Foto: Archief (SubstanceTproductions / Shutterstock.com)

Voor een 51-jarige Brit en zijn nabestaanden is het jaar 2020 dramatisch begonnen. De man werd gedood nadat hij kort na middennacht vuurwerk probeerde aan te steken tijdens de nieuwjaarsvieringen in de stad Pattaya.

De explosie vond plaats op Soi Liab Chai Had 13/2 in tambon Nong Prue van het district Bang Lamuang, aldus Pol Capt Nakhonrat Nontseelard.

Politie- en reddingswerkers die ter plaatse arriveerden, troffen een menigte mensen aan voor een bar. De Britse man, geïdentificeerd als Gary McLaren, lag op de grond met ernstige verwondingen aan zijn gezicht. Artsen probeerden de man te reanimeren, maar slaagden er niet in zijn leven te redden. Zijn vrienden stonden huilend toe te kijken.

Er werd een groot stuk vuurwerk op de grond gevonden en de politie nam het mee als bewijs.

Mevrouw Wassana Ngontai, 24, die getuige was van de explosie, vertelde de politie dat de Brit en zijn vrienden het Nieuwjaar in de bar vierden. Hij probeerde het vuurwerk voor de bar twee keer aan te steken, maar dat mislukte. Er kwam op een gegeven moment rook uit het vuurwerk terwijl hij nog in de buurt was. Plotseling explodeerde het in zijn gezicht.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


14 reacties op “Brit (51) gedood in Pattaya door exploderend vuurwerk”

 1. Kees 2 zegt op

  Wereldwijd helemaal verbieden, dat particuliere vuurwerk. Mooie, door gemeentes georganiseerde vuurwerkshows daarvoor in de plaats.
  Doden en gewonden, luchtvervuiling gelijk aan 4 dagen autoverkeer, allemaal giftige stoffen die uiteindelijk in het rioolwater en de zee terechtkomen… tel uit je ‘winst’… In Nederland totaal 77 miljoen euro aan uitgegeven.
  Per hoofd van de bevolking zijn we kampioen in Europa.

  Allemaal ter bevrediging van banale behoeftes (om lekker te knallen) en een bizarre traditie, die ooit begonnen is met het lawaai maken met deksels om de geesten van het oude jaar te verdrijven. Die geesten bestaan niet, dus nergens meer voor nodig.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +16 (obv 16 stemmen)
  • Marc zegt op

   Helemaal me eens; verbieden of een andere ontmoedigings-truc. Wellicht een belasting heffen, die het vuurwerk 10x zo duur maakt, dan wordt er vast minder gekocht en bovendien wordt er betaald voor de milieuvervuiling en het reinigen van de straten. Overigens wordt er blijkbaar in de zgn. “arme wijken” relatief meer afgestoken, terwijl daar geen geld is om de huur op tijd te betalen, leidend tot kwijtschelding en ………… dus bekostigen de brave burgers in NL deels het vuurwerk. Afschaffen, grote boetes, incl. de cel in.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +10 (obv 10 stemmen)
  • Alexander zegt op

   Daar komt nog bij dat het voor de dieren, m.n de honden een verschrikkelijke ramp is elke keer als er een knal is. De honden zijn er dagenlang door gestrest, het is verschrikkelijk om te zien hoe deze beesten lijden onder het vuurwerkgeweld.
   Gelukkig bleef het in het naast ons land gelegen dorp ook dit jaar weer uiterst rustig en was het met 3 vuurpijlen een 1 rotje gedaan.
   Het is niet meer van deze tijd en het particulier afsteken van vuurwerk heeft dan ook volgens mij zijn langste tijd gehad.
   Binnen afzienbare tijd zal er wereldwijd en verbod komen op al het vuurwerk.
   Het afsteken van vuurwerk zal alleen nog door de stedelijke overheden kunnen worden geregeld en uitgevoerd.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
   • Rocky zegt op

    Van mij mag het ik roep het al jaren bij mij op de kinderboerdery ern pony en een waliby gedood doir het harde knallen vlakbij. Volgens de dierenarts hartstikstand.maar niet alleen bij een paard een aantal andere kinderboerderyen ook getroffen en vele hertjes id nabijgelegen bierdnatuurgebied hoorde ik van staats bosbeheer

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
 2. Jacques zegt op

  De vuurwerkgekte, we kunnen er ieder jaar weer van genieten. Het blijft een gevaar daar mee bezig te zijn. Te vaak neemt men risico’s die het niet waard blijken te zijn. Triest wat die man is overkomen maar ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat deze man te veel aan Bacchus heeft geofferd en zodoende niet meer het verstand had dat benodigd is om met zwaar vuurwerk om te gaan. Het is hem noodlottig geworden. Als je ziet hoeveel geld er wordt neergeteld voor dit knalfestijn, dan heb ik hier geen woorden voor. Vaak door types waarvan je dit niet verwacht. Ook types die met een sociaal minimum moeten rondkomen, maar wel roken, veel alcohol nuttigen en bommen afsteken. Daar kan het bij deze groep niet aan ontbreken. Ik ben het met Kees2 eens en het wordt tijd dat vrijheid blijheid paal en perk gesteld wordt. Vuurwerk door de gemeente onder voorwaarden af laten steken en met de nadruk op “met mate.”

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
  • l.lagemaat zegt op

   Geen speculaties ( Bacchus) s.v.p.

