen. Ze zijn nu meer dan 20 miljoen baht waard.

Eigenaresse Duangphon van de Chai Nat Phatthana Khwai Thai Farm bracht een 5 jaar oude stier met een gewicht van 1,1 ton gisteren naar een wedstrijd in Phitsanulok, die werd gehouden ter gelegenheid van National Thai Buffalo Conservation Day. Het dier heeft een prijskaartje van 1,5 miljoen baht.

Buffels worden overigens niet alleen gehouden voor het ploegen van het land, veel Thai vinden buffelvlees een lekkernij.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Buffelpopulatie in Thailand slinkt fors”

  1. boonma somchan zegt op

    Kwai ting tong = gekke koe

  2. l.lagemaat zegt op

    Dan krijgen de bar ladies gelijk: ” Buffalo is ziek” of de farang geld wil geven!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website