   Toen hij het voor de tweede keer wilde aansteken, ontplofte het alsnog onverwachts in zijn gezicht!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
   • Jacques zegt op

    U heeft wat dit betreft gelijk en ik ben mogelijk wat voorbarig geweest, want het zou kunnen dat deze meneer net als ik colaatjes en andere alcoholvrije sapjes nuttigt aan de bar met zijn Engelse vrienden. Laat een ieder maar het zijne er van vinden. Mijn vrouw gaf aan dat op het Thaise nieuws de getuigen spraken van het feit dat deze meneer het vuurwerk vlak voor zijn gezicht had toen het explodeerde. Wat zou hier nou de reden van zijn geweest. Was zijn zicht enigszins bezoedeld en moest hij er daardoor met zijn neus bovenop. Een doordachte daad, of zegt u het maar. Ik denk er zo het mijne van. Maar feit blijft dat dit soort onzin gebeurt, omdat er aan veiligheid en bescherming weinig of niets wordt ondernomen. Het is en blijft goede business voor de handelaren. Laat het aan de volwassen mens over en dan is dit soms het resultaat. En nogmaals het resultaat is verschrikkelijk en dat wens je niemand toe. Denk nog eens aan de Enschede ramp was ook goed over nagedacht en leed en lijden niet te overzien. Gelukkig kunnen velen er wel goed mee om gaan en dat doet mij dan wel weer deugt.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 3. Van Windekens Michel zegt op

  Verbieden dat gedoe!

  Elk jaar, ook in Belgie , een paar slachtoffers en honderden kwetsuren.Oogverwondingen die dan weer door de ziekenbond en verzekeringen betaald worden door iedereen!
  Buurtbewoners en vooral hun huisdieren schrikken zich rot door die onnozele knal-fanaten.
  Wat voor stom plezier hebben die daar aan?
  Zelfde opmerking voor vuurwerk tijdens voetbalwedstrijden. Strenge boetes gevraagd!!!

  Akkoord voor een professioneel vuurwerk door grote organisaties op speciale gelegenheden , en dan liefst nog geluidsarm. Moet kunnen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 4. Theo zegt op

  Ja, het is vreselijk, die sociaal minimum, ze roken,,,,,ze drinken veel alcohol….en ze steken ook nog eens vuurwerk af ! Het is goed mbt deze groep dat daar ‘paal en perk’ aangesteld wordt, aan hun vrijheid !
  ‘Mijnheer’ Jacques en ‘mijnheer’ Marc, wie zijn jullie ?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +12 (obv 12 stemmen)
  • Ton zegt op

   Ik vind dat je in deze reaktie wel erg ver gaat. Ik ken een aantal minima die echt de eindjes aan elkaar moeten knopen. Deze mensen zijn door omstandigheden niet in staat om iets aan hun situatie te doen. En jij gooit met al je arrogantie deze arme mensen op een hoop sociaal minimum die roken en zuipen. Je zou misschien eens een maandje moeten ruilen met hen

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
   • Theo zegt op

    Ton, 100 % met je eens ! Maar waarschijnlijk begrijp je het ‘sarcasme’ van mijn reactie op bovengenoemde ‘heren’ niet ! Ter verduidelijking: mensen die zo over de z.g. sociaal minimum denken, denken waarschijnlijk ook dat zij zelf bij de ‘beteren der aarde’ behoren.. En ja, daar druipt de arrogantie vanaf !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
    • Jacques zegt op

     Beste Theo ik kom uit een sociaal minimum gezin en ik heb mij opgewerkt. Mijn ouders kochten geen vuurwerp. Je kunt je geld beter besteden was hun motto. Dat opwerken komt niet vanzelf daar is discipline, doorzettingsvermogen en een juiste mentaliteit voor nodig. Ik kijk niet neer op sociale minima mensen. Ik heb velen van hen lief. Maar een deel van deze groep daar heb ik het over, welke beschikt over weinig inkomen. Maar wel dit geld besteedt aan zaken die hun situatie niet beter maken, maar versterken in de neergaande lijn, daar heb ik geen respect voor. Waar het hier om gaat, de vuurwerkgekte en de misplaatste gevoelens van een flink aantal mensen (want je komt een hun vrijheden) is iets waar paal en perk aan gesteld moet worden door een algeheel vuurwerpverbod. Als je de nu ontstane algemene onzin in ogenschouw neemt dan kan je niet anders meer concluderen dan deze noodzakelijk te nemen beslissing toejuichen. Zwakke heelmeesters maken stinkende wonden en met een algemeen verbod discrimineer je ook niet meer. Dit geldt voor een ieder. Feestjes kun je ook op andere manieren laten plaatsvinden, dus bedenk eens wat alternatieven. Dat is een aardig voornemen voor 2020.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: +1 (obv 1 stem)
 5. Sjeng zegt op

  Wat een volstrekt absurde reacties hier weer. Natuurlijk moet je vuurwerk verbieden.Stel je voor dat het gepeupel ook nog plezier uit z’n leven gaat halen….dat kunnen we natuurlijk niet hebben….. THEO…ik ben het voor 1000% met je eens.

  En die “heer” die in dit verband Enschede aanhaalt…ik ga niet schrijven wat ik van die reactie denk anders weet ik zeker dat dit geplaatst wordt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • Jacques zegt op

   Beste Sjeng ik ben voorstander voor met mate door de gemeente af laten steken van vuurwerk. Kunnen ze hier met plezier naar kijken. Het plezier in het afsteken van vuurwerk daar zien we genoeg van in het nieuws of is u dit ontgaan. Of nog erger vindt u dit normaal, want voor velen is dit inmiddels normaal gedrag geworden. Brand stichten, vernielingen plegen, aanslagen plegen op mensen die hun werk uitvoeren en ga zo maar door. En wie is dan die doelgroep die dit normaal vindt. Het is triest maar waar, vele mensen kunnen de weelde van deze vrijheid niet aan en daar moet dus met adequate maatregelen op ingespeeld worden. De goede moeten dan maar onder de kwaden lijden het is niet anders.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website